Sunday, July 30, 2017

Nely

jarang sungguh sekarang update blog ni
mungkin juga sebab dah bukan trend sangat.

tapi.
nak buat kenang - kenangan tak salah nak menulis
nely.
anak aku no 2.
rupa dia orang ramai kata ikut aku cuma bezanya dia berkulit cerah.
sekarang tengah umur trouble 2.

mak dia ni pening sungguh nak melayan.
aku fikir, kenapa lain benar pe elnya

orang cakap setiap anak lain - lain pe elnya.
walaupun dari sama acuan. tak semestinya kuih tersebut terbentuk seperti acuan.

aku mungkin juga agak over protective terhadap anak nombor 2 aku ni
tak macam naim. nely kurang sikit di sayang mak mentua aku.
mungkin juga sebab dia ligat.
tapi pe el membezakan cucu tu la menyebabkan aku lagi cepat naik angin bila nely yang kena.

nely manja dengan aku
dady selalu komplen.
anak - anak kalau ada mami. semua ngada - ngada
semua nak tunjuk pe el.

mami dah la selalu sekolah
bila cuti tu la mami ade masa bersarapan bersama. time tu la jugak anak - anak nak buat pe el.

adoi..
pening mak nak

kegemaran dia suka mengemas. kalau tengah mud dia baik, semua benda dalam rumah di kemasnya. mungkin juga nely tengah menghadapi sindrom rasa kurang kasih sayang sejak dia ber adik.
yelah. mami balik sekolah dah tak sempat nak belek - belek dia sangat sebab nak nyusukan baby.

macam mana pun garangnya mami. geramnya mami kat awak.
awak anak mami paling manja dan mami sayang.







~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

page

Followers