Friday, August 29, 2008


Desir pasir di padang tandus

segersang pemikiran hati

terkisah ku diantara

cinta yg rumit


Bila keyakinan ku dtg

kasih bkn sekadar cinta

pengorbanan cinta yg agung

ku pertaruhkan


maafkan bilaku xsempurna

cinta ini xmungkin kucegah

ayat2 bercerita

cintaku pdmu

bila bahagia mula menyentuh

seaakan ku bisa hidup lebih lama

namun harus kutinggalkan cinta

ketika ku bersujud


Wednesday, August 27, 2008
anak2 kucing shahrul...
nice...
perang..gmok n..boy kot...kalo tak silap
macam2 posing yang kuing2 ni buat...
aku nk seko..tapi die kdekot..nway btol gak die ckp...
aku mana de masa nk jg..hehe


ni si GEMOK..

ni si BOY..


ni si PERANG..

cute x??
cute kn..kan...
n..ni gambo die tiga2 ekor...





moning...
aku plik r..stiap kali aku letak tajuk...msti tak kua
so kali ni aku mls nk letak tajuk...nyampah aku..aku nk crite psl trip aku pi jupe pn liza kat sh alam ari tu...
sblm tu aku nk load gamba tiket n tarikh yg mnarik tok tatapan korang...
ha tiket tu bermaksud 08/08/08....hehe
dalam staun..kite akn jupe skali jer tarikh cantik camni...hari...bulan dan taun pada ms yang sama...
amazing kan..kali ni aku yg dpt rakam detik2 ni..hehe
how lucky i'm..



time tu aku pi sh alam nek bas rapid jer..
pi ngan sara dari umah flat aku...aku pi ler nek moto pi umah sara..
sampai mah die aku jalan kaki pi depan nak tggu bas...tapi kiteorg taktau bas nk pi WTT tu belah kiri ke knn jalan..lame r kiteorg tggu bas..dari kol 9.30 pagi..sampai r kol spuluh..kehkeh..
janji nk btolak mmg kol 8.30...pastu tunggu si sara bersolek lagi..hehe
lama r jadinyer...

ni aku nk tunaikan janji pada kak niena...nk letak gambo die dlm blog aku..hehehni ler orgnyer...


aku kenal kak niena ni time aku blaja kat pilah...amik diploma sains komputer je...heheh..skang die da dekat UPSI.. bercita2 untuk menjadi guru...hehe
aku rasa r..sbb kalo tak..tak ler die ngan due lagi kawan aku tu ber iya2 pi sambung kat UPSi..ye tak...

nway..gudluck r pada kak nyna..

to KASMAWATI.. kawan aku kat TIJB.. aku br dapat tau pasal pertunangan die..so....slamat bertunang r eh..
smoga berbahagia..hehe..
ramai yang da lepas..aku bile lagi....??

smalam...pilihanraya tok permatang pauh...
aku??
mls r nk komen byk2..cuma...satu soalan yg sentiasa berlegar kat pale otak aku...
btl ke PKR akn tunaikan janji dieorg...
so..tunggu dan lihat...
satu daerah tumbang...mungkinkah semua terlibat..
spatutnye..biarkan je LUNCAI ngan labu2nyer....
hehe
Friday, August 22, 2008

Putrajaya..ooo..Putrajaya...(xberjaya..heheh)


hari ni... hari last class joomla!... alhamdulillah xde masalah kat para peserta yang aku invited... lega..so skang mmg seluruh proses dlm unit aku ni aku da blaja.. congrate lynn..hehe aku pon tak pasti da bape minggu aku prac ni...minggu ke enam kot..wah..tinggal 7 minggu je weh...lepastu..aku akan bertungkus lumus mencari pekerjaan...nway..kat cyberjaya ni punyer la byk gler syrkt IT...canggih2 n besa2 lak tu.. cuma jauh r dr persekitaran KL..mmg infrastructure agak kurang..tapi..da lama nnti ok r tu.. biasa r tu..dl kl pon cani gak... tapi yang aku tak puas ati sgt...kunun2 nk jd bandar bersih...putrajaya ni jadi cam susah lak..yela..nk jupe MCD pon cume kat alamanda je.. haku yg br dok cni pon da naik boring ngan alamanda tu..ei.. drive thru pon tade..cket2 nk p alamanda..kalo la bkk francais mcD ke..dunkin ke..kat mane2 petronas..bkn ke sng...bkn merugikan sesapa pon..so sesape yg kaye tu..bkk ler francais mknn segere..psti laku... ha..lagi..nak mkn pisang goreng pon kat putrajaya ni mcm bercinta...nk tggu pasar mlm stiap jumaat @pon pi ler kat kedai2 yg mmg kene parking utk membeli..br r jupe..tu pon kalo bernasib baik... kalo pkkan..keterlampauan ini r membuatkan insfrastructurnye smakin lemah..kedai btlkan moto tade...org btlkan kasut tpi jln pon tade....dan membuatkan masa semakin terbuang...payahkan.. sampaikan tong sampah kat flat pon jauh..kunun nk khaskan la tu supaya tak ler byk tempat org buang sampah..tapi die lg la tak pk..yg ble die wat camtu..org akan mls nk pi tempat sampah yg jauh tu..then buang tepi2 lift..lagi r koto jdnyer.. mmg rasa nk mara ble dok kat tempat pengurusan yg camtu..mane la leh 3 flat kongsi st tempat buang sampah..mmg tak logik...da r jauh pi blakang....lorong sampah nk buang tu pon tade..kene r bwk sampah tu turun lalu lift..dan perbuatan ni lak akan menyebabkan lift membawa makhluk2 yg tinggal kat flat tu..berbau seakan tempat pembuangan sampah gak... aku yg muda belia ni pon leh pk..nape la pihak pengurusan flat yg diterajui org2 berusia dan lebih berpengalaman tak terfikir benda2 camtu... lagi psl tempat tinggal aku..ak.a...presint 11..aku bkn nk kutuk ke pe..tapi aku sekadar jd pengkritik di jln yg benar...cewah... kedai mkn pon tade...kalo la family jauh2 dtg..nk mkn..takkan sume nk sumbat dlm umah..kan tak logik..kene gak pi tempat jauh..cubala die sediakan st tempat yg menjadi foodcourt..alangkah bahagianyer... bknnye cket penduduk kat ctu....tapi..infrastukturnye..punyala miskin... mmg menyampah... aku pon tak paham... da jd mcm tinggal kat tempat jin bertendang plak... pelik bin ajaib btol... aku bkn ske sgt nk mengkritik ni... tapi da jd tabiat la plak..hehe nway nk umumkan gak kat staff gov yg blm penah tau...sesiapa yang bergred F..leh dtg training kat akunyer tempat prac ni secara percuma..just click jer link ni..OSCC k r..bahu aku pon da mkn skt ni...nk wat keje len lgpon..so.. tata
Thursday, August 21, 2008

my weekend


weekend yang lepas..aku tak wat keje pape pon..so..time tu r aku ngan roomate aku de kat umah..dan hari tu la yang membuatkan kami beramah mesra bersama seisi rumah...a.k.a adik2 afizan..huhu..erm..dan hari tu ler aku rasa roomate aku si afizan tu dapat keberanian die nk bercakap bersama bdk yg bernama IRA..hehe

to afizan..jgn mara..

nway..hari sabtu ke ahad..aku pon da lupe yg si roomate aku ni mengajak ler aku pi mkn nek bas(wlpn die ade kete)..die punyer la nk mrase kebahagiaan naik nadi putra kat putrajaya tu..
serasa aku..tambang bas kat cni ler yang leh dikatakan murah sebab skali nek RM 0.50....kalo dikira dengan rapid mmg r sama..dua kali nek...dapat singgit..tapi bile pakai abung stiap kali nek..menjadikan nadi putra masih jaguh..
prasaan nek bas tu ade r aku rasa sbulan sblm berpindah menunggang motosikal kesayangan aku..time nek bas tu langsung ler tak penat..tapi masa menunggu tu cukup meletihkan..mana taknyer..dlm jadual tulis..setiap 15 min..tapi bile ditunggu hampir 15 min didarab dgn 3...
punyer r tak ikot jadual...alasan pemandu bas tetap sama...masalah lalulintas tidak dapat di elakkan..dari bertaun dulu..kalo bas lewat..4sure dieorg akan salahkan kesesakan lalulintas...ntapapekan..

n mlm td..aku msk jer..wlpon aku ni masak sayo kubis jer..tapi nikmat makan mskn sendiri langsung tak sama ngan pi bli kat kdai...da la mhl..kdg2 tak sdp lak tu..tension gle..

sambung crite td..dan akhirnya..kami pon mkn la lunch kat presint 9...
so..itu la pengalaman nyer membawa afizan menaiki bas nadi putra....

skang ni nga pesta bunga api kat purajaya..tapi aku tgk dr flat aku jer da leh tgk..so mls r nk pi PICC tu..
jauh ler gak

nway..nk ucapkan...SELAMAT PENGANTIN BARU... pd officemate baru aku..norul nadia nasir...muda2 da kawin ..bgz r..smoga cpt dpt anak..
sabtu ni kot sanding die...nway..kang aku mintak gambo die skeping wat korang tgk..hehe..tu pon kalo die kasi r..

k la..nk call akunyer participant classes for next week..tata...

~enjoy ur job as ur enjoy ur love~


Wednesday, August 20, 2008

my nice day


smalam lecturer aku datang mlawat aku kat OSCC..erm..ok r..lec tu pon baik..xtually..she's my super duper senior..first batch for my CS227..(not so lovvvvvvvvvvee this class...)..heheh..but its still nice class..
project lom pon start lg..tade mood r nk start..

sakit2 badan sejak kbelakangan ni..
tatau r nape..
tapi aku gembira sgt..sbb aku berajaya gak akhirnya amik skin ni..
tq paulene..

lupelak aku nk crite...aritu..02/08/08..kenkwn aku dtg cni..datang putrajaya..
meraikan burfday peah...hehe..rasa mcm kat sh alam lg time tu..
yela..
bergurau senda..
bergelak ketawa bersam-sama..mmg tak rasa pon ms berjalan
tq to you all...
-bakri & mawardi
-tepert & am
-sara n peah
berkongsi nikmat mlm tu bersama-sama


skang ni da mula selesa pon dok kat cni...lagipon jap g lunch break..tp aku msh kenyang melantak 2 bungkus nasi lemak pg tadi...
skng ni nga wat report jer..

bulan lapan ni sbenanyer banyak urfday kenkwn aku..
bkn aku tanak wish..
tapi masa membataskan aku..(cewah..pdhl kdekot kredit)
so..aku wish skali gus kat cni r...
-02/08/08->baharizah (aku lupe name bapak ko..rasanya baharom)
-10/08/08->nur aqma fasha(a.k.a. kaklong)
-16/08/08->siti malakhaton(a.k.a mala kwn baik siti hajar dalip)
-17/08/08->hafizi mokhtar(a.k.a BEST...aku pon plik gak..nape best?..)

so utk kwn2 aku tu...
hapy burfday fren...
n ade gak yg blm lepas...antaranya
-21/08/08->aswad(a.k.a bezfren aku yg kiut..huhu)
-27/08/08->noradrini(a.k.a rien..da kawin bdk ni da)
-28/08/08->azuera(a.k.a adik angkat aku kat TIJB..)

n..for u all.hapy coming soon burfday..

skang ni aku nga denga lagu final fantasy- suteki da ne..bez tau..
pi la cr sendiri..

n..
babai...see u soon
Monday, August 18, 2008

uitm dihatiku

da dekat 6 taun aku blaja kat uitm..semua kemudahan aku dapat. tengook anak-anak melayu berpusus-pusu naik bas dlm uitm tu dulu wat aku sedar...ank bangsa melayu semakin pandai2 belaka..dan ramai sangat yang berjaya menyambung pelajaran dieorang..
mungkin disebabkan keramaian itu..ada gak yang tak sedar bahawa antara ramai-ramai dieorg tu terselit seribu kealpaan..
sampaikan baru-baru ni PKR sendiri cadangkan yang kuota 10 % diberikan kepada bukan melayu..sekarang..baru la pihak-pihak tertentu nak buka mata..barula anak2 melayu terkedek2 nak bantah memorandum tu..
aku sebagai warga uitm..mesti la tak setuju..tapi kalau pandang dari sudut positif..aku tau perkara tu akan buat anak-anak melayu sedar yang dieorg tak leh bersenang lenang dengan apa yg kerajaan da bagi..
memang sedih bila difikirkan ank melayu terlalu manja...dan bila nak bersaing kat luar...mampu atau tak dieorg..
tapi bagi aku..kat mana kite berusaha..kat ctula rezeki kita..

page

Followers