Tuesday, November 18, 2008
Love Myspace Comments
CUTEPICZ

nga lunch break ni..opis biasa la sunyi...n esok aku cuti...bukan cuti saje-saje..tapi cuti nak pi uitm...aku nga sibuk-sibuk cari maklumat sungai gabai...tetibe temasuk lak web de picz comel ni..

mmg la nampak pics tu cam simple jer..
hari ni aku nak berkongsi pasal pic ni ler...ape pendapat aku...n komen aku..
sbenanye...tak semua mesej yang kita nak sampaikan tu akan difahami oleh pihak yang menerima...macam tu la jugak perkataan. tak semua diterjemah dengan betul..samaada niat akan terpesong..atau maksud akan menjadi lain.

semua ni berkait rapat dengan hubungan jarak jauh..tak semua apa yang difikirkan kita akan sampai maksudnya dengan hanya kata-kata. susah kan..
lupa pulak nak komen pasal cerita kisah kawan aku tu..si "cici"...seperti yang aku sangka la..semua nasihat aku mesti dia tak guna...yelah orang bercinta..tapi aku da pesan gak.."takde org lain yang kenal pasangan kita...kecuali diri kita sendiri"..

mungkin keputusan dia da tetap...dan mungkin ikatan itu lebih baik. lagi 2 minggu uitm akan adakan konvo...rase tak sabar nak pegi wlpn bkn untuk konvo aku..tapi kawan-kawan aku memang ramai grad kali ni..semua grad degree n ada la 2-3 org grad diploma..nway..congratulation u all..salah sorang nyer....akunyer opismate r..si yana...

kalau nak bagi bunga untuk setiap sorang 50 kuntum..kalo sekuntum seringgit...sorang da lima plh ringgit...pe lagi waktu konvo..bunge yang tah slalunye rm 1 sekuntum dijual pada harga rm 2.50 sekuntum..tu lom lagi tambah decoration die lagi tu..eish2...

so kalo aku ade 10 org kawan..hari yang sama...kire-kirenya lebih kurang cani r :
50 x 10 = 500
500 x 1 = 500 (rate biasa)
500 x 2.5
= 1250...(rate time konvo)

ahahha..so kalo aku nak kasi sume spuluh2 kawan aku tu bunga aku memerlukan wang sebanyak rm 1250 ringgit...banyak kan..kalau aku kaye...boleh ler..so..semua kena la doakan aku banyak-banyak supaya aku kaya cepat+leh bersedekah..

n sejak kebelakangan ni gak aku suka pulak dengar lagu wanita dari siti tu..cam bez lak..pdhl sbelum ni aku bukan kisah sgt...

hari minggu yang lepas..aku tak la boring sangat..yela..sabtu..aku sibuk tengok tv..kemas bilik...pi bli mknn kat jusco...n ahad lak..aku pi jenjln kat sh alam..awal pagi lagi aku da bangun..kemas bilik...basuh baju..n tengok tv crite kartun barbie...

da sampai lepas tengahari baru la kwn aku tu sibuk bg msg cakap die da nk bertolak..rase nak hempuk je kple die..sbb aku tggu dari pagi...tengahari br die sibuk bg jwpn..

k la..da abiz lunch break pon..da..........

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers