Sunday, March 29, 2009

=gangguan seksual=

ahad..29 march 09..lagi 2 hari lagi masuk bulan april..aku baru je balik dari gathering kat midvalley bersame geng2 mase kat uitm pilah..gurl..u'all rock!!...tapi sebelum nak story ujung minggu aku yang agak interesting kali ni aku nak ulas psl tajuk aku wat tu dulu...
tepat pukul 7.30 mlm aku pon amik keputusan nak blah dulu..lgpon aku dah agak penat...aku tunggu train ke serdang yang entah knape tbe2 delay..sampai r pukul 8.30 mlm..train jgn cakap r..sesak bagai nak mati..time tu dah lupe jantina masing2 da..yang lelaki start r tunjuk gagah.
nk dijadikan cerita..ada la sorang lelaki yang amat hodoh rupenye+mengerikan seisi alam kalau memandang rupe die tersekat dalam train tu n tak dpt klua kat perhentian midvaley..aku msk2..die da sibuk usha2..n die try to b gentleman..dalam tu..start r die men bisik2 kat aku+rapat2kn bdn die....aku time tu memang da menyumpah seranah dlm hati..dua kali die men sondol2 aku wat tindakan(slh mangsa r die pilih..)..kali ketiga die nak men sondol..aku siku perut die kuat2..then aku tgk die wat lagi tak...kalo die wat lagi..memang aku menjerit dlm train tu..

pastu lelaki bodoh+hodoh tu da brenti da wat mcmtu n aku dpt duduk kat stesen salak selatan...leh lak dpn mate aku die usha pompuan len..eii..mremang bulu roma..nasib r ade kakak sbelah aku ni cam garang..die siap sound lelaki tu jgn sebok2. n trus berbual ngn pompuan yang kene kacau tu..nak menambahkn kemiangan die..die beralih ke depan cket sebab die tau..port kiteorg tu kurang selamat nak tegangkn dienye ekor tu...

dlm ati aku memang berbulu gle tengok jantan yang kemaruk sex cmtu..rase nak langgar 24 x je bia hancur berkecai sampai menghilangkan wajah hodohnye yang mengerikan tu. mangsa seterusnya adalah budak pompuan yg masuk kat bndar tasik selatan..budak tu lagi kesian. sampai nangis2 lelaki miang+hodoh tu kerjakan. aku yang kesian kat budak tu sanggup bangun n tarik die supaya pegi tempat kiteorg. yang sku heran..org len buat mcm tak peduli je..orang2 kat sekeliling die..wat mcm tak kisah. memang sedih+ngeri+tak puas ati r kat lelaki tu..harap2 die tu terjatuh ke landasan...ekekeke

ok..da..stop2 wat sakit kepala je cerita psl jantan hodoh+mengerikan+kemaruk sex tu..
************************************************************************************
ini nak flashback minggu ni sampai kejadian kat atas tu berlaku
khamis..26 March 09
petang..bertolak balik dari ofis dan terus kemas2 baju..time sibuk2 tu lida cal..aku just tinggalkan pesanan aku takde kat rumah sampai ujung minggu sebab kene balik jb..ada hal penting. aku tido rumah shima malam tu...kat area bandar tasik selatan..mlm tu shima belanja makan char kuetiaw..punye la kenyang aku..tapi tu pon bekalan untuk stay up n review subject2 yang aku belom cover...badan memang da letih..tapi..aku tetap kene wat ulangkaji..
jumaat..27 march 09
perjalanan hari jumaat berjalan lancar..aku bertolak dari kl dalam remang senja pukul 7.30 mlm..bas yang enta kenapa lewat menyebabkan perut aku berbunyi2 riang..dalam bas tu ade la brader yg myb terslh nek bas..kesian die..kene turunkn je kat stesen shell ke esso..salah die gak..takkan r takleh pk..bas ke jb tak singgah kat bas stand ayer itam yang jauh berbatu2 jaraknya dari highway.....kalo yongpeng tu logik lagi r..tak sampai 2 minit klua highway..da sampai..sampai jb dalam pukul 1.30 pg..bdn penat..otak penat..n perut lapar..memang habis daya..
sampai jb tak larat jenjln da..trus check in kat seri malaysia larkin.
sabtu..28 March 09...lokasi..johor bahru..
aku bangun awal pagi n kejut chinpeng..aku cal dekat 15 kali kot..die tetap tak bgn..time punye r membara..aku ade hal kat sek men keb seri perling kol 8.30 pg..die lak tak sedar2 lagi..aku memang da menggelabah..nasib r die sampai gak akhirnya..tanpa sempat bersarapan..aku trus pegi sekolah tu..ramai betol kadet2 polis yang beratur..rupenye ade hari PIBG sekolah + sambutan maulidur rasul. meriah betol..dengan kompang..perarakan sepanduk.teringat time skola2 dulu..dalam pkl 12 aku trus pi makan kat rumah limas danga..
komen:harga mahal tapi tak sedap.
then lepak lak kat asiana kafe..
komen: harga berpatutan dan tempat selesa..
aku amik tket balik ke kl pukul 5 ptg..sampai kl dalam pukul 9.30mlm..rase cam tak larat je time tu..tunggu membe2 aku pick me up...then trus ke keramat. kite org makan char kue tiaw kat depan petronas keramat AU1..dah mkn2 camtu rase boring lak..terus je menapak ke uptown danau kota berjalan2 cuci mata..tbe2 je badan aku bertenaga semula..ehehe..tu la penangan jupe kengkawan..
then lepak mah lijah kat AU3...
ahad..29 March 09..
hujan renyai menghiasi ahad tengahari di keramat. aku dapat mesej ema pasal gathering tu trus bertolak ke midvaley. heaven gle jumpe balik kengkawan aku tu..rase macam kenangan lame tu menyeronokkan sangat.ni ade la 2 tiga keping gambo yang aku dpt snap2 sepanjang ujung minggu ni..nak edit2 tak sempat...dan petang tu le kejadian gangguan seksual tu berlaku...eish2...

da makin mlm + perut lapa lak..
so..da...
Tuesday, March 24, 2009
THE REAL ME=)..
You've got great self-confidence and you're full of charm. Most guys who get to know you will be attracted to you. You are far from sweet and proper; your intriguing personality fascinates them. Most guys find it easy to fall for a girl like you.
You really care about other people's feelings and are quite serious about the issues that affect your life. You are sincere, and your concern for the well-being of others makes many people want to be your friend.
You are a bright, cheerful and bubbly person. You are thoughtful and considerate, and like to have fun. Everybody feels comfortable around you because of your pleasant nature. When you walk into a room, people's eyes are likely to be drawn to you because of your charm.
Your peers think of you as a fun person, but sometimes you can be a little irresponsible. You can be somewhat childish, and can try to ignore the fact that you will one day need to really grow up and be a mature adult! Perhaps you could start reading good books; they might help you look at the world in a different light. You do want to be taken seriously, right?
Your boyfriend believes that you are a strong and independent person. Your confidence and cheerfulness make you an attractive person to be around, but sometimes you need to pay more attention to what other people, including your boyfriend, are thinking.
Kind and Gentle
Your kindness is your charm - you are also gentle and sweet. Everybody likes to be around people with your personality. Like a psychologist, people like to talk to you to discuss their problems because you are proper and discrete, as well as confident. You look mature and people respect you. People with this kind of character are few and far between.

PERSONALITY LOVE STYLE
You desire a love that will last forever. You are quite serious about finding this type of love, and that's why you think carefully about the men that you meet before deciding whether you could really love them. You don't just develop a crush on someone overnight: you look at a person's personality and other aspects of their life before deciding to form an attachment. If a guy doesn't meet your expectations, you would rather be alone. Your love has to be perfect. Be careful though, you could be missing out on some worthy relationships because your standards are so high.

*dah2 penat da..so take a break..nk smbung stadi..adios

get to know yourself better=)

Your view on yourself:
You are intelligent, honest and sweet. You are friendly to everybody and don't like conflict. Because you're so cheerful and fun people are naturally attracted to you and like to talk to you.
The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.
Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.
The seriousness of your love:
You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.
Your views on education:
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.
The right job for you:
You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.
How do you view success:
You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.
What are you most afraid of:
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.
Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

wahaha..cambezkan quiz ni..so kalo nak buat gakk..go to page
QUIZBOX...tryle
sape brani..try r wat..

p/s:ini bukan pesanan berantai..nk wat buat..tnk sudah..

class openoffice.org arini jupe bende baru lagi..time aku aja participant utk insert page number..ade satu pc dalam bilik training tu tak klua page number..tapi klua tulisan "pageNumber"..ehehe
punyela klaka...aku try ubah format pon takleh gak...then aku try r plak mskkn page count..tapi klua lak tulisan "statistic"..aku da konfius tahap cipan da..then bos bg aku solutionnya

nak hilangkan perkataan tu...and show kan page number...tekan pada keyboard ctrl+F9...ataupun go to view...unthickkn field name...

=)..setel problem

p/s:tahniah ek..shima da kurus..
Sunday, March 22, 2009
ahh..penatnye..setelah puas berehat ujung minggu kali ni..aku pon mula la lipat baju+kemas bilik yang da 2 minggu aku tak sapu...ehehe..lega rasa ble dah siap kemas bilik..hall lak tak larat nak sapu sbab da malam..karpet depan tv tu da agak tebal daki gaknye...ehehe...

owh...hari ni tergerak hati nak update blog lagi sebab rase cam lonely..iyela..2 hari terperap kat rumah..4sure la buntu jadinye pkiran..masuk blik men tenet...turun bawah tgk tv...pastu nek bilik lagi...men game sampai tertidur...bangun mandi trus oi bwh tgk mknn ape yang boleh aku santap...ehehe..bosan btol idop org bujang..

tapi bak kate kak arni..kalo da kawin + ade ank cam die..jgn harap r ade mase bersenang lenang cam aku ni..tapi......bosan gak..yela..kak arni kalo bosan2 kang leh men ngn ank2..leh ajak hasbend jenjalan..aku ni..nak tanak..kene r pepandai bwk diri sendiri...
esok...nurin ade intbiu kat perbadanan sisa pepejal...harap2 sukses gitu..kaki aku da start sengal2 ni...

da lame gak tak menghidapi kesengalan kaki..yele..sebab aku da gemok kot..sekarang aku da berjaya nekkan berat badan 5 kilo..so berat aku skang ideal r..tapi kenkwn opis kate...aku jgn mnyesal kang kalo tak ske gemok..

xcuse me..aku bukan gmok r...aku berisi..sebab dulu kurus..tak seksi..hehe..jgn jeles..

tujuan update blog hari ni utk..
nak list2 bende2 yang aku rase tak suke bile die.....
1. ngolok2 aku tak skola tadika..sob..sob...(sedey tak??..eventhough aku tak skola tadika..sebab dulu tak wajib..masuk je darjah satu penggal 1st aku dapat no 5..pastu..pekse lagi skali trus dpt no 3..)..perkara yang tak bley dilupakan..aku yg pndai@klas aku yg lembap??
kesimpulan : pembelajaran berkesan bermula dari rumah..eceh2
2. tak pujuk aku kalau aku mrajuk(siap die pown sibuk2 nak mrajuk...alasan die...kalau dipujuk..nanti aku lagi biase mrajuk)
kesimpulan : kene r aku pepaham sendiri...kalo tak tak aman r hubungan..menjaga kesejahteraan hubungan itu penting
3.klua malam and lambat balik(kesian aku kene tunggu lame)
kesimpulan : kalo da tau lame2..bek aku tdo trus..
4.bile klua ngan aku pakai cap(rase cam rimas je tgk cap tu..sbenanye bkn pe..aku ske rmbut die..pakai topi tak nmpk r)
kesimpulan : tak bek ske org sbb sumthin..sebab kalo die botak da tua kang..takkan aku jd xske lak..ekeke
5.ske wat aku rindu kat die..
kesimpulan : itu la adat bercinta
Saturday, March 21, 2009

ujung mggu

minggu ni..tak buat ape2..rancangan nak pi perak pon x jd..bdn penat...uhuh..hari sabtu...dok je rumah n msk kari tongkeng aym..pastu petang lak ttido sampai maghrib..aduh...tak bermaknanye hujung minggu kali ni..



sara pown..lame da tak dengar brite..senyap jer..nape yerk...oo ye..aku br je install ubuntu kat laptop aku..ehehe..lame btol la berhasrat nak format laptop tu..pasni kene r blaja nak start apache..nak test project aku wat tok bos...da lame gle nak tunjuk..tapi prob ngan laptop...so lepasni kene setup cantik2 br r leh tunjuk...



p/s: bos jgn marah k..laptop br je 4mat..so kene setup balik..



aku ni da r lembap cket..bla nak gune bende2 baru ni pon jd lembap..langkah bertuahnye la aku amik math time blaja dulu..takde r pening2 nak gune logik..



aku baru je bli beg carlo rino..punye r payah nak cari beg tu..last2 aku dapat gak beg tu..tu pon beg lame aku rosak+eyeshadow aku pecah dalam beg tu..time tu sedey gle..aku da r takde beg len..tbe2 je eyeshadow coklat aku pecah...slame arini..elok je bende tu dalam beg aku..kalo tak maunye aku gune lagi beg tu..uhuh...aku pi bli beg ni cam tak rancang je..jenjalan kat alamanda..trus je pilih2 beg n bli..lepas ni kene r aku bergaye ladies2 cket...



lagipon slame arini..kengkawan aku slalu komen..aku tak sesuai gune handbag ni..pdhl aku tengok orang len pakai cam cantik je..so ini le beg tgn 1st aku..uhuhu..tak sabar rasenye nak tunjuk kat mak aku..



malam td aku tolong anta bf kawan aku..die lelah..takut gak aku drive ke puchong tu..yele..aku da r tak pernah bwk kete area bandar ni..nasib aku ni tak menggelabah...sampai gak akhirnya..siap balik tu sesat2 lagi..naseb r minyak kete tu cukup...sementara aku memenuhkan masa ujung mggu..aku wat r quiz kat bwh ni...



take a look!!

Loves to chat. Loves those who loves them. Loves to takes things at the center. Inner and physical beauty. Lies but doesn't pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care of what others think. Emotional. Decisive. Strong clairvoyance. Loves to travel, the arts and literature. Touchy and easily jealous. Concerned. Loves outdoors. Just and fair. Spendthrift. Easily influenced. Easily loses confidence. Loves children.


*ahaha..antara kebetulan.
1. aku memang ske berbual..
2. pilihan aku...memang r sayang aku..sbb tu aku suka shahrul..sebab shahrul syg aku..;)
3.ske amik jln tengah??..iye kot..mls pk byk2..
4.wah..beauty rupenye aku..inner dan pyhysical lagi..uhuk..uhuk..
5.ape maksud ayat kelime ni??ehehe..konpius..tapi aku memang tak ske orang hipokrit nih!!
6.cepat marah??btol kot..aku kan kurang sabar..hehe
7.aku kn memang pentingkan kwn..btol x kwn2??
8.dan.......aku memang ramah mesra..
9.senang terluka..memang r..aku kan senCtip..sbb tu cpt marah(rujuk no 6)..tapi aku pon cepat sejuk gtu..kirenye marah tak kemane r..tade r simpan2 dalam ati ni
10. keje aku memang ske brangan..tu yg bf aku marah sangat ble bace novel..siap soh aku bc buku2 motivasi lagi..sbb bace novel..makin kuat r si kiut ni brangan..uhuhu..
11.aku memang ske memberi pendapat..sebab tu leh jadi doktor cinte..
12.wlpn emosi..tapi line sblm tu gak cakap..aku tak kisah ape org pk..lantak r..
13.byk gak ble dikomen pakai nombor r..tegas?? yeke?? xsedar lak
14.gerak hati yang kuat..wah..ini leh memudaratkan gak ni...kang aku asik tersangke bende2 yang pelik2 je..
15.aku ni memang berbakat seni la gaknye..mane2 kuiz yang aku wat..semua bende asik kaitkan aku dengan art..eceh2..canggih
16.senang terusik n jeles...ehehe..tu kene r tnye bf aku..tapi..aku ngaku gak..=)
17.prihatin...ske aktiviti luar..dan adil??..ekeke..pe lg td..lupe lak..kene scroll..
18.OMG..pemboros..senang terpengaruh..??buruknye pe el..ke mksudnye senang mempengaruh??tlg cikgu BI..
19.muaahaha..siannye aku..senang ilang konfiden..
20.ha..ni btol..aku ske bdk2 ni..ini bukan berpura2 ok..tapi aku ni agak garang...yg konpius..ank sdare aku stil close ngn aku eventhough dieorg tau alang die ni garang...pantang usik buku2 die yang tersusun kat rak ikot tarikh..pantang makan sepah2 lepas sapu..pantang lepas minum gelas letak merata..+ pantang ble da gune barang2 tak gheti nak letak balik..(rujuk no 13)..btol r kot aku tegas..ehehe..tapi alang mmg stg u'all..

p/s : aku baru je dpt ank sedara baru lg..aleya syafira..ni da yg ke 2 ank sdre aku bename aleya..yg 1st dulu..aleya syafiqah..(ini bkn adek bradik..)


ok2 da panjang sangat..nanti penat orang len nak bc...adios..
Monday, March 16, 2009

ni la gamba-gamba sepanjang mggu..

hantaran wahidah+syikin+ewa ni lak gambo2 pemandangan kat muar..
lepas ni kang ble da dpt smua gambo dari nurin tu aku upload lg buat menyemak dalam blog ni..

gmbar tu semua kenangan...

Saturday, March 14, 2009

=diari hujung minggu=ep 1=

hari ni berlangsung la kenduri doa selamat kat umah mak aku..aku pon baru je nak rilex2 sambil tunggu nurin n kenkwn aku aku yang len sampai kat umah aku ni..harap2 dieorang tak sesat..hehe..da la ni 1st time dieorang dtg umah aku..


punye la bez hari ni sebab aku baru jerk belikn mak ayah aku tv 29 "...itu la hadiah pertama aku tok mak ayah aku lepas aku kerja...bile tengok tv tu kat kabinet..rase cam sukenye rase...
**************************************************************************************************
dalam area pukul 11 lebey..kawan2 aku sampai..yang aku tak thnnye denga crite pengalaman dieorang nak pi umah aku..da dekat 10 taun kiteorg kwn..ni la 1st time dieorg menjejakkan kaki ke umah aku...umah aku memang agak jauh cket dari pekan...tapi sekarang..jalan da cantik n lurus gle..

start je dari sri medan...dieorg tak menghadapi sebarang kesusahan nak cari kampung aku..sebab semua directionnye..terusssssss and belok kanan..tapi yang tahap klakanye..ble kite pegi tempat baru mlm2 n lalu tempat sunyi...
ini adalah pengalaman2 dieorg


1. start masuk jln lurus di kg seri dyong...kwn aku si lijah trus ckp "wei..bukak IKIM(radio yg selalu ade bace2 ayt2 quran tu)..tak le sunyi sgt"...pdhl sblm ni..IKIM pon tak tau channel bape...


2.then dieorg truskan perjalanan ke seri dyg 8...suasana jgn ckp r..memang da sunyi gle..yela..da pukul 11 lebey..org2 kg mesti da tutup lampu+tdo..


3.sampai je simpang seri dayong 8...aku soh dieorg belok knn..jalan tu kecik cket r..tade garis da...time tu dieorg nampak simpang nak belok tu berasap2..bkn ape tu..kabus mlm..name pon kg kan...si nurin trus bace ayt kursi..ehehe..siap yg len dlm kete tu aminkn...yg lijah n eri lak siap bc tunggang langgang sbb da tak ingat..


4.dieorg cekal...trus gak perjalanan..aku ckp..jln je smapi nek bukit tepi highway..then turun bukit..umah aku bwh bukit tu..dieorg ikot lg arahan aku


5.tak lame tu..tepon aku berbunyik.."lin..kiteorg kat depan cam gua ni..kat mane ni lin.."..aku ckp.."ei..umah aku kat knn..trun bukit.."so dieorg yang dlm pucat2 muka tu u turn r balik kete..pastu..ble da pusing kete tu..nmpak lak tuggul beso tepi jln..time tu nurin cakap..xleh khabo la ble nmpk tunggul wane putih tu camne..hehe..rase lemah lutut dia


6. dan akhirnya..sampai gak umah aku..wahahaha..klaka..klaka..



siang ahad..kami semua bertolak ke johor bahru..memula singgah dulu umah wahidah..bdk kg aku..die pon melansungkan kenduri kawin gak..aku da prepare hadiah die..leh lak tertinggal kat seri kembangan..frust btol..tpakse r aku bli hadiah baru utk die..msti ade hikmah disebaliknye sebab time aku balik petang jumaat tu..tren memang maha sesak..sampai rasenye..kalo org lemah jntung leh pengsan sebab kepadatan melebihi tin sardin tu..

sampai sakit pinggang aku nak merempuh klua dari tren tu..memang tahap cipan gle babas la..da r..bau2 yang kurang menyenangkan bercampur gaul..leh dpt keracunan weh..


eh..crite pi umah wahidah td la...sampai je umh die dlm pukul 9.30 pg..time tu..mane le ade org dtg kenduri awl pagi sgt..aku+lijh+eri..terkedek2 le pi umah die..nurin n emi..stay kat kete sbb nurin tu pakai tudung 2 jam tak siap2..tu yg delay..ehehe


sampai2...tengah marhaban la pulak..ces..aku kasi adiah..kat pengantin..salm mak die..n mintak diri..tp mak pengantin suruh stay la plak..so aku pon nak amik ati..pi la minum jap..ehehe..lijah da siap mencangkung2 kat tangge sebab tatau nak wat cane..yela..umah sesak..org tengah marhaban..aku lak sibuk cium2 mak pengantin..die ilang kawalan diri..time tu aku da nak tergelak da..

tehn lepas je minum air..kiteorg trus bergerak ke jb..ntah kat ne..nampak lak lori ikan terbalik..eish2..so jam r jap..sbb ikan menggelitik2 kat jln raye...nak turun pungut cam tak logik sbb kiterog pakai bj kurung..huhu


kami sampai jb dlm pukul 12.00 pm...jupe shahrul..trus bertolak pegi rumah farah wahida lak...da r..bf aku tu nak cepat..leh lak sesat2..bengong btol cr jln umah..tapi time ni..ade satu je yg lucu..time nak amik makanan..ntah org mane tah..sibuk2 soh eri n nurin amik mknn kat meja yang jauh..pdhl kiteorg duduk kat tempat yg dekat ngn mknn..pe lg..kiteorg sakan gelak r sbb beriya2 dieorang tatang mknn dari tempat yang jauh..


lepas mkn..begambo ngn pengantin..plus jupe kwn lame kiteorg trus gerak pi majidee..kali ni rumah nurasyikin lak...yang konpius..kad jemputan die tu..punye la bengong sebab tade tunjuk rumah pengantin di sini..kiteorg redah je r..sampai je simpang msk da nmpak bunge manggar n khemah pengantin..trus park kete n dgn konfiden pi khemah tu slm mak pengantin..


tp nsb r si eri ni bersedia awl..die leh tnye name pengantin pompuan...last2 kiteorg slh rumah pengantin le plak..wakakaka..time tuh malu gle..da le terkedek2 jln..sampai2 slh umah lak..huhu..ngn muke cover2 kiteorg blah r then pi krete..tgk balik pete..rupenye kiteorg glojoh..peta tu tak abis lg directionnye..da sibuk menggelabah nak pi umh pengantin...hehe..asal nmpak khemah je..rase alergi..melonjak2 ati nak menjengah..


kat rumah syikin tak lame pon..kiteorg slm2..amik gambo..trus balik..hehe..time tu kiteorg sedar 1 perkara...syikin tu nmpak berseri2 sgt..cam seri pengantin tu naek je kat die wlpn kenduri die tak sebesar kenduri ewa..so bg kiteorg..mak andam zaman dulu2 ade bace2 doa2 yg leh naikkn seri pengantin..tu yg nmpak cam berseri2 si syikin. Ewa lak..upah mak andam moden sbb kenduri kawen die pon nmpak grand..cam kenduri ank2 dato'. Esok aku upload sume gambo2 tu..so leh r korang tgk cket2..

ondaway nk balik kiteorg turs bercdg nk sggah muar mkn mee bndung muara. So kite org pon singgah la muar..time tu da maghrib. Ade la dua tiga pic yang cntik aku amik..pemandangan waktu senja di muara sungai muar..rase cam syahdu je..dengar azan kat tebing sungai camtu...

sampai umah lebih kurang pukul 10.30 mlm...mandi..trus je terlelap tdo...beznye kenangan hujung mggu ni bagi aku..tengok kwn2 aku da berubah zaman..rase jeles gak blom lagi merasa smua tu..tapi...hanya allah yang menentukan segala......


p/s : nurin siap da pesan..kenduri kawin die kene amik cuti 2 hari..kalo tak nk boikot kenduri kiteorg lak..hehe..emy...ikat nurin tu cpt2..










Thursday, March 5, 2009

=cinta beralih arah episod 2=

ahhhh...lamenye rase tak updated..nak updated cinta beralih arah episod 2 pon tak sempat...pe lagi nak muatkan xtiviti ujung minggu...
1st week in mac..aku da MC da..kene batuk2 n demam agak teruk...myb sebab faktor cuaca..tidur tak lena...sbb senang terjaga..so aku nakkan tdo yang berkualiti supaya badan tak letih..tp sebab batuk berpanjangan..macam takde choice plak...

tengah2 bulan 3 ni da start cuti penggal pertama sekolah...aku..banyak sangat rasanya aktiviti nak kene buat..tapi sebelum tu..kene la cerita dulu ape aku wat 1st week time demam tu...

sebab minggu tu aku takde plan..aku pon turun la pegi tengok movie.....aku tengok upin n ipin..

komen aku : erm..bg budak2 klaka kot..tp aku??...cam biase je..hehe

********************************************************************************
pastu minggu ni aku pi tgk crite marley n me...memula aku berhajat nk tgk crite len..tp sebab gambo crite ni mcm lucu..aku pon blir tiketnye...

komen: cerita ni kisah psl puppy rupenye..ehehe..tp yg penting cerita ni lucu n sedih...sebab last skali puppy tu mati..
********************************************************************************
mggu ni lak nk balik kg..hureyyyyy...mak aku nk wat kenduri doa selamat+aku nk pi kenduri kawen kwn aku..mggu ni je ade 3 jemputan..naik pening aku...kene gak pi menziarah..kang time aku..tade sape lak nk dtg..


********************************************************************************

sekian lame da aku nak sambung story psal haz n konflik cinta dia tu...so hari ni bia r aku tenang-tenang kn otak story psl die..dlm mggu ni jugak haz ade jupe aku lg..wlpn aku bz memanjang mggu ni...dpt jupe die maknenye meringankn pale otak die yg makin menjerat..


“lin...boy I da start keje tempat I..” dia start bukak story..

aku start ngn intro yg biase..“hehe..i tau...kn u ckp start awal mac..sekarang kn da dekat tengah2 mac..”

“u know wut...syuk ckp..dia da jupe boy I kat miri..” aku da start konpius..ble lak la si syafiq tu pi miri..ups...bek letak notes dulu

*syafiq...-name boy haz skang

*syukri..-name bakal bf die..ehehe

“huh??ble lak si syafiq tu pi jupe syuk?? die dah tau ke??” aku da start berdebar2..ade ke patut..crite org..aku lak yg start berdebar..

“takde la lin..i tak bgtau syafiq lagi..i taktau nak explain cane..lgpon syafiq n syuk tu dieorg kene work together..i tanak dieorg rase janggal”..

“ooooooo...” aku mengangguk phm..aku ingt si syafiq tu pi cr syuk ke miri sebab si haz..ceh..wat suspen je..

pastu..aku tengok muke haz..die pon cam konpius..aku lagi r..slalunye..aku mesti bley kuakn pendapat bernas gak r wlpn camne keadaan mslh tu..tp hal ni..aku pon nek buntu.

Kalau aku tak tolong...aku kesian lak kat haz ni..yelah..penat die pi cr aku nak dptkn nasihat..

then..aku start r soal siasat haz ni “haz...u rasa..u akan pilih sape dalam hal ni??”

haz pandang aku..aku lak sibuk men selak2 buku cerita aku...


yela..buku crite tu aku lom abiz baca lg..tebal gle..buku tu..tajuk pon cam menarik je “slamat pengantin baru isteri ku”..

haz da start bukak mulut “buat masa sekarang..hati I lebih pada syuk”..dia jawab camtu je..pastu kene r aku start soh die bercakap..tp aku basuh cket..

“haz...biasa la..u dengan syuk tu baru lagi..masih manis..sebab tu hati u lebih pada dia sekarang..u ngn syafiq da dekat 4 taun..”

“lin..i bosan sbenanye..sbb I da lame ngn syafiq la bende ni jd camni..die slalu da locatekn masa utk kwn2 dia n I takkan kacau..kiteorang da jadi jarang berinteraksi..so bile sekarang I rasa macam dia nak balik perhatian yang I pernah bagi dia dulu..i rasa..i macam dah tak boleh bagi..”..haz da start tak saba..

“my dear, listen here..kaum lelaki ni..even da kawin pon..masih perlukn masa for himself sayang..bukan kita je yang dia kene pk..lgpon..syafiq tak pernah abaikan u kan...i tak nafikan..memang ada gak salah dia..tapi..in relation ship..kene ada tolak ansur..i tau..hati u da rasa kosong bila dengan syafiq..tapi percaya la..semua tu boleh di pupuk kembali..”..aku da start bagi ceramah..then aku stop aku tengok muka die..die nmpak sedih je..so aku tau la..hati die memang da 100 % ngan si syuk tu..so kene la aku jd tak bias.hehe

“ok..kalau u da syg kat syuk lak..u cr jln nak bgtau syafiq..takkan u nk seksa dua2 sekali”..ek..rase cam kejam lak ayat tu..dia pon cam tgh bpk gak..pd aku sbenanye..die bkn tak syg lg kat syafiq tu..cuma..hati dia da tawar je..

“haz..u kene faham..takkan u nak bia syafiq tanam angan2 kosong..n syuk lak tak official ngn u sampai ble2...kalau u kesian kat dua2..u kene decide nak pilih sape...u bg tau syafiq..hati u da tade kat die...n u bgtau syuk..dia kene sabar kalau nak u sebagai official gf dia..lgpon time die konfess kat u..bkn dia tak tau u girl org”...akhirnya..aku rasa cam lega je da bg nasihat tu..dia pon cam phm ape yang aku nak sampaikan..

“i tau..semua ni susah untuk u buat..n I ckp memang senang..tp..i ni penasihat je..bkn org yang kene lakukan..” aku sambung lagi bia die phm..ckapa lgi senang dari nak buat

“yelah lin. I tau..thanks..” die pegang tgn aku

“welcome...” n bile aku pandang muke die balik..dia da mampu tersenyum...so aku sambung lagi..

“so..da decide nak bgtau ble???”........dia hanya tersenyum tawar dan...........

da pnjang sgt le...smbung ep 3 la kot

page

Followers