Tuesday, May 5, 2009
Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa tak best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia cakap dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...

p/s : sape tak phm lampi!!

5 komen yang perlu dibaca:

  1. x lawakpun.....sayapun ke Amerika Jugek...tp lebih trkenal sebagai Peyembelih sampaikan pak2 arabpun mintak saya sembelikan kambing/lembu utk dimakan

    ReplyDelete
  2. lynn to Arc :
    =)..selingan

    lynn to Ajwin :
    salam ajwin

    lynn to Anonymous :
    tak lawak sudah..ada ke saya letak tajuk kat atas tu cerita lawak?? tak malu..

    ReplyDelete
  3. to Anonymous:

    tu la..
    pi mati la ko nk jadi tukang sembelih ke hape..
    ade aku kisah?!
    tak pasal2 plak ko ni

    ReplyDelete

page

Followers