Tuesday, June 30, 2009

=coming soon aidilfitri=

semalam..dah bawak mesin jahit pi rumah sewa kat cni..lepas ni ada la aktiviti baru yang nak dibuat..semuanya sekarang..bergantung pada tempahan baju..skarang ni sekurang-kurangnya dah ada 5 helai..tapi semua untuk adik beradik aku jugak..
tema hari raya taun ni..ayah pilih biru muda..dia cakap tanak warna terang-terang..semoga raya kali ni..makin murah rezeki aku...=( bila la agaknya nak jadi salah seorang penjawat awam ni???..hopefully rezeki murah...baru je minggu lepas...aku masuk royalti program..imuone..akhirnya aku jadi gak salah seorang ahli club tu..menjadi salah seorang yang bakal miliki cincin bertatah berlian...perempuan mana yang tak mahu...
program ni lebey kurang sama dengan single card or multiple card yang kita sekrang gunakan...antara contoh-contoh royalty card(single) adalah:
1. tesco card
2. jusco card
contoh multiple card lak
1.bonus link
2.real reward...
so..bila dah join jadi ahli imuone..aku dah ada IDC royalty card..=)....
berminat nak tau ape itu IDC royalty card..klik cni...http://www.imuone.com/
dan sape nak tengok plan die lak..leh tinggal mesej kat aku...

selain dari imuone ni..sape yang agak2 nak tempah baju raye..leh la tinggalkan email...nanti aku contact balik atau email ke cindaiungu@gmail.com ..tapi tempahan baju raya terhad pada baju kurung, baju kurung kedah dan baju pesak gantung ...nak tambah manik pon boleh..setakat ni..berikut adalah harga tempahan
baju kurung : rm 28.00
baju pesak gantung : rm 28.00
baju kurung kedah : rm 25.00
tambah manik : leher - rm 5.00, pinggang - rm 6.00, tangan - rm 5.00, badan - harga mengikut size bunga dan design...nak tengok contoh2 baju...esok2 aku upload gambo
Wednesday, June 24, 2009

=takecare=

minggu depan..
kita tak akan bersama
kita tak akan boleh bermesra seperti biasa..
aku sibuk
kau apatah lagi
aku sakit
kau pun apatah lagi
aku cuma nak cakap..
takecare....
n have a happy life...

mungkin aku yang pk terlebih-lebih....
dan kau jgn risau...sebab aku yakin dengan diri sendiri
aku boleh jalani hidup macam ni
aku cuma nak ingtkn kau
takecare
n ingat aku kat cni
Wednesday, June 10, 2009

aku MaSiH "mamPU" tersenYum

aku MaSiH "mamPU" tersenYum

mendongak ke langit aku tahu masih ada warna indah
menyelam ke dasar aku tahu masih banyak rahsia
yang aku mampu.............pasrah....dan mensyukuri nikmat yang ada..
aku perlu kuat..
aku perlu tabah..
sebab aku sendiri tahu..
aku antara insan terpilih...(wahaha..ptt hantuk kepala kat dinding berkali-kali)

banyak org kata..kau insan terpilih..kau bertuah..tapi...mereka semua tak berada di tempat aku...berat mata memandang..berat lagi bahu aku memikulnya syg...

dan........aku memerlukan masa..memerlukan ruang..untuk aku menerima...
sebab..aku bukan seorang pemberontak..
aku bukan perusuh ganas..
cuma kata-kata...kadang-kadang lagi tajam dari mata pedang..
tak senang?????
kluarkan aku dari list yang sedia ada..
sungguh..aku langsung tak kecil hati..
sebab hati aku bukan sekecil hama..

segala yang indah myb..bermula dari kepahitan yang sedia ada..
dan atas kesedaran itu..aku yakin...
diri aku istemewa
Tuesday, June 9, 2009

=) June.....bencinye...

ah..entry kali ni menyatakan rasa tak puas ati aku...tapi memang pdn muka jugak kat aku.

"aku tak ske lelaki tu..suka berlagak pandai...suka pk dia paling bagus..dia paling bernas..dia yang betul...aku paling benci org hipokrit..org yg perasan bagus..orang yang pura-pura baik tapi belakang ngutuk...aku benci tahap cipan org camtu..n aku tak boleh rasa senang bergaul dengan orang macam tu.....aku tak leh handle muka aku bila berhadapan dengan orang macam ni..bila aku tak ske..memek wajah aku akan menggambarkan semuanya...arghhhhh..tidak..aku benci dia...aku benci dia "

dilema je rasa bila masuk bulan june tahun 2009 kali ni..iye la..ni la 1st time june yang aku lalui bukan cuti semester..org len tengah seronok berlibur...kalau korang la kn..camne nak buat bila jumpa org yang camni...
bkn aku tak cuba..n aku lak bukan orang yang kurang ramah mesranya...aku senang bergaul...serius senang..tapi...aku memang tak bley blah dengan orang camni...tapi memang pdn la dengan muka aku..sebab.....orang tu makin dekat dengan aku...=(..sh**..sh**..
maybe Allah nak menduga aku....macam mana aku akan hadapi hari-hari mendatang bersama orang macam tu...(erk..entry ni bukan bermaksud dia tu bf aku yer..)
tu la..orang cakap..jgn benci sesapa..lelama...makin dekat la org tu dengan kita...bkn aku tak sedar semua tu..sedar.........tapi...aku tak bley handle...

n aku cukup nyampah bila die cakap..."eh..how should i know..u tak masukkan dalam blog u.."..aku bukan bengap pon tak phm bahasa...die ingat entry dalam blog die tu bagus sgt r gaknye...siap nk sindir2 blog org lain..kan aku dah cakap..dia budget bagus..husshhh..memang tahap binatang haram la orang tu...aku punya blog..sukahati aku r...bkn aku suruh dia baca pon sampai nak jadikan assignment...die tu yang ske BZ body+perasan dia bagus...

nyampahnye....

bulan depan..genap la setahun aku kat cyberjaya...>.<..dah lama jugak rupanya...harap-harap..bulan depan dan seterusnya rezeki aku makin murah..makin di rahmati...makin di jauhkan dari orang-orang yang aku benci...
n entry ni bukan bermakna aku...tak mensyukuri..nikmat yang sedia ada...
Monday, June 1, 2009

~konvo day~ vs ~marriage~

yeay..aku dah ade degree kirenya..satu jun...bermakna 2 hari lepas majlis konvokesyen uitm sessi ke 70..sidang ke 8..nama fakulti aku pon dah tukar..dari FAKULTI teknologi maklumat dan sains kuantitatif kepada FAKULTI sains komputer dan matematik. hehe..

thanks to shahrul n family bang jak sebab datang pi konvo aku kelmarin..rasa cam berbaloi lak bila family n bakal husband aku datang..takla aku rasa sedih teramat macam dulu time aku amik konvo diploma...gambar konvo candid dah dapat...tapi alamak...gamba tu tak senonoh lak...malu siot nk letak kat frame gamba...ntapape la camera2man/women tu..huh..huh..penat aku bayar yuran mahal...
to sara..sory sebab tak dpt join pi berposing pakai kamera besar kat putrajaya..cume cam lece la plak nk patah2 balik..nway..to all CS227 tahniah atas graduation anda semua...

ni ada la beberapa keping gamba yang sempat di snap selain bergelak ketawa..gamba yang aku upload ni start dari kenduri sembahyang hajat family aku lepas je kejadian pecah rumah sampai la aku pi jenjalan kat garden smlm pi tengok wayang..n way..wlpn harga tiket kat garden mahal..tapi selesa...=)..

*************************************************************************************
tibe2 lak ada jejaka yang tnya aku soalan ni
"r you happy with ur life??"
aku pon cam tercengang2 je..n aku terus je jawab tak..nape ek?? ala aku bukan tak bersyukur ke apa..tapi aku tetap rasa hidup aku tak lengkap...yela...eventhough aku dah kerja...ntah ble aku nk dpt keje yg betul2 menyakinkn..huwaaaa....=(..ape lagi nk cerita pasal masa depan...smuanya rasa kelabu..
ada setengah2 kwn aku pk senang je..
1.belajar kat sekolah sampai SPM(itupon sebab wajib sekolah) 2.lepak2 dulu then pi cari keje kilang 3.time ni dieorg rasa cam hidup dieorang dah complete 1/2 sebab dah kerja n abis sekolah 4.cari lelaki yang agak bley dijadikan teman hidup... 5.kahwin 6.1st year after marriage..dah ada anak
....then after step no 6 tu start r dieorang akan tnye2 aku balik..."lynn..bile lagi..tak baik lambat-lambat..nnti muka dah kedut...tak cantik nek pelamin"
aku pon wat muka comel n cakap "hehe..takpe..takpe...tggu ko ada anak 2/3 r..time tu aku jemput r ko nanti"..
bile aku terjumpa balik baru-baru ni..tengok anak dieorang yg 1st tu dah sekolah tadika..n dah ada adik 3 orang..hehe..aku lak still sama..=(..owh no..time tu aku rasa cam di tinggalkan jauh sangat..bila tengok kwn aku tu...matured ya amat..aku lak leh cam budak2 tak cukup pe el lagi..ah..shit...!!aku still leh hang out ngn anak2 sdara aku yang kebanyakannya dah besar2 belaka..
time tu rasa macam down gle ah....tapi bila aku masuk bandar balik..kebanyakan kawan aku lak pk camni
1.blaja utk amik SPM..struggle abis r...then dpt result best 2.trus sambung blaja..amik diploma/degree... 3.time blaja concentrate abis...tak ske komitmen lain ex : ada boy tetap...leceh 4.dah abis blaja sibuk cari kerja best2. 5.fikir lak nak bli harta...rumah..kreta.... bila aku tanya.."ble korang nak kawin ni??..umur kite dah lanjut weh.."..dieorang jawab balik..."ala lynn...rilex r..lagipon lelaki sekarang ni makin kurang..macam parking lot...either has taken..or handicap..ada la gak stengah2 tempat tu buat parking bertingkat..tapi taknak aku.."..punya la berfalsafah gle..uhuhuuuu..then hati aku jadi tenang balik.. bagi 6.bile dah cukup rumah n kreta..dieorang dah rasa leh idup sendiri n mls nk cari teman hidup..amik anak angkat..n hidup camtu je..
aku lak..=(..stil lagi rasa terumbang ambing...
when time pass by..i'm realize..aku patut nikmati setiap saat hidup aku walau macam mana pun yang aku lalui..there's no regret syg...hidup setiap insan berlainan..so do i..
*************************************************************************************

dalam dewan
beratur nak ke dewan

ini budak bengong..
kat bwh ni lak gamba jenjalan kat garden..=(tade gamba pemandangan

dua gambr kat atas ni gambar sembahyang hajat kat kg..

hadiah time konvo..

page

Followers