Wednesday, July 29, 2009
untuk gamba yg lebih jelas...sila klik gamba tersebut...

kat bwh ni lak gmba udang grg kunyit..menu malam selasa...mlm ni...nak masak ape lak??


Wednesday, July 22, 2009

logik tak

tibe-tibe je nak wat soalan ni..
logik tak kalau....lori kat bwh ni abes minyak??
1. adakah orang yang ingin menolong??
2. sanggup ke driver ni nak pi stesen berdekatan utk bli minyak??

hehe..aku wat soalan ni sebab balik dr jj tadi..nampak lori sebijik sbotol cmni brenti kat flyover yg maha tinggi kat equin tu??
apekah yg di lakukan brenti tengah jalan?? apekah???
sibuk je kn aku..hekhek..

aku bukan tak puas ati kat lori tangki ni...tapi aku tak puas hati kat lori yang slalu lalu lalang kat equin tu..dah la bapok beso...time org pi keje la die pon sibuk2 nak kua gak..jln yg sedia kecik tu..makin la jem dibuatnye...cet..tak guna...time mlm2 tanak plak angkut tanah byk2 utk bekalan hari esoknye...
ni le lori yg aku anti tu..
rase nak bocokn je tayar die..hehe..tapi mampukah
tapi lori ni mmg tak gune ah..sakit ati aku...sbb die le aku yg nek kenderaan kecik ni terseksa..
uwa....bile gov nak wat akta lori besa tak leh klua saing org pi keje n balik pon same??...ahhh

sibuk btol ah!!
Tuesday, July 21, 2009

+me+

saje nk penuhi mase terluang sambil wat exam paper..huhu

insaf

ble tgk vdeo ni rase rindu kat emak..huk3...
kredit : to sara....akk nak gak vdeo ni...
ble tengok vdeo ni rase insaf lak..yela...punya la sakit mak kite kene koyak2 perut...ble dah besa..ade plak ank yg kurang aja...siap leh herdik2 mak bpk...mcm tak sedar..kalau mak die tak lahirkn die...die pon takkan wujud...
tapi serius ngeri...

Ibu mithali ibu yang sejati
Kasih sayangmu kasih yang suci
Pengorbananmu disanjung tinggi
Jasamu tetap di sanubari

Ibu oh ibu fitrah ku murni
Kelembutanmu menyentuh hati
Semai kasihmu dalam jiwaku
Kau disayangi kerana menyayangi

Ibu oh ibu hatimu suci
Tulus ikhlasmu mendidik daku
Sanggup bersusah dan menderita
Demi kebahagiaan sekeluarga

Ibu oh ibu kau serikandi
Bakti amalmu tidak terperi
Beramal soleh berperibadi
Mentaati Allah juga suami


Wahai anak apakah kau mengerti
Betapa deritanya
Ibu yang mengandung
Aduhai anak apakah engkau tahu
Alangkah deritanya ibu melahirkanmu

Namun kelahiranmu adalah penghibur hati
Dibelai dan dimanja setiap hari
Di malam hari tidur tak berwaktu
Tapi tak mengapa kerana kau disayangi

Hari-hari sudah pun berlalu
Usiamu makin bertambah
Seorang ibu sudah semakin tua
Namun terus berkorban untuk sesuap rezeki
Agar sempurna hari depanmu

Kini kau dewasa, ibumu telah pergi
Waktu yang berlalu seakan memanggil
Sudahkah kau curahkan kasih sayangmu
Apakah terbalas segala jasanya
Syurga itu di bawah tapak kakinya

Hanyalah anak-anak yang soleh
Bisa memberikan kasih sayangnya
Hanyalah anak-anak yang soleh
Bisa mendoakan hari akhiratmu

+pic..daging blackpepper+

akhirnya....ini la gamba-gamba proses aku buat daging blackpepper tu..
capsicum..bwgputih..halia..bwgmerah..bwgbesa..saleri..
kat bwh ni kicap+serbukladaitam
sostiram+ladasulah
jengjeng...inilah rupenye...
tara..dah siap..
Monday, July 20, 2009

+daging blackpepper+

sebab petang ni aku bercita-cita untuk masak daging blackpepper...so aku tepek dulu resepi tu kat cni...ni version aku la kire..esok lak kalo cntik rupe die aku upload pic lak...so..untuk berkongsi...berikut adalah bhn2 dan cara memasak daging blackpepper (untuk mkn bdua)

bahan-bahan
@5 sudu kicap pekat
@3 sudu sos tiram
@1 sudu lada hitam (nak lebey rase tambah lg kuantiti)- ditumbuk kasar
@air asam jawa (ni agak2 sendiri..sbb aku tak penah sukat lak..men tuang jer)
@1 sudu gula
@3 ulas bawang putih - dihiris
@5 ulas bwg merah - dihiris
@1 inci halia - dihiris
@1 labu capsicum (yang rupenya mcm tomato tu..ape org panggil...ha..cili benggala) - dipotong
@1 batang saleri (aku paling ske bendeni..kalo leh smua bende nk mskkn..tomyam r..sup r..sayo r..sume nk masukkn saleri)
@1 labu bawang beso (org len panggil bwg sambal)
@upss....jgn lupe lak daging - di rebus dan dihiris tipis
@bhn perasa (garam...ajinomoto)

cara-cara :
1. tumis bawang merah+bwng putih+halia sampai naik bau
2. masukkan kicap pekat dan lada hitam
3. dah agak wangi masukkan daging and masukkan sikit air rebusan daging td dlm 1/4 cawan..masukkn sekali air asam. biarkn mendidih.
tips: pastikan daging empuk dahulu sblm masukkan garam..
4. masukkan sos tiram, gula. garam (sikit je sebab sos tiram dah agak masin), bawang besa, saleri dan capsicum. biarkan mereneh dan pekat
5. dah leh hidang...
4. biakan mendidih..
Thursday, July 16, 2009

menarik bukan??

Read out loud the text inside the triangle below.
More than likely you said, 'A bird in the bush,' and if this IS what YOU said, then you failed to see that the word THE is repeated twice! Sorry, look again.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
You may not see it at first, but the white spaces read the word optical, the blue landscape reads the word illusion. Look again! Can you see why this painting is called an optical illusion?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
What do you see here?
This one is quite tricky!
The word TEACH reflects as LEARN.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Last one. What do you see?
You probably read the word ME in brown, but when you look through ME you will see YOU! Do you need to look again?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Test Your Brain
This is really cool. The second one is amazing so please read all the way though.
ALZHEIMERS' EYE TEST

Count every '
F ' in the following text:

FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS.


(SEE BELOW)
HOW MANY ?
WRONG, THERE ARE
6. No joke.
READ IT AGAIN !
Really, go back and try to find the 6 F's before you scroll down.

The reasoning behind is further down.
The brain cannot process 'OF'.

Incredible or what? Go back and look again!! Anyone who counts all 6 'F's' on the first go is a genius.



Three is normal, four is quite rare.

Look at the spinning woman and if she is turning right your right side of your brain is working. If she is turning left your left side of your brain is working. If she turns both ways for you then you have a 160 or better IQ.

Olny srmat poelpe can raed tihs. I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? Yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!



IDC loyalty card

aku dah dapat dah IDC loyalty card aku...ni la antara yang aku dapat lepas register jadi salah seorang ahli imuone diamond club (IDC) hari tu. aku dapat sekali templates. so untuk sesape yang berminat nak tau..jgn lupe email aku di cindaiungu[at]gmail[dot]com. ble dah email kat aku..4 sure aku akan hantar slide penerangan nak join idc club ni.

for my 1st month..aku dah dpt dah pulangan yang dijanjikan...org ckp..org lain tak phm ape yg kita phm.bila orang lain phm, kita sudah kaya.hehe..menarik kan ayt tu. tapi macam biase la..reputasi sesebuah company yang hanya berdaftar dengan SSM malaysia kurang di percayai. macam-macam la alasan orang tu tanak denga. pdhl..kalo denga bukannye kene baya..

itu la antara sikap-sikap yang menyebabkan kita ni kurang berjaya. orang yang berjaya adalah orang yang pandai mendengar. tapi kalau nak ckp ape yang aku wat ni pun tipu jugak..check je la status company ni kat SSM..bkn stkt main die..siap smua ank syarikat die berdaftar.

yang penting bkn orang lain..tapi diri aku..=)..
so ni la gambar kad IDC loyalty yang aku dpt tu..

so jgn lupe..email aku...tak pon tinggal je komen kat cni..kang aku email balik k...
entri ini tiada tajuk...
saja nk update...
tak sedap bdn r..
kepala pening..perut rase tak slesa..kdg2 selseme...
huih..takut h1n1..

slm ada beli barang-barang..sebab nak buat card..dah lama tak kasi apa-apa kat shahrul..kesian die..nk pos coklat..tapi takut cair..nak kasi bear..mesti die malu nak men peluk2 bear tu nnti..
zaman dulu-dulu...sbb tade hp..leh je aku karang bermuka-muka...tapi sekarang..nak penuhkn satu page a4 paper pon letih..ni le antara gamba-gamba card tu...wlpn tak cntik mcm card beli..tapi..card ni penuh dengan kasih sayang...
antara hadiah bernilai adalah hadiah yang penuh ikhlas dan kasih syg..
ni kate-kate kat tengah card

ni lak antara cover dan isi
love ni timbul...dlm die ade tisu..hehe
bawah ni plak ucapan depan skali r..memula aku nak letak from my heart to you..tapi bapak le panjang..tak muat kotak aku..dah la nak handle glitter ni kene hati-hati..kang silap2 tak jd
so..its end of story...pd nuha...moga cepat sembuh...pada kak arni..tahniah sbb da sembuh...kepada semua pesakit..rajin-rajin mkn ubt..ehehe..trase lak macam nurse.....

tgh denga lagu OST zorro = i want to spend my lifetime loving u..uhuhuh..gaknye aku keracunan mknn tak? tak pun sebab aku makan cket sgt smlm petang??
tapi..
takkan la asik nak makan aje..dari beso aku macam batang lidi..dah jd macam liquid paper dah jdnye..bkn stakat pipi..tapi....
tengok la sendiri..tang yg terlebih buncit tu tang perut aku...hehe
Wednesday, July 8, 2009

=ditinggalkan=

haih...
aku tak suka perasaan ini...
perasaan di tinggalkan..
macammana nak kawal air mata..
macammana aku nak kawal emosi jiwa..
kecamuk..kecamuk..
kenapa nak tinggalkan aku seorang..meh ajak ramai2...tapi...tak jugak
dieorang pegi masing-masing...
masing-masing dan berperingkat-peringkat...
=hukhuk...

tapi kan orang len kata...patah tumbuh hilang berganti..tapi macammana kalau yang baru tumbuh itu buahnya masam?? tak manis macam dulu..macammana lagi banyak yang busuk dari yang baik...
ala......benda ni sama je kat mana2..kadang-kadang pokok dah jadi..bila pindah tanah...jadi tak subur pulak...mengkerekot mau mati...tapi..nak pindah balik ke tanah lama..dah dibuang negeri...padan muka sama itu orang...
di tanam di tanah orang len...dah la baru dtg..tapi berlagak mcm gah..
haih..
ngumpat lagi...byk dosa..tanggung sendiri..
tapi puas hati..nafsu...eish2..

ei lynn...tak baik mencerca...uits..
kita tak sedar akn diri sendiri...so orang len..tlg tegor saya...n saya memang emosi...

tapi betul aku kata...kalau baru pindah tanah..kena la tau macam mana nak hidup subur sendiri..bukan mintak baja di tabur bia dia gemok sendiri...
di puji2 empunya..sebab banyak hasilnya..pdhl..semut-semut kecil yang tolong dia subur...
terima kasih pun takde...apetah lagi nak kasi buah yang blm tentu manis tu...aku ni ibarat semut kecik tu la agaknya..senang di pijak bagi mati

ni sebenarnya sifat manusia..baca betul-betul br phm maksud..bila dh hafal..bleh sumpah org..hekhek..

tapi kalau nak sumpah kenapa "binatang haram tu??"..ala..kalau stakat tulis berkias..tak haram rasanya...tak baik tambah hukum..haip2...
ni tengah nak buat kerja..tapi.....alah........tersekat lagi..itulah...perasaan berkecamuk...myb leh di ubati dengan naik gaji..hehehe...

upssssss...saya bukan curi tulang...saya...tengah bengang..
satu-satu nya yang tumbuh n layu esoknya
Tuesday, July 7, 2009

=accept and change=

semalam..aku dpt nasihat berguna dr org tersyg..dia ckp...
"matlamat yang kita tuju mestila besar"..punya la aku bertegang urat tanak trima wlpn aku tau benda tu betul...biase la..nak jdkn sesuatu tu menarik kena la tau pro and kontranya..kalo trima je bulat-bulat..tentu la takde perkembangan ilmu..btol x??..ni la antara bukti-bukti nak menyatakan fact tersebut betul
1. kalau kita target bawak air sesudu dari rumah pergi tempat kerja....mana yang lagi mencapai matlamat..(siap bagi pilihan lagi..)..
-bawa air satu sudu dalam sudu atau
-bawa air sesudu dalam satu cawan
so...antara pilihan tu mana lg bernas..
jwpn: mesti la bawa air sesudu dalam 1 cwn..btol x??..so..kesimpulannya adalah..target dalam hidup kita bia besa..supaya kita leh dpt yang kecil2..then die bg contoh lg...
2.kalau kite target nak duduk rumah banglo...kalau dapat dok flat..ape kite rasa??
aku pon jwb..kecewa...(heheheh..negative tak??)
die terangkan la plak..kalau kite target kita nak duduk rumah banglo...usaha kita mestila mcm kita nak rumah banglo..kita usaha kuat..kita tak mudah putus asa..sebab target kita besa...btol??(die tnye aku le plak..)..aku pon ktawe2 then jwb...btoooooolllll...
so kalau kite cuma dpt dok flat je..kita mesti rasa bersyukur sebab usaha kita lebih dari sepatutnya..tapi kalau dari awl kita set nak dok umh flat..tak mungkin la kita akan dok umah banglo..even masok AF skang pon dah tak dpt banglo tau....(btol gak kan..hehe)
so kesimpulannya aku kene la bersita-cita besar..nak dok umah banglo..nak pakai bmw 3 series...pe lagi?? nak bli langsir mahal tok rumah banglo aku..nak pakai intan berlian yang grand-grand gitu...tapi tak ke nampak macam mata duitan lak??
eish2..payah...payah..

sebenarnya..btol la tu..matlamat kita kena la besar...supaya kita ni hidup penuh tujuan...ade lagi sebenarnya contoh2 yang die bg..antaranya ialah

3. kalau kita target nak anak 10...mesti la usaha kita pon macam nak anak 10..btol x?? aku pon mls nak ulas ape yang aku jwb..hehe..then mesti la die truskan..berbanding nak anak 1...kalau nak anak 1..mesti asik kene berjaga2 je...kan ke susah tu..(oo..br aku phm maksud die)..so kesimpulannya..mesti target ramai ank..=)

then aku tanye lak...abiz..kalo ade bos baru???

die : kene la accept and change..stiap orang ada peluang untuk berubah..
aku: sy yang kene brubah?
die : stiap org syg..
aku: ok..
die : failure to accept is failure to change..and failure to change.....
aku: bykknya fail...
die : dah tanak brubah...kirenye gagal la dlm idop
aku: so kene trima la?
die : tak nak trima pon bukan boleh buat apa..so learn from new environment
aku: i will...

so..
esok...bukan penghujung hari...akan ada esok lg..
jgn rasa hari ini..adalah hari segalanya..tapi
jgn terlalu menaruh esok ada
kerana...apa yang kita lakukan hari ini..
akan juga berbalik hari esoknya..
bertnya pd diri..apa silap ku
bertanya pd hati..apa niatku
bertanya pd hari..adakah esok untukku



lynn....cyberjaya....
Monday, July 6, 2009

My LURVE Affair with dot..dot..

smalam..saja je pegi jenjalan kat giant kinrara...lepas tu aku rasa macam lapar pulak..sebelum beli ape-ape kat ctu...aku snap la beberapa gamba bersama lurve...rasa macam model la pulak..rasa kenikmatan berbeza bila lapa-lapa ni aku makan lurve..ada dua perisa kegemaran aku ..seaweed nori & hot & spicy...ada banyak lagi sbenarnya perisa lurve ni..tapi aku pilih dua ni la sbg perisa terbaik aku..cewah...aku ingt nak amik gamba berjalan-jalan dengan lurve ni..tapi tak jd sebab aku nak pi cari durian..huhu...so meh review gmba dl
dua perisa kegemaran aku
1.hot & spicy(kn da ckp td kn...)
2.seaweed nori

pastikan..sebelum bli apa-apa..baca kandungan dia dl..berhati-hati itu penting

bila dah bc..baru la bley makan...(upss...blm baya)

posing kembar..peace..

20% more chips..if u'r buy hot & spicy


ini pilihan sy..sy memang bijak..

xtually...tade r xcited nak masuk contest ni..tapi sebab aku memang dah ada gamba-gamba ni aku upload aje la..hehe...tapi..patutnye...aku kene letak bakat aku sekali ke???

alamak......
Friday, July 3, 2009

imuone

hari tu aku ada start crite psl imuone kan..skang aku nak upload beberape pict dari idc loyaty website..kat cni la sesiapa yang berminat nak pakai berlian tapi leh bli dengan harga murah lepas jd ahli+dapat duit+tanpa merugikan...so take a look

classic ring

affection ring
yang ni gelang tangan..tapi aku lupe lak namanya..
nak tau lebey lanjut click cni
http://www.idcloyalty.com/

ni lak antara yang aku suka..tapi aku br ada 30000 ip..bila la nak dpt sampai byk...



forever ring

legacy(B) ring

=tahniah kak LONG aka akma fasha=

malam 2 july 2009....

kak long anta mesej..jemput pegi rumah dia...dia nak adakan majlis bertunang....tengahari 5 hb..kat kuala pilah..1st skali aku nak say "tahniah" kat along...kalau ade rezeki aku pegi la bertandang...
pagi ni gak aku ade chat ngan zil psl hal ni...

(09:45:53 AM) zila: hai leen
(09:46:27 AM) lynn: i zil
(09:46:35 AM) lynn: along ade jemput pi mah die tak?
(09:47:03 AM) zila: ader
(09:47:09 AM) zila: ko p tak?
(09:47:12 AM) zila: aku tak dapat p la
(09:47:27 AM) zila: aku kate kat dia kalo dia kwin aku serbu
(09:48:45 AM) lynn: hehe
(09:48:47 AM) lynn: ye2 je ko
(09:48:53 AM) lynn: aku pon tak sure r zil
(09:48:59 AM) lynn: tapi cam tak sedap lak
(09:49:06 AM) lynn: mak die kn dah kenal kite
(09:49:12 AM) lynn: tbe2 ank die wat kenduri..
(09:49:16 AM) lynn: kite tak dtg lak
(09:49:23 AM) zila: tu la pasal
(09:49:32 AM) zila: aku de hal minggu ni
(09:49:34 AM) zila: nak g umah adik aku..
(09:49:47 AM) zila: nak siapkan baju nak p BTN
(09:49:50 AM) zila: wek..
(09:50:01 AM) zila: ko da ader mesin jait eh?
(09:50:06 AM) zila: dasat arrr....
(09:50:09 AM) lynn: ekeke
(09:50:18 AM) lynn: aku kn mmg dah lame ade mesin tu
(09:50:22 AM) lynn: br bwk pi cni
(09:50:39 AM) zila: mesin beso eh?
(09:50:53 AM) zila: abis ko pi ker kenduri along?
(09:50:55 AM) lynn: tak r
(09:51:02 AM) lynn: mesin karen n jait tepi
(09:51:11 AM) zila: wahh...
(09:51:22 AM) zila: aku baru berangan nak beli mesin
(09:51:37 AM) zila: nmpknya ko boleh la isi masa lapng dengan jayanya pas ni
(09:52:22 AM) lynn: tu r psl
(09:53:28 AM) zila: ko pi tak batu kikir t?
(09:53:36 AM) zila: kita g waktu dia kawinla
(09:53:59 AM) lynn: aku mcm tak pi
(09:54:01 AM) lynn: hehe
(09:55:23 AM) zila: nmpknya along mendahului yg lain
(09:55:28 AM) zila: :((
(09:55:35 AM) lynn: ehehe
(09:55:37 AM) zila: aku ntah bila
(09:55:42 AM) lynn: sedey lak ko
(09:55:46 AM) lynn: rlex r zil
(09:55:56 AM) lynn: msti ko kawen dl dr aku
(09:56:21 AM) zila: kita tengok jerla nnt
(09:57:29 AM) lynn: :-P
(09:58:45 AM) zila: org yg lembut2 dulu kawin kan
(09:58:54 AM) zila: kite ni kena jd cam along
(09:58:57 AM) zila: mesti cepat
(09:58:59 AM) zila: hahaha
(10:00:00 AM) lynn: ehehe
(10:00:03 AM) lynn: ye??
(10:00:09 AM) lynn: tak semestinya r zil
(10:01:47 AM) zila: haha
(10:01:55 AM) zila: saja ckp cmtu

btol ke ape zil ckp?? kene jadi lemah lembut baru leh kawen awl..halamak...camne tu?? abiz takkan org kaso2 tak akan kawen lak??..ape la zila ni..ape yg penting "kerjasama"..(termerepek lak)..ape yang penting bkn lemah lembut anggota..bkn cantik manis wajah..bukan mewah harta benda...bukan jugak glamernye nama...
yang penting adalah...................kasih syg kita...dan kasih syg yang bakal kite terima..
Wednesday, July 1, 2009

=buahan tempatan=

time balik kampung...ini la antara yang aku melantak puas2. walaupun sbenarnya aku agak kurang makan raja buah tu sangat..tapi rasa teringin tu tetap ada..so sempena musim buah ni..sempat la aku snap beberapa pict....

siap aku leh terlupa lak nak amik buah rambutan..yang ada cume si ain humairah berposing bwh pokok rambutan..tu pon lepas penat men kait2 rambutan depan umh nenek die..
aku dah tengok crite transformer 2..."revenge of the fallen"..ek..nta btol tah tak..tapi yang penting...best..best gle...lepas ni tak sabar nak tunggu harry potter lak...
sblm abiz entry ni...nak say gudluck to suria kat tempat baru...gudluck utk tepert yang sambung master..and gudluck utk anak sedara aku "ima"..yang nak jalani practical...co gudluck2...gambate kudasai...

page

Followers