Friday, May 28, 2010

kenangan untuk aku...

nak buat entry ini.
supaya 10 tahun akan dtg
time da tua2. bila bukak blog balik..boleh recognise kawan2 seperjuangan di maktab.
tapi tak semua gambar ade.
1.sbb mls nk cari


zu


normah

hari


ct

yg dpn tu D

yaasin

yan&azah

paan

kecik

ing

brahim

zulhelmi aka ALONG

dan yang comel ini saya..=)..

byk kenangan pahit n manis di tempuhi bsama.
saya sgt syg kwn rapat sy..
*************************************

kehidupan yang sangat padat.!!

rindu..nak menulis di sini.
sangatlah bz start minggu lepas lagi. bermulanya hari isnin dengan sambutan hari guru, ek salah b4 tu lagi..sabtu ahad..sibuk menyiapkan perasmian dan upacara untuk hari guru 17 mei di sini. erm..hari guru jatuh pada hari ahad. maka sambutan disini hari isnin..
maka bertungkus lumus la aku membanting tenaga. mana nak bungkus bunga, mana nak siapkan majlis, pi cari pulut kuning bagai. hm..sgt penat.

cik lina tgh bg anugerah pd lecturer paling ceria


upacara memotong pulut kuning. credit to azah n family sbb sediakan pulut kuning ni. sangat sedap n padat. time ni biru muka pengarah nk tekan pisau..ehehe

banner hari guru. cik lina color yg merah tu je. tak smpat nk tlg byk sbb nk pi siapkan pulut kuning n cr bahan2 len utk perasmian tu..

tugu tu cik lina buat dikala rembang malam ahad tu. bersengkang mata sampai pukul 2 pagi nak siapkan. gmbar ni adalah perasmian oleh pengarah.

gambar di atas telah diambil oleh exco penerbitan & pendidikan cik lina.

tak cukup dengan 3 hari bertungkus lumus, malam isnin selepas hari guru tersebut, terpaksa pulak aku bersengkang mata buat backdrop untuk program kesihatan pergigian hari selasa & rabu pulak. memang aku dah biasa buat backdrop ni. tapi kebiasaan ni biasanya aku bli barang sendiri / organizer tu akan tnya aku barang apa yang diperlukan. ini tidak..men kasi je barang tanpa tanya pendapat. time tu berangin jugak ah bila kene sediakan barang tanpa bertanya. kalau lengkap tidak la mengapa. tapi..semua yang diperlukan tak ada...nasibla aku tak melepaskan amarah time tu jugak.
dah la penat 3 hari b4 tu. dapat barang untuk hari esoknya tidak memberansangkan. tapi. berjaya jugak la aku buat backdrop tu. kreatif n inovatif mesti ada dlm fikiran bukan. hehe.
dan disini ada sedikit bengang dengan budak perempuan gedik sorang tu. erm..tapi story len kali.
inila backdrop tersebut. dgn bahan yg ciput

nmpak x aku yg mane? yg baju pepel tu la

malam rabu tu aku stay up pulak untuk menyiapkan segala kerja yang sepatutnya aku submit hari jumaat. bukan 1 @ 2..tapi ada 5..pergh..berpeluh ketiak nak menyiapkan. dah la banyak program. nak siapkan homework pulak. sangat menyiksakan. dengan aktiviti persatuan bagai. so pada adik2 pismp..akk btol2 mohon maaf sebab tak boleh commit sepenuhnya kali ni.

dan akhirnya, kerja tu siapla jugak 2.. full review sepanjang malam. ala..tp lupa amik gmba a'saiment tu..eish..rugi2. hari khamis lak. class penuh. siapkan projek mematri dan malam lak ada persembahan / demo senam ragam. patutnya kumpulan cik lina dah tak payah buat da...tapi terpaksa jugak..=( letih melayan orang len yang tak serius, kiteorang sekali terlibat. so..untuk kali ke 2..senamragam dari kumpulan aku. tapi kteorang anggap itu lebih kepada latihan untuk hari jumaat. majlis penutup senamragam.
senamragam..=)

lin.yasin.d

reben & pergerakan kreatif

banyak kan aktiviti..ha..so sape2 yang tpk nak amik kpli. pk la balik sebab selama 6 bulan hidup akan terseksa macam aku. wehehehe.

baik next..
petang jumaat pulak ada program kejurulatihan hoki la pulak. =) hehe.. program sampai ke pukul 7 mlm. time rasa sangat flat sungguh. tenaga hampir habis. tapi terpaksa kuatkan semangat. program di sambung pada hari sabtu.

hari sabtu adalah antara kenangan terindah sebab kene main hoki dalam hujan. tegas sungguh en vv tu mengaja. hujan tak hujan redah aje. tapi apa yang paling membimbangkan adalah badan hamba yg tidak dapat menahan sengsara. yela..minggu depannya camping. sape nak camping dlm demam.

ahad - proses menyiapkan a'saimen yg tergendala.

hari isnin hingga hari khamis adalah camping bsmm (bulan sabit) di kem serai saujana banting. yg ni nak story len entri sbb panjang.
lin.d.yan & kdee

dan hari ini adalah hari wesak. time ni la aku berpeluang update blog. sgt teruja dapat itdur dan berehat lama2. tapi cuma sehari sebab esok ada lawatan ke JB.
tapi ada jugak makan malam bsama timbalan perdana menteri kat pWTC..

kalau korang jd aku. korang nk pegi yg mana?
dinner ke..JB??

Wednesday, May 19, 2010

aku sayang kamu...

pernah atau tidak..
sekali dalam hidup kamu terfikir akan hal hati?


malam yang hening..
aku mengutus rindu
buat kau sayangku

malam yang dingin
aku seru namamu
dan aku ingin katakan
aku rindu kamu
aku sayang kamu
******
di dalam hatimu
t'lah aku temukan
arti kebahagian

bersama dirimu
aku merasa berarti

sanggupkah dirimu
untuk bertahan
hingga waktu tak berjalan

mencintaiku
walau bintangku tak terang

reff:
cintailah aku sepenuh hati
sesungguhnya aku
tak ingin kau pergi
takkan mampu ku hadapi dunia ini

betapa hidupku takkan pernah sama
bila kau tinggalkan ku
tetaplah disini saling memiliki
selama-lamanya

back to reff:
tiada arti semua bila kau pergi

genggamlah tangganku dan peluklah diriku
saatku jatuh nanti menangis sepi

cintailah aku sepenuh hati
sesungguhnya aku
tak ingin kau pergi
cintailah aku sepenuh hati
tak ingin kau pergi
takkan mampu ku hadapi dunia ini
tiada arti semua bila kau pergi



c.h.e.r.a.s.
1.30 pg~saat rindukn kamu~


Sunday, May 9, 2010

dedication utk hari guru

erm..before tu..nak wish my mum happy mother's day..tapi mak tak bukak tenet..huhu..takpe yang penting dah tepon mak. =)
yang ni berkaitan hari guru lak. minggu depan, 17 hb May..sambutan hari guru akan berlangsung di IPG cik lina. program tu antara program anjuran JPP bersama budak2 tesl. cik lina jadi naib pengerusi. cik lina dah come out dengan beberapa dedication for teacher's day.
so...gambar2 kat bwh ni...budak2 IPTeknik boleh order terus ataupun jumpa wakil kelas masing-masing.
tak rugi sekali sekala keluarkan duit utk hargai org yang dah tabur jasa kat kita.
dedication ini terbuka kepada staf, lecturer dan semua pelajar IP Teknik.
So..sila tatap n booked.

yang ni cik lina letak harga RM 5. sesungguhnya, bunga ini sagat cute. yang ni contoh pink n oren
also available in
blue & red











ha..sleeping beauty with choc ni harganya cuma RM15. sangat sesuai untuk di bawa tidur ataupun diletak atas rak setelah chocnye di makan.
si sleeping beauty ni pon leh ditukar dengan
1. rabbit
2. bear
penukaran si sleeping beauty tidak akan menjejaskan harga
extra cost hanya akan di caj bila nak decoration berlebihan.




bear & marshmallow..kat telinga bear ni ade marshmallow. yum2..
sesuai kasi kat lecturer untk kenag-kenangan sebab marshumello tu leh kasi kat anak lect
harga yang ini RM17.










si cenonet ni murah aje. siap ade bunga towel n cenonet di tambah dengan coklat. sila kasi jejaka2 ye hadiah ni. boleh la kasi towel free.
dan boleh jugak makan coklat awek kasi..
cenonet tu boleh dijadikan keychain letak kat kunci moto or kunci kete.
harga si cenonet ni RM 5 sahaja. murah bukan??






yang ni flower with choc. sebagai ringkas dan selamat. ehehe.
harga FWC ni pon RM5..aduyai...murah2..dengan harga RM5 boleh mengembangkan hati orang tersayang sebanyak 600%..
tak kan tanak??









untuk manusia yang bergaya lebih matured, lebih gentlemen..lebih lah segala2nya, boleh la beli bouquet ni. boleh jugak request untuk berapa kuntum bunga yang di ingini. utk RM 3 kuntum siap dengan bunga kecil n hiasan ni, cik lina cume letak harga RM 20 aje..sesuai dengan harga remaja.
kalau kat kedai, sila jangan mimpi dapat harga macam ni.
bunga ni jugak boleh request warna. warna cik lina nak amik jdkan sample ni adalah red sebenanya. tapi amoi kedai bunga cakap stok abis.
so dengan itu, cik lina offer,
warna bunga, warna sampul n berapa kuntum yang anda semua inginkan, boleh pilih.
setiap tambahan bunga segar adalah RM 3.
setiap tambahan hiasan dan decoration juga RM3.
murah bukan??


ok ah..kalau berminat boleh jumpa semua JPP IPG Teknik @ tinggal komen kat blog cik lina ni.
tak pun, nak secret lagi, sila email ke
cindaiungu[at]gmail[dot]com.
jangan lupa sertakan sekali
1.kepada siapa:
2.kelas/jabatan/kumpulan:
3.ucapan:
4.daripada:

dan state sekali yang mana tempahan yang anda berminat.
sila.
jangan malu2 ye..
pembayaran, boleh aje datang ke bilik JPP/ call aje cik lina bila2 masa. nak no tepon..? email la dulu..=)

Tuesday, May 4, 2010

...[~*~]...biarkan ia pergi

saban hari..
aku tunggu depan pintu
aku tunggu pintu diketuk
aku pasrah menjadi penunggu

saban hari
aku tunggu saat bersua
aku tunggu saat bermesra
lali hidup aku dengan bicara pilu
lali jiwa aku dengan ayat mengecewa


aku
rentas hidup ini
biar seorang diri
biar
aku sendiri..

olahkan dan bayangkan
aku punya sekeping hati
kau robek hari ini dengan sedikit kaca
ia luka.
namun, aku jahit kembali menyatukan hati untuk kamu
menyatukan jiwa demi kamu

kamu perlu tahu
luka bukan sekadar luka
luka kaca meninggalkan bekas di hati
pedih semalam masih terasa kini

jangan,
jangan biarkan ia bernanah dan menghapus kasih pergi



Sunday, May 2, 2010

hAjaT yAnG t|dak kesampa|an

macam mana sepatutnya cik lina tulis ye?
iyelah. orang sekarang ni sencitif...even cik lina tak tulis nama sape2..cik lina tak sentuh sape-sape punye page pon, tapi orang tu akan terasa. siap ckp cik lina bodoh lagi. hmm....gaknye kalau ikot logik, dia yang serang page kita, then ckp kita bodoh. sape yang bodoh sebenarnye ye?
so..terpaksala mungkin, cik lina kena tulis sesuatu itu lebih jelas dan kurang berkias. kalau terlebih kias, orang yang pendek akal tidak akan faham maksudnya..

yang cik lina kesalkan, hal kecil pon mengadu sampaikan orang yang lebih tua masuk campur. kalau sekolah tadika cik lina tak kisah. ini ayah kepada budak layaknya sudah. tidak pandai berhadapan dengan masalah sendiri. mulut tu pandai2 pula mengadu.

kalau anda semua di tempat cik lina, kamu semua maafkan tak?
cik lina jenis yg mudah memaafkan. tapi jika sampai tahap cik lina berdendam. sory....yang itu, cik lina akan ingat sampai bila-bila. iyalah. manusia kan tidak perfect. maka dengan itu, terpaksa la terima sampaikan bara di hati cik lina ini padam.

oh..cik lina sebenarnya nak cerita pasal camping cik lina rancang dulu. sepatutnya time tu perancangan awal ialah langkawi. budak yang uruskan tidak boleh harap -->kensel
then ulu bendul-->lecturer pula tak setuju
pastu cik lina sebagai seorang yang ada pengalaman ini, mencari alternatif supaya program nan satu ini berjalan lancar. cik lina langsung tidak mengharapkan sebarang balasan. cik lina selalunya melakukan kerja secara sukarela. tapi cik lina tak tau pula. kalau dengan makhluk tertentu, cik lina tak perlu melakukan itu semua.

di sini cik lina belajar, tidak semua orang itu simple as kita.
oh..upload gambar lah..seupaya cerita menjadi lagi menarik..
yang ini tempat kejadian yang cik lina rancangkan bersama d.azah.n along. cik lina fikir kami perlu membuat satu arca/papan tanda baru untuk taska di kampung pasir gembur ini.

kesian along. dah bincang pon dengan penghulu utk lancarkan projek ini.
siap rancang sukaneka.
siap rancang bermalam di rumah angkat untuk menjimatkan kos.
siap pk penempatan lecturer di resort

yang ini pula gambar di balai cerap. kalau boleh petang kejadian selepas berpenat lelah, mahu berjalan-jalan di balai cerap. boleh tonton 3D..boleh lihat balai cerap tercanggih di asia tenggara. dan lepas itu boleh lagi bersukaria sebelum program seterusnya.





seperti awl perancangan, malam kena la ada malam pengisian. ingatkan nak buat ceramah motivasi pada pelajar darjah 6. selain berseronok, sekurang-kurangnya meninggalkan pahala dan amal jariah juga.
brla namanya "menyelam sambil minum air"

dan keesokan harinya adalah aktiviti bebas dan perasmian arca. mungkin juga boleh berjalan-jalan di tepi pantai pengkalan balak. ha ni la gambar pantai tu. tak kena lagi ke perancangan cik lina tu?

hmm..mungkin tak cukup menghiburkan dan terlalu menghambakan diri mungkin..nampak x??
hmm..turun lokasi untuk kebaikan semua. tapi tak siapa hargai. hm..tak perlu itu semua pun. tapi cuba lah berterima kasih.
terkilan, sedih dan confius memangla bermain di fikiran cik lina.
dan sekarang, cik lina cuma anggap semua ini sebagai hajat tak kesampaian.

dan sekali lagi cik lina nak kate..tahniah..
=p..sebab lokasi selepas perancangan cik lina dan kawan2 cik lina ini ialah JOHOR BAHRU.
yeah..best..
tapi. apa yang boleh dibuat lawatan sehari semalam di JB? pergi ke pejabat BS** dan kemudian mlm? dah penat sepanjang perjalanan.
nak berjalan-jalan di sekitar danga bay agaknye..huhu..
cik lina tak kisah
cik lina boleh pergi dating dengan encik tersayang.
haha..
selamat berjaya budak bodoh!!

BBM Matematik



hm..minggu lepas, cik lina da setel da buat micro teaching matematik...bertungkus lumus cik lina buat. bayangkan la..dengan sibuk BI kena pulak present utk math. tapi demi satu tanggungjawab, cik lina sediakan jugak teaching aids. org ckp..bia la bertungkus lumus sekarang.


time buat micro teaching math tu, cik lina tiba-tiba je terfikir...cik lina ni macam tak sesuai la jd cikgu. nervous dan gementar. arahan pon jd tunggang terbalik. camne la gaknye nak mngajar bahasa inggeris. kenapa la cik lina dapat BI sebagai minor. cik lina tak konfiden la...

so..kat bwh ni..teaching aids utk "introduction to fraction"...
teaching aids yg disediakan semuanya berkualiti tau..=p


page

Followers