Tuesday, June 15, 2010

hidup di kampung sangat menarik bila........

huu..
sekarang ni tengah seronok duduk di kampung. sambil bagi tuisyen kat muhammad aliff fitri haqimi ini. time makcik chumel die ni ade kat kg la baru rajin cket nak buat latihan segala. kalau tidak..eish..buku latihan dia..langsung la tidak bergerak.
tgk..tekun tak die..hehe

dan dengan idea dari shahrul, aku cakap pada alif, setiap sehelai buku latihan yang dia siapkan, aku akan upah RM 0.20. huu..aku bukan apa..nak dia jugak pandai.

abah aku tengah sakit perut. paksa makan pun tak mahu. bawa pi klinik pon dia taknak. mesti sebab dia takut kene tahan kat wad lagi tu. mak aku cakap..abah tu kene chike malam. itu 1st time aku dengar perkataan 'chike'. ngeri sep.
nak tahu ape itu chike? xtuallt xtau camne eja sebenar. chike tu mak aku ckp mcm antu mlm la kirenye.
kejadian chike ni bila orang baru dtg mlm2. umh aku da la di ceruk kg. kalau mlm memang la ngeri. 1st kejadian chike dl kene kat mak aku. time tu kawan2 aku dtg dr KL. mlm2. tetiba je mak aku trus sakit perut. panas bdn n trus demam. pdhl b4 tu elok aje.
dan skang berulang lg bila ank angkat mak dtg mlm b4 abah sakit.
aiyok..
dan semalam jugak, aku nampak 2 ekor kucing baru yang datang kat umh. selain kontot dan tet, umah mak sbenanye ade lg 2 ekor kucing yang abah bela. si cacak n belang 3. tapi sebab belang 3 da hilang, datang la pulak kucing lain. kucing2 baru tu mak bagi nama
1. kabir sudin.
2, kureng jamnah.
ha tu dia kureng jamnah. tau takut nk dekat. aku try cari si kabir sudin nak tangkap gambar dia. time ni la die sibuk sembunyi. ceh..

oh..ini bukan si kabir, ini si cacak, ayh kepada kontot, tet n belang 3. gemuk sampai jalan kengkang2.

entry yang aku nak buat sebenarnya pasal entry budak 2 tahun merokok, tapi tak jadi sebab aku kene story benda ni dl..=p..

dan berita gembira lagi sebab aku dapat lagi 2 orang ank sedara tahun depan. so maknanya aku tak leh la nak buat kenduri kawen taun depan, kalau tak..mesti kurang 2 tenaga orang perempuan sebab akk n kak aja akan skip n ckp tak lrt nk nolong.
huhu..
so..kene tangguh kawen lg..

4 komen yang perlu dibaca:

  1. nama kucing ko kelako babe.

    ReplyDelete
  2. 1st,cmne nk pronounce chike tu?? chaik, or chi-ke?hehehe

    2nd, kelakar nama kucing ko.hahhaha..xpnah aku dgr

    ReplyDelete
  3. 1. chi-ke..bunyinye cmtu..kalo eja pendek bunyi cike..

    2. antik & unik kn..mak aku yg letak nama..haha

    ReplyDelete

page

Followers