Friday, April 22, 2011

you might have loved and lost once, but that does not mean you cannot love another.

dah lama tak kongsi idea apa-apa. untuk bahan bacaan umum pun dah kurang.
tadi sebok tanda buku sambil google2 gamba-gamba menarik.
then jumpa quote ini.
then..
terus rasa macam feeling.

ade gak pegi tengok blog frmheadtotoe.com. sangat comel minah korean tu. makeup sikit je pun dah cantik.

oh. ye..gamba tunang dah siap. kang bile dah balik kampung then da amik. boleh upload untuk kenangan. eventhou tunang aku kate tak cantik.
aku pasrah je. siap komen taik lalat cenonet kat pipi aku hilang sebab mak andam solek tebal sangat. ingat time bersolek tu aku leh ke bukak mata..gerak2. komen2. kan tak boleh.
pasrah je camne pun mak andam tu solek.

mesti die nyesal ah tu.
heh!.
jahat...

kiranya sekarang ni tengah menghitung hari nak hidup sendiri-sendiri balik. macam bertaun2 yang lepas. macam 10 tahun yang di lalui. then baru la bahagia tak sampai pat bulan. dah kene pisah balik.
memula sayu.
then pk balik..10 years b4 this elok je jauh2. kang taun depan nak sambung master kat oversea. nak tinggal lagi en tunang tu. camne..
ni dia pi keja kat kolumpo je kot.
tak jauh mane.

kan da lari topik lak. bek smule..bek smula


oo.nak share pasal quote kat ats tu. itu sebenarnya lebih pada kata-kata semangat buat sape-sape yang penah rasa frust.
kene tinggal balak.
putus tunang.
kene tinggal gf.
tunangan lari.
isteri curang.
laki ade orang lain. then cerai.

kiranya keberantakan hubungan la..

apa yang perlu kita percaya adalah. setiap kedukaan yang melanda pasti ada sinar yang terang disebaliknya. contoh macam qoute tu cakap. mungkin kita pernah ada cinta.
mungkin kita pernah hilang cinta.

tapi semua tu tak bermakna kita tak boleh dapat cinta lagi. tak boleh bercinta lagi..boleh. kita boleh bercinta lagi walaupun telah hilang cinta.


analoginya sama.
kalau kau ada ayam goreng.
then ade kucing curi ayam goreng ko tu.
menangislah kau berhari - hari sebab tak sempat rasa ayam goreng tu. sedangkan kau dah lama idamkan nak makan ayam goreng tu tadi.
kalau kau fikir positif. pandang benda tu lumrah alam. memang dah nasib nak jadi camtu.
tentu kau tak nangis2 macam dunia dah berakhir.
mesti kau terus je pegi drive tru KFC or MCD untuk beli ayam goreng baru n terus ngap.
ha..
btol x?

btol kaaaaaaaaaaan.

ye. aku memang selalu betul!. hihi

sebab tu jugak. aku selalu peratikan.
jadi GF kedua selepas lelaki itu putus cinta sangat bagus. ada beberapa faktor.
  1. dia tak akan jadi BF kita lama - lama dah. paling lama pun 6 bulan then trus sebok ajak kawen tanpa tunang lama-lama.
  2. akan tatang kite bagai minyak yang penuh. then sanggup buat apa je kalau kita layan dia baik.
  3. akan dapat BF yang dah steady kerjanya sebab dia biasanya dah melalui zaman susah bersama GF pertama.
  4. tak payah banyak berkorban. lelaki dah established mesti da ada kreta. duit dalam acc dah berkepuk.
  5. lagi pandai hargai perempuan
so...korang pk la.
kalau ada calon2 bekas BF orang yang putus cinta. takpun tunang orang yang kene tinggal. bek korang ngurat skang.

kan chegu da cakap.
you might have loved and lost once, but that does not mean you cannot love another.

maka. teruskan usaha


~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

1 komen yang perlu dibaca:

  1. jgn dpt bekas org yg psycho past sudeh..
    alamatnye asik crite psl ex dier je baik n buruk.br ar trase diritu subtitute je..2nd option!
    ati2..

    ReplyDelete

page

Followers