Friday, December 2, 2011

wedding preparation : material utk baju nikah


dah start da cuti sekolah tahun 2011.
dah jugak start rasa demam2 sesema n batuk kokol.

dah kena series jugak buat persiapan untuk majlis akan datang.
punya la tak sedar masa berlalu..lagi lebih kurang 3 bulan je dah nak sampai wedding date kiteorg.
sgt gementar ok

walaupun belum tempah kad lagi tarikh macam dah confirm akan ambil 11.3.12.
memang macam tak strategik. tapi dah bilang kan.
kalau satu benda tu kita nak jadikan.
kita kena berusaha.


latest untuk persiapan adalah day beli material untuk baju. day beli jugak beaded untuk baju. semua atas jasa baek kawan baik untuk jalan-jalan cari material. so 2nd december ni adalah masa yang sesuai untuk tempah baju nikah.

en andam jugak telah di booked. :)

sebenarnya hari ni nak cerita pasal material yang di beli untuk baju nikah.
memula aku ingat nak beli je baju ready made. tapi entah kenapa macam tergerak hati nak pegi jugak cari kain then buat baju.

lagipun aku memang jenis beli baju dah siap je. tapi sebab hari tu akan jadi hari se special mungkin. nak jugak aku buat sesuatu yang lain.
survey punya survey terbekenan la dekat kain yang siap sedia di beli ni.

untuk nikah. aku beli kain heavy chiffon lerang 60 sebagai inner. then satin silk lerang 45 sebagai outwear.
sempat gak terpegun dengan border lace dan terus terpedaya untuk beli. tapi. kalau ikotkan hati..baju biasa2 takde mane nya aku sebok nak habiskan duit beli border lace segala.



satin silk 

heavy chiffon
border lace yang mencabar iman
so hasil shoping dengan duet gaji kali ni aku berjaya menghabiskan 1/6 daripada duet gaji sendiri untuk beli outfit nikah.

so hari ni dah sebok2 nak tengok balik diari love line ni. dan aku dah decide nak jugak buat baju macam baju yang aku buat entri sebelum ni. rasa sangat xcited nak pegi tempah baju

so untuk semua b2b. sila2 la pegi jalan2 cari outfit nikah.

yang penting outfit tu sepatutnya bukan kita setakat pakai untuk nikah aje. pastikan design dia boleh di pakai untuk majlis lain.

:)
dah.
nak pegi makan tengahari.

~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

4 komen yang perlu dibaca:

  1. awak kite nak tanya border lace awak beli tu awak beli kat mana ye.. pls pm saya nsyazawani@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. saya bli kat jakel KL. selamat mencari

    ReplyDelete
  3. mhl xborder lace beaded gni?berapa semeter ye if bleh share..tq

    ReplyDelete
  4. @anoy : ada banyak jenis. n quite mahal..:) tapi ade je yang murah..
    yang kat atas tu semeter dalam RM 34..

    ReplyDelete

page

Followers