Sunday, September 6, 2015

Suami aku.

3 september
setiap tahun.
ini antara tarikh yang akan aku tunggu - tunggu kehadirannya. sanggup kumpul duit cket untuk berhabis n berbelanja untuk hari ni.

tapi bukan nak cerita pasal berapa yang berhabis tahun ni. tapi antara kenangan manis yang aku nak tulis. kang masa2 depan tak la aku terlupa dengan saat manis 2015 pada tarikh ni..

tahun ni 3 september jatuh hari khamis. sejak johor cuti hari jumaat sabtu, kiranya hari khamis ni adalah hari terakhir bersekolah pada hari tu. sejak malam tadi lagi aku dah tanya suami, esok awak nak pegi mana - mana tak?
tak nak le tetiba time aku ajak esok baru la tetiba kawan dia call nak ajak melepak la pulak.

aku cadangkan nak makan lunch kat TGI Friday. hmm.. last2 hari khamis tu dia call cakap xde mood nak makan tengahari kat sana. ok..xpe..kiteorang pun jalan - jalan je la haritu habiskan masa kat leisure mall. pegi MR DIY beli beberapa skru n perkakasan yg mr husband nak. 


then nak dijadikan cerita petang tu balik la lewat sikit. dalam 4.30 ptg.. bagi aku kira dah lewat la balik kan..then bari teringat. gomen balik awal hari khamis. sebab tu la jalan jem. sebab nak elak jam punya pasal. kiteorang lalu la larkin n tembus area SM teknik JB.

sekolah kami berdua dulu.

tetiba je mr husband pegang tangan n cakap camni
mr H : sekolah ni dah takde manisnya dah?
me: hurm? maksudnya?
mr H : sebab  manisnya i da amek..
me: huh?
mr H : hmmm. manisnya sekolah ni dah ada dengan i skang..


wehhehe. time tu takyah nak cakap la. aku terus cakap ngan dia nak blog pasal ni. walaweh.
sepanjang petang aku tersenyum ingat dialog ni..kehkeh
gitu ko
padahal ayat dia bagi tu simple je.
tapi hati jadi bunga-bunga beb


time tu la rasa jatuh cinta lagi.





i love u more mr Husband..



~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

page

Followers