Monday, August 30, 2010

romantik dinner. di mana ye?

tak sabar untuk menunggu lagi 4 hari. awal - awal lagi dah post kad ni.
looking forward for special dinner for him.
tengah pk2 nak buat kat mane.
haha..
saje nak share..kali ni rasa macam nak buat atas jambatan putrajaya.
dingin dan menenangkan bila dah tengah malam..
lagipun kat ctu tempat terbuka dan ramai orang. tak kan kene tangkap basah pulak kan?
erm..
cube bayangkan.
atas jambatan dingin.
sambut bday same2. *romantik kn*
dah pk nak booked potographer for this dinner
tapi tak confirmkan lagi quotation.
xtually..pk nak sambut biasa2 je sebab ramadhan. tapi yelah..anniversary 10 years kenal satu same len. rase macam tak bes lak buat biase2.
upss..ni rahsia kite tau.
jangan bagitau die pulak.
yela..skang streamyx umah si dia kan tak leh guna..
heheh..
kalo ujan lak tak tau da nak buat kat mane..
korang..ade cadangan yang lebih bernas tak dari idea ngarut yang aku ckp tu..hehe..
ouwh..lupa nak mention..
budget adelah terhad..
~c.i.k.g.u.l.i.n.a~
Sunday, August 29, 2010

~At the moment~

Sangat lama sudah tidak menulis di sini. sangat bizi juga kebelakangan ini. 3 bulan di kawasan lama setahun yang lalu. langsung tidak sempat menjenguk darwish..anak si nadia. dah pandai jalan bujang itu.
kiranya..tinggal seminggu sahaja praktikal di SK 9 (2) putrajaya. naik raya..dah ujian bulanan ke tiga.=)hurm..tak sedar rasanya.dah tak payah nak tulis RPH
minggu lepas..minggu obervation bersama utk English Language. sangat berterima kasih pada kanak - kanak comel 2 Elite. hari itu, peel sangat baik. sbb tu la teacher razlina senyum sampai petang. sangat suka peel semua. siap hadiahkan sebakul buah nak ucap terima kasih.
After this, looking forward for my Math Observation. =). Hopefully that day..mood Dr Mahmud and my guidance teacher ok. maklum la da nak cuti kan.
Anyway..
dah lama tak buat entry jiwang- jiwang sedih - sedih. maklumla dah nak masuk bulan september. 10 years ago...kita baru je kenal.
masih main-main mate..ek..ade ke ye??
dan
yes..
now we are together(*_*)

setiap kali sambut aniversary. myself akan terfikir..brapa lama lagi..kiteorang bahagia camni.
ramai sangat yang kata. lama sangat la dah kawan. kawen je..
eceh..kalian
cakap memang senang. im not materialistik gurl. exactly not. but..the type of..haha..
yela..sangat risau untuk berfikir kehidupan berumah tangga. biarlah masa aje yang menentukan.

ala..tulis entry ni sbb nak share ayat - ayat kat bawah ini. sangat penting untuk berfikir kembali masa bahagia waktu suramnya hubungan. sangat penting mengenang bahagia untuk bahagia itu ada di keliling

meh lyn lagu skali
~At the moment~
Disaat kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah saat kamu ingin
mendapatkannya. Disaat kamu mulai tidak cintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya. Disaat kamu mulai bosan dengannya, ingatlah saat terindah kamu bersamanya. Disaat kamu ingin menduakannya, bayangkan jika dia selalu setia. Disaat kamu ingin bohonginya, ingatlah saat dia sentiasa jujur pada kamu. Disaat dia sudah tak disisimu, kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu.




~c.i.k.g.u.l.i.n.a~
Monday, August 16, 2010

how to understand a girl.

Don't care if you have a boyfriend or girlfriend right now.
I don't care if you are a guy or a woman or Michael Jackson.
Just read this, it will make a difference.
(If only everyone could see this and understand it.)
  1. When she stares at your mouth, kiss her
  2. When she pushes you or hits you like a dummy cause she thinks shes stronger than you, Grab her and don't let go
  3. When she starts cursing at you trying to act all tough, Kiss her and tell her you love her
  4. When she's quiet, Ask her whats wrong
  5. When she ignores you, Give her your attention
  6. When she pulls away, Pull her back
  7. When you see her at her worst, Tell her she's beautiful
  8. When you see her start crying, Just hold her and don't say a word
  9. When you see her walking, Sneak up and hug her waist from behind
  10. When she's scared, Protect her
  11. When she steals your favorite hoodie, Let her keep it and sleep with it for a night
  12. When she teases you, Tease her back and make her laugh
  13. When she doesn't answer for a long time, reassure her that everything is okay
  14. When she looks at you with doubt, Back yourself up
  15. When she says that she loves you, she really does more than you can understand
  16. When she grabs at your hands, Hold her's and play with her fingers
  17. When she bumps into you, bump into her back and make her laugh
  18. When she tells you a secret, keep it safe and untold
  19. When she looks at you in your eyes, don't look away until she does
  20. When she says it's over, she still wants you to be hers
  21. When she posts this message, she wants you to read it
  22. Stay on the phone with her even if she's not saying anything
  23. When she's mad hug her tight and don't let go
  24. When she says she's OK don't believe it, talk with her because 10 yrs later she'll remember you
  25. Call her at 12:00am on her birthday to tell her you love her
  26. Treat her like she's all that matters to you
  27. Stay up all night with her when she's sick
  28. Watch her favorite movie with her or her favorite show even if you think it's stupid
  29. Give her the world.
  30. Let her wear your clothes
  31. When she's bored and sad, hang out with her
  32. Let her know she's important.
  33. Don't talk about other girls around her
  34. Kiss her in the pouring rain
  35. When she runs up to you crying, the first thing you say is: "Whose ass am i kicking baby?"

"sesungguhnya, kehidupan bahagia adalah bersama pasangan yang memahami kita,
sesungguhnya, segala kesakitan itu akan reda dengan limpahan kasih sayang. ~love is the best medicine~


~p.u.t.r.a.j.a.y.a~
10.51 a.m
~c.i.k.g.u.l.i.n.a.~
Saturday, August 14, 2010

kalau kat malaysia ada



ini cita-cita.
kalau ada kat malaysia.
saya mau juga..
selain dari perabot.
saya juga berminat nak hias rumah dengan poster kiut miut di cni..
amik gak beberapa gamba tatapan.

ni plak video pasal perabot sumpah menarik dan portable.
mesti rumah nampak kemas dan selesa.
yang penting bagi aku..ada rumah bukan nampak mewah..
tapi exclusive dan menarik.
lihat disini


ini pilihan saya..kamu pula macamana?

Friday, August 13, 2010

for the rest of my life

ramadhan datang lagi
seperti sebelum ini, ramadhan 2 tahun kebelakangan ini, status hidup aku berubah-ubah.
2 tahun lepas, aku..seorang pelajar praktikal degree.
tahun lepas, aku..seorang pekerja swasta. dan ramadhan kali ini lagi bermakna.
aku bakal seorang guru. lagi sebulan lebih, aku bakal tamat praktikal perguruan. semakin hampir untuk kerja seumur hayat.
mengabdikan diri membantu anak bangsa.
kadang-kadang aku terfikir,
kuat sangatkah aku menjadi insan bergelar guru.
dan benarkah, ini jalanku
dulu.
aku sering idamkan
aku punya pejabat sendiri
aku punya anak buah sendiri
memang.
itu impian aku
aku langsung tidak pernah terfikir, aku akan berada di sekolah kembali. mendidik anak bangsa, apatah lagi mengajar mereka mengeja,

dan
aku tahu
kini
ini jalan yang aku pilih


kuik apdet


hee..
tak stuju..tak stuju..
belum rasa idup lagi da sibuk nak kawen..
eceh..
makan sendiri tak lepas..nak tanggung anak orang..
makin byk la pompuan terabai, janda muda, ibu tunggal
haih..
sape tah bagi idea ni..


page

Followers