Saturday, December 2, 2017

REDKEN X TOYAKO PRODUCT LAUNCHING


Lamanya tak pegi mana - mana product launching..
sejak ber anak pinak ni. memang la kurang masa nak pegi isi kehadiran dekat mana - mana product launching. tetiba haritu dapat invitation.
punya la excited nak pegi.
yela..
depan toyako sallon. paradigm mall tingkat 2
guna product redken kot. sape taknak kan.
da la syampoo dia wangi....

sebab time ni dah cuti sekolah. sibuk la haritu menyinggah ke paradigm mall tu.
ada toyako sallon buka kat situ..
cantik kan. service pon best

kirenya toyako sallon ni guna product redken.
meh nak crite sikit pasal product best ni..


ni la antara product redken yang best tu
syampo ni ade guna teknologi micellar tau. Teknologi ni bukan sahaja membersih luaran, tapi juga menyembuh akar - akar rambut yang rosak. selain tu juga, dia buang semua klorin ke. sulfur keataupun silicon. bau dia macam bau mentimun tu ha. yang mana kalau korang cium rambut sendiri macam tak boleh berenti hidu sebab sedap dan wangi...

excited sebab salon ni best. siap ada screen lagi dekat depan muka
salon toyako ni bukan sahaja staffnya peramah, malah tempatnya menarik. tengok la gambo ni, tempatnya siap disediakan screen lagi. kot korang nak buat treatment ke apa, boleh la bawa video sendiri if nak tengok
ni antara penerangan pasal rawatan yang ada
 Masa launching haritu, sempat juga la aku buat 4 step yang super best guna product ni. if nak tau maklumat lamjut lagi pasal product ni boleh je gi terus SINI
ni antara pekerja mahir dieorang
pekerja dia ni siap buat layer by layer. antara treatmentnya ialah
  1. clean maniac pre-art treatment
  2. clean maniac hair cleansing cream
  3. clean maniac clean-touch conditioner
  4. in-salon treatment

selain daripada tu, yang akak - akak muslimah pun tak payah nak takut - takut datang sini sebab boleh request nak pekerja perempuan sahaja dan ada private room untuk buat treatment


eh. kalau korang jauh nak pegi paradigm mall tu. nah amik skali contact cawangan lain
  • Toyako Salon (Paradigm Mall)
    016-7712933
  • Toyako Salon (Sutera Mall)
    016-7107633
  • Toyako Salon (Aeon Tebrau City)
    016-7728633
  • Toyako Salon (Holiday Plaza)
    016-7716933
  • Cutting Design (Holiday Plaza)
    016-771660
  • Cutting Design (Plaza Pelagi)
    016-7716661
sesi treatment tersebut berjalan sangat lah lancar sampai laki aku sendiri cakap lepas ni boleh datang lagi buat hair treatment seterusnya.
nampak x..
nampak tak.
bukan aku je rasa toyako salon treatment ni best. laki aku yang tengok rambut menggoda aku pun leh siap cakap len kali boleh datang lagi.


oh.. lupa nak cakap.
tq toyako salon..


~c.i.k.g.u.l.i.n.a~
Sunday, July 30, 2017

Nely

jarang sungguh sekarang update blog ni
mungkin juga sebab dah bukan trend sangat.

tapi.
nak buat kenang - kenangan tak salah nak menulis
nely.
anak aku no 2.
rupa dia orang ramai kata ikut aku cuma bezanya dia berkulit cerah.
sekarang tengah umur trouble 2.

mak dia ni pening sungguh nak melayan.
aku fikir, kenapa lain benar pe elnya

orang cakap setiap anak lain - lain pe elnya.
walaupun dari sama acuan. tak semestinya kuih tersebut terbentuk seperti acuan.

aku mungkin juga agak over protective terhadap anak nombor 2 aku ni
tak macam naim. nely kurang sikit di sayang mak mentua aku.
mungkin juga sebab dia ligat.
tapi pe el membezakan cucu tu la menyebabkan aku lagi cepat naik angin bila nely yang kena.

nely manja dengan aku
dady selalu komplen.
anak - anak kalau ada mami. semua ngada - ngada
semua nak tunjuk pe el.

mami dah la selalu sekolah
bila cuti tu la mami ade masa bersarapan bersama. time tu la jugak anak - anak nak buat pe el.

adoi..
pening mak nak

kegemaran dia suka mengemas. kalau tengah mud dia baik, semua benda dalam rumah di kemasnya. mungkin juga nely tengah menghadapi sindrom rasa kurang kasih sayang sejak dia ber adik.
yelah. mami balik sekolah dah tak sempat nak belek - belek dia sangat sebab nak nyusukan baby.

macam mana pun garangnya mami. geramnya mami kat awak.
awak anak mami paling manja dan mami sayang.







~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

page

Followers