Friday, April 8, 2011

aku dah free. tapi orang dengki

sekarang ni.
balik sekolah dah kurang aktiviti yang wajib aku jaga.
olahraga dah habis.
bola jaring dah lawan.

cuma jadual penuh isnin dengan KMK math.
selasa meeting cikgu
rabu - koko

tapi semua tu menampakkan aku tak bizi macam mula - mula aku masuk sekolah ni.
termasuk hari jumaat sebelum aku balik kampung sebab majlis tunang aku. aku dah balik ontime 2 kali.

then hari rabu pagi ada cikgu bagitau aku. PK 1 aku mengata kat cikgu lain. aku dah nampak malas. time tu bukan setakat aku punya darah naik kepala. tapi rasa berganda bengang.
aku pendam je benda ni. aku survey2 pasal benda tu kat beberapa orang cikgu.

kesimpulan : dia memang suka cari pasal dengan orang yang tak bodek-bodek dia. tanya pendapat dia.

heh.
aku ni memang dari dulu. cukup tak suka dengan orang hipokrit camtu, depan kita bukan main lagi baik. buruk-buruk kan orang lain. tapi belakang kita makan bangkai.

dan aku tak boleh terima.

semalam aku masuk opis. aku jumpa PK koko nak tanya pasal keputusan pertandingan kawad. then orang tua tu terus tegur aku.
how your filing PPGB? ***** punya dah tebal you know. i have seen the file.

then tanpa perasaan aku jawab "my file? of course ongoing. i think my file lagi tebal kot."
aku terus je tinggal dia tanpa perasaan. anak buah dia tu pun tiru aku nak buat filing. ada hati nak puji budak tu. yang aku bengangkan bukan sebab dia puji budak tu. tapi memang dia backup budak tu spy budak tu nampak baik dan aku yang faul.

padahal aku yang bertungkus lumus

aku simpulkan senang je. dia cemburukan aku sebab aku banyak kemahiran
1. dia tak reti komputer - aku sangat pandai
2. dia tak reti bersukan - aku sangat aktif
3. dia kaki pendek - aku ramping kurus
4. dia tak ramai kawan - aku banyak orang dampingi
5. dia tak mesra dengan aku - aku mesra dengan semua orang kecuali dia

hihi

so baik doa yang baik - baik aje untuk aku.
doakan aku kaya.
aku boleh bukak rumah anak yatim
boleh bina masjid
boleh bukak pusat tuisyen yang lebih besar dari kumon.

then aku nak hired semua kawan - kawan baik aku untuk kerja sekali.

~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

6 komen yang perlu dibaca:

  1. heiiiii..dengki gile..xkn die xtau ape yg ko buat..ntah pape..gb xkecoh..die lak kecoh

    ReplyDelete
  2. tu ah. sekarang dia gado ngn GB aku. bile dah 3 hari GB tak tegur siap salahkan agama kita.

    hantu betul

    ReplyDelete
  3. apekah? guru bsar lak siap salahkn agama kite?

    ReplyDelete
  4. bkn GB yang salahkan agama lah. ayat tu panjang kan.
    ayat itu bermaksud : Bila 3 hari GB dah tak tegur dia. dia salahkan agama kita.
    si dia kata agama kita tak ajar ke xleh masam2 muka lama2.
    dia means PK 1

    ReplyDelete
  5. childish btui minah tu..rs umr cm dh nenek2 kot.haha

    ReplyDelete
  6. lagi staun nak pencen. cam gtu ah........

    ReplyDelete

page

Followers