Tuesday, April 28, 2009

When you hear something malicious about someone, keep a favourable view about him/her until you attain full knowledge about the matter. Consider others innocent until they are proven guilty with solid and truthful evidence

sejauh mana aku dapat praktikkan kata-kata kat atas tu?? slalunya mcam biasa la..aku akan kaji dulu ape yang orang cakap..tapi aku boleh trima dulu ape-ape yang aku dengar...macam entry aku yang lepas..aku nak ingatkan sesape yang trase...nak kutuk orang..kene cermin diri sendiri..contoh paling senang...

si polanah : ah..bullsh** btol..asal aku buat ape-ape..mesti salah aku jugak..

aku : buat muka berkerut-kerut sambil angguk2 jer (xlyn kang ckp aku kurang ajar)

sipolanah : ko tak rase ke..bkn slh aku?? tension r aku..bangang..bangang..sh*t r si pulanah tu..shi*

aku : pehal lak ko nk sumpah-sumpah dia...ko dpt conclusion ke??

sipolanah : ah..aku tak puas ati. Semua orang tanak phm aku

aku : dlm ati aku ckp (memang salah ko la monyet)

letih tau tak nak buat orang yang selalu tak sedar diri ni nak mengaku salah sendiri. Boy aku kerap cakap..abaikan..jgn pk..abis..kalau aku sentiasa di kejar..mau lari kemana lagi??hutan? Gunung? Gila ke hape?..

kadang-kadang aku memang tak tau nak mengadap prob ni camne..cakap lebih-lebih kecik ati..n tak psl2 aku di sumpah dengan binatang haram tu beberapa ekor...tapi kalau tak ditegur...jiwa raga aku rase cam akan jd tahap dewa punya menyampah..tp..b pro yg penting..

nothing's perfect..tapi ada jugak makhluk yang akan rasa dialah ciptaan paling sempurna..

im not right..tapi skurang-kurangnya aku sedar diri n sedia btolkn kesalahan sendiri tnpa menyumpah2 org len kalau aku tau tu mmg salah aku...if you do not have complete knowledge about anything, better keep your mouth shut. You might think that speaking about something without full knowledge is a trivial matter. But it might have grave consequences..

=(..tiket teater dah abes..so tak jd pi tgk..tlg nurin pindah rumah n mlm pi cari baju area wangsa maju..aku dpt shelai...=')...tak tau la baju tu sesuai ke tak dengan aku..fit2 je..gemok lagi cket..konpem da takleh pakai bj tu...

=( isnin kena gastrik truk..pdn muka aku..sape soh tak mkn mlm..so kene la mc...='( huk..huk..punya la tak laratnya aku..siap nak naik tangga umah pon leh duduk tengah2 amik nafas..rase memang tak larat nak mampus..time tu la rase mcm nak duduk johor..ade mak ayah aku..ade la org nak tengok2 kan aku time sakit...

makkkkkkkkkk...nak balik johorrrrrrrr...


Tuesday, April 21, 2009

Mengantuk + sakit tengkuk and kepala..maybe dah terjangkit tepert sebab sakit tengkuk aritu..ahaha..mayb jugak sara sebab hangout dengan dieorg hujung minggu hari tu...tapi rancangan semu fail...

  1. memula bercadang ngan tepet nak lepak tasik titwangsa pepagi buta..makan sarapan same2 kat tepi tasik+ aku msk sarapan baked bean..sosej and sandwich...tapi...tak jd sebab sara ade hal..mlm jumaat baru bagitau..sdeynya...

  2. turun KL n jenjalan ngan lijah pegi carrier fair (ni untuk accountant and bussines admin)..tapi aku sebok2 gak pegi sebab nak teman dia..petang ingat nak jenjln ngn kwn lijah nek kreta baru..tapi..tak jd sebab kawan dia tak reply mesej sebab tertido...

  3. nak tengok wayang kat tanjung Golden Village (TGV) KLCC cerita he's just not into you..dah budget2 tengok pukul 8.10 mlm...dah beratur nak beli pon..tapi..sampai je turn kiteorang..screnn tunjuk yang vailable pukul 9.10 mlm..uwa....tapi takpe..tuka plan trus bli tiket mall corp..naseb baek best...

  4. dalam perjalanan balik terase kenyang..tapi takut balik rase lapa pulak...then nak bli burger..lijah lak pesan “eii..tak healthy r..balik nanti masak bubur abalon je r”..aku pown angguk2 stuju..tapi..sampai bilik lijah tidur mlepek..sedangkan aku berguling kelaparan..huk..huk...sdey..last2 aku mkn megi je..ahaha..lagi la tak sihat.

  5. Pukul 11 dah klua dari setiawangsa...sampai KL sentral jupa tepert and tunggu sara...then pegi midvaley...sara cakap nak main bowling..tapi...dari pukul 1 tunggu..sampai pukul 3 senarai list menunggu tak bergerak-gerak..n then kaunter cakap..free lepas pukul 5 je..dari tempat bowling tu men dalam terang..sampai la main dalam gelap..kiteorang tunggu..tapi...bila pukul 5 check balik..dia cakap list nama dah terlepas..penatnya tungggggggggu...bangang2...


tapi walau ape pown..aku enjoy...mmgu ni lak ingat nak pegi tengok teater mahsuri dengan dieorg + nk pegi sh alam dengan lijah n uyin tgk pasar lambak kat stadium shah alamsyurga shoping.....bilik dah lame tak bersapu..rumput rumah da lame tak berpotong..karpet..dah lame tak jemur..cume baju je dah berbasuh and berlipat..wah...makin kesuntukan masa...


sekarang rasa tak cukup masa...kerja pun rase bertimbun-timbun..yang tak puas hati..port broadband lak tetiba takleh connect..telefon celcom..dia ckp tggu jap..24 jam..dia setel prob..tapi ni dah masuk 2hari..tension2..rasa macam nak telan biji durian je banyak2 bia tercekik..tapi lagi rugi sebab aku yang sakit..baik bakar je modem tu..tapi...tu pun aku yang rugi sebab beli mahal..hahaha..ape yang patut aku buat..?? kene la buat macam ni...balik lambat..semata-mata nak update blog..uish..rajin tahap melampau..


konvo bulan depan..tapi tak xcited nak bayar yuran..result test klua esok..tapi..tak xcited nak check..konfem tak dpt...daripada berharap benda yang aku rasa tak dapat..baik jaga ape yang aku ada sekarang..kalau tak..org cakap..yang dikejar tak dpt..yg dikendong tercicir2..


haih..kalau lah aku kaya..tak payah sibuk2 nak kerja..takyah sebok2 nak belajar tinggi2...yang aku tau..blaja je dari pengalaman..cewah2..cakap memang senang..tuktuk..ketuk kepala sendiri yang terasa mereng..nak ingatkan orang laen..sendiri kene la bermotivasi...kalau tak org akan mengata lagi..ahh....sidia tu..mengangkat dulang paku serpih..mengata org..dia yang lebey...mana ade orang yang lahir sentiasa puas hati dengan apa yang ada...ade je nak kritik..uit..mengkritik boleh..tapi kene cermin diri dulu..aku bukan kesah nak mengata orang laen..kadang-kadang aku pon join skali..cuma time sedar diri camni..kene la state kat cni awal2..


p/s : tahniah pada nadia...sbb dah bersalin baby boy dengan selamat..baby boy yang cute..tak sampai lagi sehari time kiteorang melawat tu..=)..nnti dah bwk cable..aku upload gmbo cute tu..



Wednesday, April 15, 2009

dedicated to..."shahrul"


i miss you

when we're not together

when sumthing silly happens and

i think of how we'd laugh about it....

when during ordinary moments

when just being together

would make the day special!


wish you were here.................




22.36..seri kembangan selangor

Tuesday, April 14, 2009

pict kelas sulaman manik

hasil kerja tgn aku yg baru belajar..dah pandai aku leh r amek tempahan kang
akk yang cukup becok mintak tunjuk ajar cekgu2..ni time aku snap ni die siap ckp..
akk : akk tak ske amek gambo la
aku : mane ade amek gambo akk..tape..meh kite amek gambo lg
akk : ah..tak mo2...
aku : sengih2 sambil snap gambo die..wahaha

kak aidah berlakon tekon..wiwit..cantik sulaman akk...
ni bekas manek yg aku dpt..aku nyer bekas ni cute...bunga gtu..tapi aku tak dpt gunting..uwa..rugi2
ni lak gambo makcik2 len yg aku amek..
tp..aku lupe nk amek gambo sendiri...huk...huk..sdeyh...sdeyh...




=v=..aku..

hujung minggu.
kali ni..aku punyai hobi baru..bukan terlalu baru sebenarnya..cuma aku telah lama meninggalkan tabiat dan hobi ni..sejak aku terlalu sibuk dengan hidup baru aku. sampaikan baju melayu oran bf aku yang telah lebih 3 tahun kiteorang beli kain tak juga siap2..
ahaha..nak marah..tak sampai hati barangkali si dia..yelah..aku pon bukan sengaja mengetepikan baju melayu sidia..cuma...aku terlalu sibuk...kalau pon ade waktu senggang..baju sendiri la..baju akak la..adik la..ank sedara la..haih...byk btol...itu aku belum lagi bertukar menjadi tukang jahit profesional lg..

dah lama aku tak memegang jarum jahit..hujung minggu lepas..aku meluangkan masa untuk pergi ke kelas sulaman manik..aku pegi dengan kak aidah..erm..menarik jugak kelas tu..sekurang-kurang nya..bagai mengembalikn nostalgia kegilaan aku terhadap jahitan satu masa dl...dan..aku selalu bgtau kwn2 rapat aku..

aku : aku tak ske msk dapo..
kwn2 : alah tipu r lin..mcm ske jer..
aku : (geleng2)
kwn2 : abes ko ske wat pe ?
aku : dok dlm bilik..
kwn2 : eceh2..tipu r..mak ko tak bising lak?
aku : aku kat bilik wat bj r..menjait..bkn cam korang..goyang kaki..ceh..
kwn2 : senyum2 malu..
kwn2 : tapi ko mcm ske msk dapo je?
aku : korang pehal?? asik tnye aku ske msk dapo? tampo nk?
kwn2 : hehe..kiteorg lapa..kan ko yg paling pandai msk...
aku : (mencebik)
kwn2 : ala lin...
aku : trus bgn sambil mbebel2..tapi pegi gak ke dapo..

uihhhhhhh...aku memang ar tak ske masuk dapo..bg aku..dapo tu panas..nape la pompuan yg kene msk..aku siap heran..adek aku tu leh thn msk kek la..hape la..sampai la kek tu msk..bek la aku dok blik..tapi..se tak ske aku masuk dapo..aku stil lagi berkebolehan kalo msk dapo..bakat la katekn..hehe..

lgpon..tu kire salah satu persediaan aku nak kawen pe...alamak..aku tak bwk kabel lak nk upload gambo sulaman2 aku...tape2..kang mlm lah aku upload...
upsss..aku lupe lak..nk say tq to azimah for her choc cake for me..and key chain yg die tempah khas..

mlm kang aku upload sume gambo2 tu..ahh..ujung mggu ni aku nk pi cr baju n jenjln ngn sara n tepet..tak sabar nk tggu ujung mggu.. =)..
Friday, April 10, 2009

=pict sara+my cupcake from kak aidah=






Ni antara hantaran and gambar-gambar sarah berposing..congratulation fren!!


cupcakes sara = tempahan aku buat dari mamabakers..design leh pilih sendiri..
Wednesday, April 8, 2009

=1st week april=

**first skali..entri ini ditulis untuk mengucapkan..slamat bertunang pada sara**
hehe..pasni mesti sara bising sebab aku heboh2 kan..ekeke..
04/04/09..tarikh keramat bagi sara..akhirnya lebih kurang pukul 2.30 ptg..dia sah menjadi tunangan orang..aku pon pown tumpang happy gak. perjalanan aku mengambil masa lebih kurang 3 jam..dan itulah pertama kali aku menjejakkan kaki ke salah satu negeri pantai timur...hehe..seumur hidup aku ni..antara negeri2 kat malaysia yang aku tak pernah jejak kebanyakannya sebelah pantai timur. so dengan penjejakan kaki aku ke pahang tempoh hari..adalah kali pertama aku ke negeri pahang darul makmur...
erk...tapi bkn ke genting highland tu kat pahang...ala..tu tak mo kire r

sepanjang perjalanan panas la terik..tq to tepet sebab bwk krete berhati2..hehe..naseb bek le tak terlanggar anjing kat bulatan batu caves tu..ceh...tapi habis gak berterabur cupcakes aku..naseb tak rosak..so pilihan aku untuk amik foundant cupcakes tu tak le salah..ada 2 sebab
1. sebab panas....wlpun aku bertolak pkl 7.45 pg..tapi aritu matahari da bersemangat memancar
2.sebab kek tu jatuh bergolek..kalo cream msti la da rosak..fuh..lega
janji sara majlis tu mula pukul 11..punya la aku+tepet tergesa2..naseb r smua tu delay..tak le aku slhkn pakcik komuter yg ntah hape2 brenti sampai 3 kali kat tengah2 landasan...slalunye skali je brenti..ni tak..smua tempat die brenti...sronok gaknye lame2 kat ats rel..hehe..

pukul 6 ptg..aku bertolak balik ke batu pahat..hujan lebat waktu bas melintasi sepanjang jln n9...maka banyak la xcden yang berlaku..sampai ke kg area kol 9 mlm...raez amik aku dengan berkaen plekat n bersongkok..aku sbg makcik die ni 3 kali tengok br kenal ank sdara bujang aku ni..hehe..dengan rambut perang die..siap bersongkok n berkaen plekat..
rupenye die br je balik dr kenduri ke 40 hari pakcik aku meninggal.

5/05/09 : sambutan maulidur rasul kampung aku. awal pagi lagi aku da bersiap nak ke surau kg aku. skali skala balik kg..bersemangat jugak nak tunjuk muka. start aku buat gotong royong. punye la panas dengan berbaju kurung tu aku bergotong-royong. time tu la pakcik makcik sibuk tnye aku..ble lagi nk salam berkaut..
alah...bab ni la aku paling malas nk jawab

balik rumah pon dah petang..haa..da abiz dah ujung minggu aku..;(

6/05/09 : duduk rumah menikmati cuti yang aku da apply..bestnya...kesempatan ni la yang aku gunakan untuk amik pelam2 yang berjuntai2 kat pokok..siap mak aku watkan jeruk pelam lagi..uhuhhhhhhhhhh..bestnya..sayang emak...

07/05/09 : bertolak balik pkl 10.30 pg..ambil bas ke joho dan jupe bf aku..handsome spt slalu..teman kwn die jupe ktua kampung n jalani ujian nikah kahwin..hehe..bkn men berpeluh lg bdk tu..eish.....ntapape...dan cerita pon berakhir...........


hehe...=)muahh..

page

Followers