Wednesday, April 8, 2009

=1st week april=

**first skali..entri ini ditulis untuk mengucapkan..slamat bertunang pada sara**
hehe..pasni mesti sara bising sebab aku heboh2 kan..ekeke..
04/04/09..tarikh keramat bagi sara..akhirnya lebih kurang pukul 2.30 ptg..dia sah menjadi tunangan orang..aku pon pown tumpang happy gak. perjalanan aku mengambil masa lebih kurang 3 jam..dan itulah pertama kali aku menjejakkan kaki ke salah satu negeri pantai timur...hehe..seumur hidup aku ni..antara negeri2 kat malaysia yang aku tak pernah jejak kebanyakannya sebelah pantai timur. so dengan penjejakan kaki aku ke pahang tempoh hari..adalah kali pertama aku ke negeri pahang darul makmur...
erk...tapi bkn ke genting highland tu kat pahang...ala..tu tak mo kire r

sepanjang perjalanan panas la terik..tq to tepet sebab bwk krete berhati2..hehe..naseb bek le tak terlanggar anjing kat bulatan batu caves tu..ceh...tapi habis gak berterabur cupcakes aku..naseb tak rosak..so pilihan aku untuk amik foundant cupcakes tu tak le salah..ada 2 sebab
1. sebab panas....wlpun aku bertolak pkl 7.45 pg..tapi aritu matahari da bersemangat memancar
2.sebab kek tu jatuh bergolek..kalo cream msti la da rosak..fuh..lega
janji sara majlis tu mula pukul 11..punya la aku+tepet tergesa2..naseb r smua tu delay..tak le aku slhkn pakcik komuter yg ntah hape2 brenti sampai 3 kali kat tengah2 landasan...slalunye skali je brenti..ni tak..smua tempat die brenti...sronok gaknye lame2 kat ats rel..hehe..

pukul 6 ptg..aku bertolak balik ke batu pahat..hujan lebat waktu bas melintasi sepanjang jln n9...maka banyak la xcden yang berlaku..sampai ke kg area kol 9 mlm...raez amik aku dengan berkaen plekat n bersongkok..aku sbg makcik die ni 3 kali tengok br kenal ank sdara bujang aku ni..hehe..dengan rambut perang die..siap bersongkok n berkaen plekat..
rupenye die br je balik dr kenduri ke 40 hari pakcik aku meninggal.

5/05/09 : sambutan maulidur rasul kampung aku. awal pagi lagi aku da bersiap nak ke surau kg aku. skali skala balik kg..bersemangat jugak nak tunjuk muka. start aku buat gotong royong. punye la panas dengan berbaju kurung tu aku bergotong-royong. time tu la pakcik makcik sibuk tnye aku..ble lagi nk salam berkaut..
alah...bab ni la aku paling malas nk jawab

balik rumah pon dah petang..haa..da abiz dah ujung minggu aku..;(

6/05/09 : duduk rumah menikmati cuti yang aku da apply..bestnya...kesempatan ni la yang aku gunakan untuk amik pelam2 yang berjuntai2 kat pokok..siap mak aku watkan jeruk pelam lagi..uhuhhhhhhhhhh..bestnya..sayang emak...

07/05/09 : bertolak balik pkl 10.30 pg..ambil bas ke joho dan jupe bf aku..handsome spt slalu..teman kwn die jupe ktua kampung n jalani ujian nikah kahwin..hehe..bkn men berpeluh lg bdk tu..eish.....ntapape...dan cerita pon berakhir...........


hehe...=)muahh..

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers