Thursday, November 27, 2008
**.......***

ahahah..taktau nak buat tajuk ape...xtually lame sgt da rasenya tak merapu..lepas je balik dari sh alam aritu..langsung aku tak sempat nak update blog...nak di jadikan cerita...sebelum aku bertolak pi sh alam 19 hb aritu...aku pi la godeh2 sistem aku untuk kali terakhir...yela..takut tu nak present..

ntah macam mane tibe-tibe je tergerak hati nak tukar password utk database..aku pon tuka la..then bile aku bukak balik..akunye database da takleh nak acces...time tu tak dapat bygkan r macammana pucatnye n serabutnye pale otak aku..aduh..rungsing sgt

aku punye la cr jln penyelesaian sampai tertidur-tidur..last-last aku pasrah...pi nek erl..n amik komuter sampai sh alam..area kol 10 aku da smpai...lepak2 blik dak wani (die tak blk sbb pi sukan asea..canggih sep..)

then aku lepak2 n pi le fakulti dlm kol 1.30...aku da tade hati nak recover balik database tu...da tu..ujan lak tu..abis r baju aku bsh sbb dr bas stop pi fac aku tu kene gak berlari-lari anak+ngn beg yg berat...

time ujan lebat..kilat sambung menyambung...guruh berdentum...aku pon buat persediaan nak present..nta ape untungnya aku..sebab ujan lebat..juri yang nak tanda aku nye presentation tu 2 org je...aku pon tersenyum lega..n kwn aku pesan...slagi die tak tnye psl database...aku jgn ngengade kantoikn diri sendiri

aku pon buat r muke confident...(nasib r sistem jln...) n...aku berjaya akhirnya..ahahah...20/11 ade lak exibition tok project..tapi tak risau sgt..sbb da setel present..so aku+clique2 aku pi r lepak kat ANDAMAN syeksen 24...

aku ni mmg crewet cket bab mkn..tpi kat kdai tu..wlpon makck amik order tu tulis je pe yg aku+kwn2 aku ckp(wlpn dlm perbincgn)..service dia cepat..murah dan sedaaaaaaaap....

memula kiteorg plik gak..sjak ble lak order udang grg tepung+ayam cendwn..rupe2nye time ordr tu ade le si tepet ni sebut udang tu..ahahah..tak sedar pon..pdhl order tu dibuat oleh aku n sara....tapi kiteorg telan gak (kecuali sara yg tak abiz mkn)

peah tak ikot lak kali ni sbb ade hal..so aku bercdg nk pi mkn2 lagi ngn dieorg mggu ni..+anta report last...kali ni nak open table utk bln 10..so kirenya bln ni pdt tu..

aku br je dpt msg dr zack..ckp die pon trn skali..tapi aku konfius lak..die nak pi diner yg mane???
Tuesday, November 18, 2008
Love Myspace Comments
CUTEPICZ

nga lunch break ni..opis biasa la sunyi...n esok aku cuti...bukan cuti saje-saje..tapi cuti nak pi uitm...aku nga sibuk-sibuk cari maklumat sungai gabai...tetibe temasuk lak web de picz comel ni..

mmg la nampak pics tu cam simple jer..
hari ni aku nak berkongsi pasal pic ni ler...ape pendapat aku...n komen aku..
sbenanye...tak semua mesej yang kita nak sampaikan tu akan difahami oleh pihak yang menerima...macam tu la jugak perkataan. tak semua diterjemah dengan betul..samaada niat akan terpesong..atau maksud akan menjadi lain.

semua ni berkait rapat dengan hubungan jarak jauh..tak semua apa yang difikirkan kita akan sampai maksudnya dengan hanya kata-kata. susah kan..
lupa pulak nak komen pasal cerita kisah kawan aku tu..si "cici"...seperti yang aku sangka la..semua nasihat aku mesti dia tak guna...yelah orang bercinta..tapi aku da pesan gak.."takde org lain yang kenal pasangan kita...kecuali diri kita sendiri"..

mungkin keputusan dia da tetap...dan mungkin ikatan itu lebih baik. lagi 2 minggu uitm akan adakan konvo...rase tak sabar nak pegi wlpn bkn untuk konvo aku..tapi kawan-kawan aku memang ramai grad kali ni..semua grad degree n ada la 2-3 org grad diploma..nway..congratulation u all..salah sorang nyer....akunyer opismate r..si yana...

kalau nak bagi bunga untuk setiap sorang 50 kuntum..kalo sekuntum seringgit...sorang da lima plh ringgit...pe lagi waktu konvo..bunge yang tah slalunye rm 1 sekuntum dijual pada harga rm 2.50 sekuntum..tu lom lagi tambah decoration die lagi tu..eish2...

so kalo aku ade 10 org kawan..hari yang sama...kire-kirenya lebih kurang cani r :
50 x 10 = 500
500 x 1 = 500 (rate biasa)
500 x 2.5
= 1250...(rate time konvo)

ahahha..so kalo aku nak kasi sume spuluh2 kawan aku tu bunga aku memerlukan wang sebanyak rm 1250 ringgit...banyak kan..kalau aku kaye...boleh ler..so..semua kena la doakan aku banyak-banyak supaya aku kaya cepat+leh bersedekah..

n sejak kebelakangan ni gak aku suka pulak dengar lagu wanita dari siti tu..cam bez lak..pdhl sbelum ni aku bukan kisah sgt...

hari minggu yang lepas..aku tak la boring sangat..yela..sabtu..aku sibuk tengok tv..kemas bilik...pi bli mknn kat jusco...n ahad lak..aku pi jenjln kat sh alam..awal pagi lagi aku da bangun..kemas bilik...basuh baju..n tengok tv crite kartun barbie...

da sampai lepas tengahari baru la kwn aku tu sibuk bg msg cakap die da nk bertolak..rase nak hempuk je kple die..sbb aku tggu dari pagi...tengahari br die sibuk bg jwpn..

k la..da abiz lunch break pon..da..........
Wednesday, November 12, 2008
**i can let you go**



bila dengar lagu britney ni...rase cam best je buat kerja...rase cam terbuai..
minggu ni my housemate a.k.a. x roo
mate akan balik kampung..majlis perkahwinan adik dia. comel si nadia tu..muda-muda lagi jodoh dia da sampai..

macam-macam yang akan berlegar dalam fikiran seiring dengan usia kita..macam tu la juga bila kita menjadi warga emas...perasaan semakin sehalus bayi..mudah tersinggung...rasa di abaikan..akan semakin mencengkam perasaan kita.

semalam..sewaktu aku pulang..cuaca agak mendung diselangi dengan rintik halus hujan..aku segera pulang sebelum rembes hujan semakin lebat. dan akhirnya aku berjaya sampai sebelum aku kebasahan. yang pentingnya..aku tidak berkesempatan untuk membeli sebarang makanan. terpaksalah..santapan ringan aku jamah untuk makan malam. mengisi perut yang agak berkeroncong. sekurang-kurangnya..tak la aku menggelupur kelaparan..

hehe..sadis btol bunyinya..sbenanye..tak la sampai menggelupur...huhu


n hari ni..rasa macam sumthing je..rase cam tak selesa..rasa cam tak sedap hati..tak tau la kenapa..n tengahari ni tak selera nak makan tengahari..rasa macam nak muntah pon ade..nape tah...rasa nak marah..rasa nak tumbuk orang pon ada...so aku tade mood nak buat ayat berbunga-bunga hari ni...
tapi sbb ade org bmurah hati nk blanje pizza..mood aku pon da brubah jd OK

lagi sminggu aku nak wat present kat uitm..takot pon ade la jugak...tapi nak takot nape lak kan..cuti lom mintak lagi..ha..aku tau..hari ni rasa sakit ati kot..so bila hati sakit...semua benda jadi rasa sakit jugak..rasa cam nak buat kerja banyak-banyak tanpa hiraukan orang len..

ntah mane gaknye pi tea lady ofis aku ni..denga cerita dia da tak kerja kat opis aku..tatau la nape..tau-tau je dia takde..aku pon pelik..so mesti tak lama lagi aku dapat tea lady baru..so sesapa yang masih menganggur n nak kerja..opis aku ada satu kerja kosong..sbg TEA LADY...

hari ni pun rasa cam mend
ung lagi..rasa cam redup je..so opis pon terasa dingin..haba langsung ler tak terbebas..bosannye...cane ni.......ok..arini rasa cam aku nk cerita benda rutin yang aku buat tiap kali balik kerja

1. bila da park moto..+kunci+tutup pintu pagar...aku masuk bilik la..
2. bukak kipas
3. amik hanger sangkut jaket..
4. b
ukak almari simpan helmet (letak bag skali)
5. sangkut tudung...
6. bukak laptop..
7. amik t
uala n mandi
8. da siap pakai bj trus cr pendrive..
9. pindah folder dr pendrive pi laptop
10. tgk crite bleach..

itu ler antara rutin harian aku bila hari bekerja...hari minggu tu laen crite..
Monday, November 10, 2008
tetiba je jupe vdeo2 menarik ni..rasa cam semangat perkauman aku timbul balik bila orang bercakap loghat kita ni..
kulaan sunyaan..tiring leh...






Friday, November 7, 2008
**SIRI EMPAT**
**dilema hati**

Welcome to seri kembangan razlina...november..suasana perumahan dah bertukar bagi aku. Tempat yang suasananya aman dan sunyi aku telah tinggalkan. pangsapuri presint 11 telah aku tinggalkan. semua memori lama telah jauh di tinggalkan..awal november menjadi detik indah bila aku dapat meninggalkan kediaman yang aku tidak rasakan bagai syurga dunia.

tinggal dikawasan yang agak sesak, menjadikan suasana terasa lain. aku sayangkan putrajaya, tenang, jauh dari kesibukan kota. namun satu bebanan bagi aku dan sahabat jika terus mendiami kediaman yang kami rasakan bagai neraka.

rumah teres aku kini benar-benar selesa. dan minggu depan aku akan menerima seorang lagi penghuni baru. cuma rumah aku sekarang ini masih lagi kosong. biasalah...baru bertapak. sepatutnya hari ini kami menerima penghuni baru tu..aku langsung tak kisah.

semalam..hari berjalan-jalan sedunia. walaupun aku menghabiskan masa sendirian, tapi aku tetap gembira..mengemas kediaman baru yang bakal menjadi kediaman tetap aku. sungguh, aku selesa. kemudahan pun bukan sikit..

biarlah aku gelar sahabatku ini sebagai "cici". rentetan kisah cintanya berlanjutan lagi. dari hubungan cintanya yang agak kelam kabut hinggalah buah hatinya memberi cadangan untuk mengikat tali pertunangan. aku sendiri kurang faham dengan pendirian cici. malah dia tampak berani, lantang dan boleh menyuarakan pendapat sendiri..

seorang yang berpendirian tegas dalam kerjayanya tiba-tiba menjadi selembut sutera dalam membicarakan soal kehidupannya sendiri. aku bukan tidak menggalakkan cici bertunang. tapi aku kurang yakin ketulusan lelaki itu. di saat bercinta pun si dia endah tak endah.. apetah lagi perangainya apabila berjaya menguasai cici kemudian hari.

aku menulis sekadar ingin mengutip pendapat untuk membantu cici. mencari jalan penyelesaian bagi permasalahan cintanya..aku telah mengulas kisah cinta cici di siri dua dilema hati. kini hujan tidak, ribut pun jauh sekali, buah hati cici mencadangkan tarikh pertunangan mereka.

yang aku hairankan, si dia langsung tidak berbincang..tau-tau persalinan bagi cici sudah di sediakan. bukan tidak boleh si cici menerima bulat-bulat..cuma mungkin dia belum lagi bersedia dengan status baru yang akan diterimanya. iyelah, hubungan cinta mereka pun tidak berjalan lancar..bagaimana mungkin mereka melangkah setapak lagi..

"cici, pertunangan bukan satu permainan. bila kau mintak putus, ini semua melibatkan keluarga ci..kau dah bersedia nak berkongsi hidup dengannya??" soalku bertalu pada cici.

"aku pun taktau lin. aku kesiankan emak dia. emak dia cukup baik dengan aku. emak dia, ayah dia..semua baik dengan aku"..cici mengeluh resah.

aku pun hilang akal menasihatkan cici. cici bukan kanak-kanak kecil yang tidak boleh berfikir. cici cukup dewasa. seumur dengan ku. dan sedia boleh berfikir. cuma cici agak gugup dengan perasaan sendiri.

akhir sekali, aku cuma boleh menasihatkan cic sembahyang istikharah..itulah yang terakhir untuk cici. kesediaan cici untuk menanti hari pertunangannya.
aku tahu, pasrah perlu ada dalam kehidupan..tapi aku juga berpegang..tak mungkin berundur sebelum kalah

mungkin sudah takdir cici bertemu buah hatinya. namun, sudah tertuliskah jodoh cici dengan si dia. memang kita hanya mampu merancang tapi semua Allah yang menentukan..tapi aku juga masih waras dan faham yang hanya kita yang berhak berusaha menentukan corak masa depan kita

berusaha merubah sesuatu dan percaya dengan adanya kejayaan bagi kita adalah yang terbaik untuk hidup. malah untuk masa depan.

bagi cici, fikirlah yang terbaik untuk diri sendiri cici..
bukan untuk buah hatimu...bukan untuk keluarga si dia.
tapi..fikirlah untuk kebahagiaan masa depanmu..
Tuesday, November 4, 2008
***protokol??? hahaha***

Hari ini 4 november 2008..aku berada di satu tempat yang betul-betul cantik pandangannya. banyak bunga-bunga...banyak orang lalu lalang..dan aku sekarang duduk di tengah-tengah dewan yang luas.
sekarang ni tengah berkumandang muzik yang agak kuat. rasa bingit betul telinga aku+mengantuk+tension+ntahapehapetah yang berlaku...

sepatutnya hari ni aku ada kat sh alam..hantar report dengan lect aku dan bincang dengan puan suhaila apa yang aku buat. tapi semua aku tak jadi buat sebab aku kene menghadiri satu tugasan yang entah bila akan abiz tah..start pon belum sedangkan skang ni jam aku da menunjukkan pukul 4.30...pdhl aku balik 5.30 petang..so secara tak sengaja aku kene la stayback tanpa gaji..huhu

kesian kat aku...

tajuk tu..penuh kontroversi je..tapi shima ni lak menyibuk kat sebelah aku cakap tak leh cakap bukan-bukan...sebab nnti kene tangkap..die ingat aku ni pengkritik politik ke?? pdhl blog aku ni blog jiwang-jiwang.....blog nk bg org release tension...bkn menambahkan tension org...lagipon kalo aku kutuk pon psl tajuk aku tu..aku bukan leh dapat ape pon...

yang penting..aku cuma tak puas hati..ntah hape la yang aku saksikan depan mata aku ni..tak practice ape pon...tbe2 da nk brenti makan..what the tut...tut....pdhl aku tengok ape yang ade atas pentas tu cam ade takde je..da la mc pon memain.....suare pon tak merdu...leh lak men-men..

aku yang buat event tok mini konvo aku pon lagi sempurna..ini memang....main..main...main..+main3..shima da menyumpah lagi "BODOH"..hahahaha..then dia sibuk lak ajak aku pi bli serkup tok esok...serkup??ape tu??

mesti ade yang taktau kan...serkup tu adalah skaf rambut a.k.a anak tudung....
ni tetiba ade lak la nta sape yang tak berjawatan agak tinggi mengada-ngada bermanja dengan bos shima...die bising sebab tak de tea time utk "usheret??"..haha...bodoh gle..nyampah aku tengok...

ni kali ni sebab melepas geram r ni siri keempat dilema hati aku belum disambung..pdhl episod tu dah siap da..aku je yang bz n tak sempat nak upload...aduh...benci btol r buat bende macam ni....aku memang benci benda tak terancang ni...die sibuk-sibuk suruh orang lain hidangkan untuk orang tak buat keje...tapi kiteorg yang kene bambu..lepas ni memang kiteorang je yang kene ni..
k r..
nk wat keje..
da...

page

Followers