Friday, November 25, 2011

you are apple in my eyes

salam.


sejak dah nak akhir tahun ni makin sebok jadinya.
macam - macam nak kena fikir.
siap raya haji hari tu dah buat checklist apa yang perlu di setelkan


tapi bila pk2 balik. majlis kawen kita memang kena decide sendiri tanpa campur tangan orang lain. kalau tak mesti banyak pihak complaint padahal kalau nak di ambil kira dia tak menyumbang apa - apa pun dekat majlis yang bakal berlangsung


tapi..entry kali ni bukan nak cerita pasal majlis pun. tapi nak cerita pasal apa yang aku belikan untuk diri sendiri sebelum kawen n memulakan hidup baru. 


kiranya harta ni sangat di sayangi. dah 6 tahun aku bersama dengan harta lama. berjasa dan sangat banyak nostalgia bersama.


so..


gambar boleh menceritakan segalanya



my new apple with my old treasure

from side view




my new macbook air


owh...love you two both..


:)




~c.i.k.g.u.l.i.n.a~
Monday, November 7, 2011

tepak dan sireh menjadi satu

lama sangat da rasanya tak tulis entry. sejak hidup syok sendiri rancang sana sini sampai lupa dah kat kewujudan blog ni.
alhamdulillah..masih sihat walafiat. banyak betul benda yang tak sempat nak tulis kat sini. sejak pergi kursus aritu terus senyap sunyi aje blog.
bukan apa.
saat bersedih dan bergembira kurang exponent untuk di catat.
hidup masih biasa-biasa.
tak de yang luar biasa.

cuma macam terkejut tetiba baru-baru ni ramai pulak datang anoy2 yang komen satu entri yang wujudnya tahun lepas. siap ada review kat blog orang len. malas nak approve semua komen tu sebab siap ada caci maki.
padahal word aku guna kat entry ni yang ada cuma word 'manja2'..tapi sumpahan yang aku terima..eish..sampai rasa macam eh2 salah sangat ke yang aku cakap.
siap ada link lagi. anyway...thanx ye dik. ade akak kesah? tak heran ade..haha.

yang menampakkan ceteknya pentafsiran seseorang. siap komen yang bukan-bukan. 
ok. dah2 lupakan cerita basi tu.

sekarang dah start beli sikit-sikit barang hantaran. siap da buat buku B2B da.
semua benda nak catat. dari inai sampai PA sistem. dari baju sendiri sampai baju semua bridemaids.

thank to my future mother in law. sanggup penat-penat redah kedai sana sini sebab nak cari kain pasang untuk family aku. hihi. so kena ingat jasa tu nampaknya. kena bagi sepasang baju kat dia nampaknya gaji bulan ni. :)

oh..sebelum terlupa. nak say congrate alot buat kawan aku zawani n azri. 
comei kan dieorang berdua.

dah lama aku booked tarikh nak naik KL semata-mata wedding dia. siap rancang lagi dengan cik hamimah pegi sama-sama. last2 aku tak dpt pun pegi wedding dia tengok dia sanding comel2 atas pelamin. semua sebab hari sabtu masa kenduri kat KL aku sekolah.

sekolah cemerlang aku tu adakan hari pengesanan murid tahun 1. nak ponteng mestila tidak. cuak ok. meh cni surat tunjuk sebab.

then pegi jugak KL. dan2 sampai KL kol 9 malam. pe jadah gaknya orang dah berarak siang aku sebok nak pegi rumah pengantin malam. 
pagi ahad penuh saspen aku tepon gak wen. rasa macam berkhayal lak bila osz yang jawab tepon. kehkeh.
pengantin baru..mesti la sentiasa bersama.

bajet plak nak pegi kat joho punye kenduri. last2 family in law plak nak dtg rumah. terpaksa menghampakan wen lagi sekali. anyway. sempat gak aku pegi jumpa pengantin comel ni kat ampang point.

panjang-panjang entri ni cuma nak wish
wen & osz
selamat pengantin baru. wish u a good life with ur partner. moga cepat2 dapat baby comel. banyakkan sabar dalam menjalani hidup rumah tangga. dan tahniah..:) happy for both of you frenz

uh...
tadikan..
aku nak buat entry pasal lain tau.
tetiba je termerepek lagi.
haha.

next entri lah 

babai.

~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

page

Followers