Wednesday, May 27, 2009

=(putus idea

kirenya dah sminggu lepas kejadian pecah rumah parent aku berlaku. alhamdulillah parent aku selamat. wlpn barang-barang kemas mak aku ilang semua, tapi diri empunyanya tak apa2. lagipon aku menanti hari bahagia nk konvo kali ke dua..akhirnya aku hadir gak konvo aku yang akan berlangsung sabtu ni..jubah da amik..=)..
walaupun parent aku tak dpt dtg kali ni..aku takleh la nk kecik2 ati..yela..baru je lepas kene serangan yang tak diduga...fobia org tua tu lom lagi hilang nak tinggal rumah dieoragn tu...lagipun aku balik ari tu..abang aku siap tambah mangga and rantai lagi kat pintu...time tu la aku nampak..mmg adik bradik aku syg mak abh..sbb...wlpn kiteorg tak selalu nak berkumpul sambut hari ibu or ayh..tapi bila kejadian camni berlaku..wlpon time tu hari bekerja..sejauh mana pon kami akan balik....

mak...abh..kiteorg sayang kamu...

herni zalina mustapha pon dah selamat di ijabkabul kan 2 minggu lepas..sekarang ni tengah sibuk berbulan madu kot..majlis gilang gemilang kat DANGA BAY tu 1st time la aku rasa sebab meriah benar...pelamin pengantin pun cantik n berbaloi la kluarkan modal yang besar...lagipon
bagi org yang normal dan setia..
"kahwin tu sekali seumur hidup..=)"

dah lame tak update blog sebab putus idea...=(..gaknye sejak kerja ni otak makin tak creative..n maybe sebab byk sgt org yg bg komen yg tak membina..=(
uppss..sblm terlupa lak...nk say congrat kat tepert sebab akan sambung bidang sarjana dia kat USM....semoga success....

=)...tengah curi tulang..kat komputer org..(ntahpape...)
Friday, May 8, 2009

cinta beralih arah-part3

sbnanye aku nak sambung story psl cerita yang dulu aku penah story..kirenya episod 3 ni last le psl konflik kisah cinta haz vs syafiq vs syuk...
akhirnya....hubungan yang di lafaz 4 tahun lalu punah juga. haz ambil keputusan tekad meninggalkan syafiq..dia cakap..tak sanggup lagi berpura-pura bila berhadapan dengan jejaka yang pernah satu masa dulu menjadi raja hatinya. sabtu lalu menjadi tarikh si** bagi syafiq...keputusan haz..terpaksa di terima dengan redha. lagipun cubical yang memisahkan mereka di tempat kerja bagai memenjara hati mereka yang berperang sesama sendiri..
kisah dieorang kirenya habiz macam tu je la...haz bahagia dengan pilihan baru dia...walaupun lelaki tu..kalau di nilai dari harta dan rupa..jauh lebih baik bekas kekasih dia yang dulu..tu la orang cakap..kalau takde jodoh..tak jadi gak..bercinta lama..tapi..tak kemana..

esih2..kesian syafiq...

kali ni..aku ada story baru gtu...pasangan laen...kalau slalu aku macam tak kisah kalau orang libat diri aku dalam hal cinta dieorang..wlpn time setelkn hal dieorg..aku byk bermain guna emosi..menyelami permasalahan dieorg...murung pk penyelesaian..tapi kali ni..aku macam tak senang di libatkan..

halnya macam ni...

ahad lepas...balik dari kenduri kakak shahrul...penat2 aku pon kemas la bilik cket..bila aku berehat...terus terlelap..aku dikejutkan dengan panggilan telefon ditengah malam buta. huh..sungguh kurang sopan...first suara yang aku dengar tu..aku cam konpius je...mcm pernah dengar..tapi di mana ya...
yela..bangun2 tido...aku dikejutkan dengan panggilan yang lebih kurang camni bunyi nya..
"hello..lynn..maaf ganggu..boleh tak tolong saya..??"
"huh??"..aku jawab dalam ke konfiusan..nk tolong ape lak la tgh mlm buta ni..
"tolong la lynn..ini antara hidup dan mati.."
"huh??"..aku terkonfius lagi..mesti hal berat..haha..dlm pale otak aku dah kenal pemilik suara..ptt r macam dejavu ajer..
"ini aidy..tolong lynn..saya nak cakap ngan lida..sory kalau susahkn lynn"
tanpa agak2 aku trus jawab sebelum dia teruskan rayuan dia..haha..lelaki ni memang..ske wat ayat2 yang mnyedihkan..yang aku sendiri tak bleh tahan dan rasa geli-geleman..
"jap2..saya kat atas ni.."..dengan mamai2 dan perasaan yang tak tau ape2...aku pown klua r bilik..sampai je kat tangga..aku leh nmpak si lida tengah rlex kat sofa ruang tamu..dari atas tangga...aku bagi isyarat..
"uit..bf awk call"..dengan muka yang separuh serabai..myb lepas gaduh kot..haha..lida bagi isyarat taknak cakap ngn bf dia..aku yang mamai ni pown angguk2 n balas
"hello aidy..lida dah tido kot...dia tak nyaut pon.."
tapi lelaki ni lak tak phm bahasa.."lynn..tolong la..dia mesti blom tido lagi..awak cuba lagi lynn..tolong la lynn.."..aku dah ilang saba dah...dah la gf dia tak nk cakap..aku lak kene menipu..ceh...
benda ni berlarutan sampai la pat kali kol sbelom putus..punya la dia mrayu soh aku tolong ketuk pintu bilik gf dia..aku pown blakon r ketuk2 pintu..sambil minum air+tgk tv..huhu...time tu r ape yg aku nasihat tak jln dengan lelaki tu...

bila aku cakap :
aidy..takyh la datang malam ni..dah malam sgt..esok je dtg petang manis cket..
dia jwb...tak boleh lynn..kena setel mlm ni..kalo tak..tak tenteram idup..(dlm ati aku ckp..hala..mcm esok mati)

bila aku ckp :
aidy..lida dah tidur..dia tak bukak pintu..maybe dia penat rasanya..dia jwb..tak lynn..dia mesti tak tidur lagi (dlm ati aku kate..ewah2..aku ke dia yg mengadap bdk prempuan ni)

bila aku ckp:
aidy..tunggu la lida habis marah dulu..dia jwb..tak boleh lynn..mlm ni kena tentukan hubungan kiteorg (dlm hati aku kata..mmg nak clash gaknye bdk lelaki ni)

selang dua hari...mlm td..dia pegi lak panggil kawan2 dia pujuk gf dia tu..ntah hape2..kecoh benar..takleh dibuat suami btol..rumah tangga sendiri asik nak babitkan org lain..silap2 dah kawin hal dalam kelambu pown dia akan kecoh2 kan..bahayanya...n seperti yang aku sangka...mlm tadi gak dia clash sebab pg tadi..dia tlefon aku...

saja nak update status yang dia da clash.......n dalam hati aku ckp....=)..aku memang dah agak dah..
Tuesday, May 5, 2009
Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa tak best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia cakap dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...

p/s : sape tak phm lampi!!
Sekarang ni rasanya entry aku jarang je update..maybe sebab idea dah makin kurang+masa makin takde. Kali ni pown rase kering idea..tapi sebab bile bukak blog sendiri takde entry yang baru..rasa macam tak sedap je..rase boring..lagipon..aku kan ada otak ikan emas..sekejap je ingat sumthing tu..kang esok2 lupa..so nak catat memori2 indah tu kene la aku tulis..
hari buruh berlalu dengan kepuasan berehat dirumah..rasa aman tenteram sebab dah lama sangat tak duduk rumah..nak balik kg tak jd sbb cek blom clear..aku pon pelik..entah duduk zaman batu mane tah gaji pon guna cek..ape keistimewaannya pon aku tak tau. Nak kata makin jimat..amatla bersangkal dengan teori yang aku pikirkan..yela..nak buat cek kene ada cek..kene ada signature...kene upah despacth anto cek tu pi company aku...dah tu nyusahkan aku lak nak pi bank in cek..nak tunggu cek clear lagi...
kalo nak kata, sebab leceh kalo staf cepat brenti..pon tak logik gak..sebab..bkn ssh sgt urusan nak set gaji masuk dalam bank...dah brenti..terminate je r urusan tu...
so..untuk sedapkan sendiri aku buat r andaian bodoh ni :
1.management nak nampak stylo guna cek (pdhl tak pon..cam zaman batu ade r)
2.saje nak tambah kerja semua org (supaya org atasan ada kerja nak sign2 cek..despatch ada benda nak kene anta..aku kene pi bank masukkan cek)
3.saja nak seksa pekerja2 baru (konon2 nak tgk tahap kesabaran r tu)

nak tak nak kena la aku terima. Aku bukan la orang yang langsung tak boleh terima sebab KENAPA diaorang guna cek..tapi zaman sekarang ni..macam melambatkan lagi urusan je...gak nye diaorang tak pk..orang yang kerja ni mesti la ada urusan bank..sewa n macam-macam lagi..ni la orang cakap...'pandai' yang tak boleh diajar...

upss...lari topik lak......pdhl aku nk cerita sweet moment tadi..tapi bila sebut pasal labour day mula la sakit hati sebab tak dapat balik kampung..tapi..myb ada hikmah disebaliknya..tak baik mrungut2 ni...

mlm sabtu aku pi tgk xmen wolverine..
komen : sound efect best..tp bdn hero tu besar sgt...takot wooo....
then ahad pi kenduri nabil & elo kat mlaka...congrate to you all..tak lupa gak nak say sorry pd
1.maiysarah awang..
2.nora salehan..
3.lily hazwani..
sebab tak dapat pi kenduri korang..=)..harap2 korang bahagia sampai akhir hayat.
congrate tok nadia gak sebab dapat baby boy..


=(..asik pi kenduri org n kasi adiah..ntah ble lak akunyer turn..
pandang bintang di langit..
nampak berseri cahaya
pandang pasir di laut
nmpak kilau cahaya
dua arah..satu haluan..
tapi..tak mampu menggapai..
moga haluan..tertetap untukku
cahayanya tak mampu pudar..

page

Followers