Friday, May 8, 2009

cinta beralih arah-part3

sbnanye aku nak sambung story psl cerita yang dulu aku penah story..kirenya episod 3 ni last le psl konflik kisah cinta haz vs syafiq vs syuk...
akhirnya....hubungan yang di lafaz 4 tahun lalu punah juga. haz ambil keputusan tekad meninggalkan syafiq..dia cakap..tak sanggup lagi berpura-pura bila berhadapan dengan jejaka yang pernah satu masa dulu menjadi raja hatinya. sabtu lalu menjadi tarikh si** bagi syafiq...keputusan haz..terpaksa di terima dengan redha. lagipun cubical yang memisahkan mereka di tempat kerja bagai memenjara hati mereka yang berperang sesama sendiri..
kisah dieorang kirenya habiz macam tu je la...haz bahagia dengan pilihan baru dia...walaupun lelaki tu..kalau di nilai dari harta dan rupa..jauh lebih baik bekas kekasih dia yang dulu..tu la orang cakap..kalau takde jodoh..tak jadi gak..bercinta lama..tapi..tak kemana..

esih2..kesian syafiq...

kali ni..aku ada story baru gtu...pasangan laen...kalau slalu aku macam tak kisah kalau orang libat diri aku dalam hal cinta dieorang..wlpn time setelkn hal dieorg..aku byk bermain guna emosi..menyelami permasalahan dieorg...murung pk penyelesaian..tapi kali ni..aku macam tak senang di libatkan..

halnya macam ni...

ahad lepas...balik dari kenduri kakak shahrul...penat2 aku pon kemas la bilik cket..bila aku berehat...terus terlelap..aku dikejutkan dengan panggilan telefon ditengah malam buta. huh..sungguh kurang sopan...first suara yang aku dengar tu..aku cam konpius je...mcm pernah dengar..tapi di mana ya...
yela..bangun2 tido...aku dikejutkan dengan panggilan yang lebih kurang camni bunyi nya..
"hello..lynn..maaf ganggu..boleh tak tolong saya..??"
"huh??"..aku jawab dalam ke konfiusan..nk tolong ape lak la tgh mlm buta ni..
"tolong la lynn..ini antara hidup dan mati.."
"huh??"..aku terkonfius lagi..mesti hal berat..haha..dlm pale otak aku dah kenal pemilik suara..ptt r macam dejavu ajer..
"ini aidy..tolong lynn..saya nak cakap ngan lida..sory kalau susahkn lynn"
tanpa agak2 aku trus jawab sebelum dia teruskan rayuan dia..haha..lelaki ni memang..ske wat ayat2 yang mnyedihkan..yang aku sendiri tak bleh tahan dan rasa geli-geleman..
"jap2..saya kat atas ni.."..dengan mamai2 dan perasaan yang tak tau ape2...aku pown klua r bilik..sampai je kat tangga..aku leh nmpak si lida tengah rlex kat sofa ruang tamu..dari atas tangga...aku bagi isyarat..
"uit..bf awk call"..dengan muka yang separuh serabai..myb lepas gaduh kot..haha..lida bagi isyarat taknak cakap ngn bf dia..aku yang mamai ni pown angguk2 n balas
"hello aidy..lida dah tido kot...dia tak nyaut pon.."
tapi lelaki ni lak tak phm bahasa.."lynn..tolong la..dia mesti blom tido lagi..awak cuba lagi lynn..tolong la lynn.."..aku dah ilang saba dah...dah la gf dia tak nk cakap..aku lak kene menipu..ceh...
benda ni berlarutan sampai la pat kali kol sbelom putus..punya la dia mrayu soh aku tolong ketuk pintu bilik gf dia..aku pown blakon r ketuk2 pintu..sambil minum air+tgk tv..huhu...time tu r ape yg aku nasihat tak jln dengan lelaki tu...

bila aku cakap :
aidy..takyh la datang malam ni..dah malam sgt..esok je dtg petang manis cket..
dia jwb...tak boleh lynn..kena setel mlm ni..kalo tak..tak tenteram idup..(dlm ati aku ckp..hala..mcm esok mati)

bila aku ckp :
aidy..lida dah tidur..dia tak bukak pintu..maybe dia penat rasanya..dia jwb..tak lynn..dia mesti tak tidur lagi (dlm ati aku kate..ewah2..aku ke dia yg mengadap bdk prempuan ni)

bila aku ckp:
aidy..tunggu la lida habis marah dulu..dia jwb..tak boleh lynn..mlm ni kena tentukan hubungan kiteorg (dlm hati aku kata..mmg nak clash gaknye bdk lelaki ni)

selang dua hari...mlm td..dia pegi lak panggil kawan2 dia pujuk gf dia tu..ntah hape2..kecoh benar..takleh dibuat suami btol..rumah tangga sendiri asik nak babitkan org lain..silap2 dah kawin hal dalam kelambu pown dia akan kecoh2 kan..bahayanya...n seperti yang aku sangka...mlm tadi gak dia clash sebab pg tadi..dia tlefon aku...

saja nak update status yang dia da clash.......n dalam hati aku ckp....=)..aku memang dah agak dah..

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers