Tuesday, May 5, 2009
Sekarang ni rasanya entry aku jarang je update..maybe sebab idea dah makin kurang+masa makin takde. Kali ni pown rase kering idea..tapi sebab bile bukak blog sendiri takde entry yang baru..rasa macam tak sedap je..rase boring..lagipon..aku kan ada otak ikan emas..sekejap je ingat sumthing tu..kang esok2 lupa..so nak catat memori2 indah tu kene la aku tulis..
hari buruh berlalu dengan kepuasan berehat dirumah..rasa aman tenteram sebab dah lama sangat tak duduk rumah..nak balik kg tak jd sbb cek blom clear..aku pon pelik..entah duduk zaman batu mane tah gaji pon guna cek..ape keistimewaannya pon aku tak tau. Nak kata makin jimat..amatla bersangkal dengan teori yang aku pikirkan..yela..nak buat cek kene ada cek..kene ada signature...kene upah despacth anto cek tu pi company aku...dah tu nyusahkan aku lak nak pi bank in cek..nak tunggu cek clear lagi...
kalo nak kata, sebab leceh kalo staf cepat brenti..pon tak logik gak..sebab..bkn ssh sgt urusan nak set gaji masuk dalam bank...dah brenti..terminate je r urusan tu...
so..untuk sedapkan sendiri aku buat r andaian bodoh ni :
1.management nak nampak stylo guna cek (pdhl tak pon..cam zaman batu ade r)
2.saje nak tambah kerja semua org (supaya org atasan ada kerja nak sign2 cek..despatch ada benda nak kene anta..aku kene pi bank masukkan cek)
3.saja nak seksa pekerja2 baru (konon2 nak tgk tahap kesabaran r tu)

nak tak nak kena la aku terima. Aku bukan la orang yang langsung tak boleh terima sebab KENAPA diaorang guna cek..tapi zaman sekarang ni..macam melambatkan lagi urusan je...gak nye diaorang tak pk..orang yang kerja ni mesti la ada urusan bank..sewa n macam-macam lagi..ni la orang cakap...'pandai' yang tak boleh diajar...

upss...lari topik lak......pdhl aku nk cerita sweet moment tadi..tapi bila sebut pasal labour day mula la sakit hati sebab tak dapat balik kampung..tapi..myb ada hikmah disebaliknya..tak baik mrungut2 ni...

mlm sabtu aku pi tgk xmen wolverine..
komen : sound efect best..tp bdn hero tu besar sgt...takot wooo....
then ahad pi kenduri nabil & elo kat mlaka...congrate to you all..tak lupa gak nak say sorry pd
1.maiysarah awang..
2.nora salehan..
3.lily hazwani..
sebab tak dapat pi kenduri korang..=)..harap2 korang bahagia sampai akhir hayat.
congrate tok nadia gak sebab dapat baby boy..


=(..asik pi kenduri org n kasi adiah..ntah ble lak akunyer turn..
pandang bintang di langit..
nampak berseri cahaya
pandang pasir di laut
nmpak kilau cahaya
dua arah..satu haluan..
tapi..tak mampu menggapai..
moga haluan..tertetap untukku
cahayanya tak mampu pudar..

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers