Monday, July 22, 2013

diari naim : 2nd month journey

ok. salam. naim da dua bulan sayang
da jugak dapat imunisasi 2 bulan.
nurse pesan. inject ni buat baby demam. ami risau je naim demam lepas kena suntik. kesian kat naim nanti tak selesa.
lepas inject. time dady hantar toto pegi dobi, ami terus je minumkan nai cecair paracetamol.
naim minum sikit2 then buat muka pelik. ami masuk kan sikit2 then upah susu. akhirnya abis gak 2mil naim minum.

naim merengek sikit je petang tu. lepas mandi, ami bagi susu..naim terus tidur. sepanjang malam tu ami pegang2 dahi naim. tapi alhamdulillah. anak ami kuat. yeay
naim tak demam. suka hati ami jadinya.

naim da 2 bulan tapi belum lagi selalu minum kat botol. harini ami da bli puting silicon dari japlo. jenis komforter. ami tetap tak beli botol susu baru. so naim memang ada satu je botol susu tommie tippie tu. ami beli puting silicon baru sebab nak cuba minumkan naim guna botol simpan susu.
puting silicon japlo
ape yang bestnya puting ni macam la nipple ami lepas je naim isap selalu
mana la tau sebab bentuk dia ni naim nak
botol TT naim takde puting camni. yang ada cuma puting kosong je bentuk nipple camni. yang botol susu punya takde.

harap2 guna puting japlo tu naim nak isap botol. naim say no to
1. buai


2. puting kosong
3. bantal busuk or anything untuk tidur

ami tanak naim ada 3 benda ni untuk kehidupan kecil naim.
taknak ada 3 benda yang merumitkan naim nak pegi jalan2 dan berehat dalam masa yang sama.
harap2. naim berjaya mengatasi masa kecilnya tanpa 3 benda ni.

stakat ni takde masalah lagi nak tidurkan naim guna benda ni.

sekarang belanja ami untuk naim pun makin kurang sebab naim da pakai cloth diaper. so lampin pakai buang yang ami beli masa naim naik sebulan haritu belum lagi habis.
naim jugak tak perlu beli susu sebab naim minum susu ami aje.

2 bulan perkembangan berat naim adalah
  • lahir : 2.4 kg
  • 1st month : 3.6 kg
  • 2nd month : 4.64 kg
so naim sihat membesar.
alhamdulillah.
shahrulnaim damien bin shahrulnizam
anak ami makin comel..:)

sekarang ami da ada dua shahrul. n ami selalu tanya. dua2 shahrul sayang razlina x? sebab razlina sayang dua2 shahrul.

~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

2 komen yang perlu dibaca:

  1. Salam lynn, boleh tanya, kat mana nak dapatkan puting ortodentik ni sekarang. dah puas cari tak jumpa solicon japlo sekarang. susah sangat nak cari. pls help. tq
    Ann

    ReplyDelete
  2. Ann..time tu lin pi bli kat ruangan baby pasaraya. Ann boleh try cari kat pasaraya ex : jusco..carefour (AEON BiG), or try cari kat any store barang baby

    ReplyDelete

page

Followers