Friday, August 22, 2008

Putrajaya..ooo..Putrajaya...(xberjaya..heheh)


hari ni... hari last class joomla!... alhamdulillah xde masalah kat para peserta yang aku invited... lega..so skang mmg seluruh proses dlm unit aku ni aku da blaja.. congrate lynn..hehe aku pon tak pasti da bape minggu aku prac ni...minggu ke enam kot..wah..tinggal 7 minggu je weh...lepastu..aku akan bertungkus lumus mencari pekerjaan...nway..kat cyberjaya ni punyer la byk gler syrkt IT...canggih2 n besa2 lak tu.. cuma jauh r dr persekitaran KL..mmg infrastructure agak kurang..tapi..da lama nnti ok r tu.. biasa r tu..dl kl pon cani gak... tapi yang aku tak puas ati sgt...kunun2 nk jd bandar bersih...putrajaya ni jadi cam susah lak..yela..nk jupe MCD pon cume kat alamanda je.. haku yg br dok cni pon da naik boring ngan alamanda tu..ei.. drive thru pon tade..cket2 nk p alamanda..kalo la bkk francais mcD ke..dunkin ke..kat mane2 petronas..bkn ke sng...bkn merugikan sesapa pon..so sesape yg kaye tu..bkk ler francais mknn segere..psti laku... ha..lagi..nak mkn pisang goreng pon kat putrajaya ni mcm bercinta...nk tggu pasar mlm stiap jumaat @pon pi ler kat kedai2 yg mmg kene parking utk membeli..br r jupe..tu pon kalo bernasib baik... kalo pkkan..keterlampauan ini r membuatkan insfrastructurnye smakin lemah..kedai btlkan moto tade...org btlkan kasut tpi jln pon tade....dan membuatkan masa semakin terbuang...payahkan.. sampaikan tong sampah kat flat pon jauh..kunun nk khaskan la tu supaya tak ler byk tempat org buang sampah..tapi die lg la tak pk..yg ble die wat camtu..org akan mls nk pi tempat sampah yg jauh tu..then buang tepi2 lift..lagi r koto jdnyer.. mmg rasa nk mara ble dok kat tempat pengurusan yg camtu..mane la leh 3 flat kongsi st tempat buang sampah..mmg tak logik...da r jauh pi blakang....lorong sampah nk buang tu pon tade..kene r bwk sampah tu turun lalu lift..dan perbuatan ni lak akan menyebabkan lift membawa makhluk2 yg tinggal kat flat tu..berbau seakan tempat pembuangan sampah gak... aku yg muda belia ni pon leh pk..nape la pihak pengurusan flat yg diterajui org2 berusia dan lebih berpengalaman tak terfikir benda2 camtu... lagi psl tempat tinggal aku..ak.a...presint 11..aku bkn nk kutuk ke pe..tapi aku sekadar jd pengkritik di jln yg benar...cewah... kedai mkn pon tade...kalo la family jauh2 dtg..nk mkn..takkan sume nk sumbat dlm umah..kan tak logik..kene gak pi tempat jauh..cubala die sediakan st tempat yg menjadi foodcourt..alangkah bahagianyer... bknnye cket penduduk kat ctu....tapi..infrastukturnye..punyala miskin... mmg menyampah... aku pon tak paham... da jd mcm tinggal kat tempat jin bertendang plak... pelik bin ajaib btol... aku bkn ske sgt nk mengkritik ni... tapi da jd tabiat la plak..hehe nway nk umumkan gak kat staff gov yg blm penah tau...sesiapa yang bergred F..leh dtg training kat akunyer tempat prac ni secara percuma..just click jer link ni..OSCC k r..bahu aku pon da mkn skt ni...nk wat keje len lgpon..so.. tata

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers