Tuesday, June 12, 2012

Wedding Preparation : Bunga Tisu

betul la orang kata..nak kawen ni berjangkit..
lepas sorang sorang..
dan kali ni family aku sebok tengah nak buat persiapan adek nak kawen pulak..

first skali...
mestila dulang hantaran...adek nak tema hijau coklat. tapi punya pening pk mana ada bunga coklat..last-last dapat gak alas dulang macam kat bawah ni.. 
dalam tu sebenarnya warna hijau..tapi dah nampak warna kuning je da...


survey sana sini then terasa nak try buat pelamin sendiri memandangkan pelamin tempah kat mak ke pak andam sux macam majlis aku aritu. so dah pakat-pakat dengan anak sedara aku si ima tu nak jimatkan duit adek. so nak try buat pelamin sendiri. dah survey2 pelamin yang senang nak buat. padahal pakai polistrin je..hekhek...


then ada berkenan satu pelamin yang belakang semua letak bunga. cantik oh...pastu aku pk gak..baik letak bunga tisu as background pelamin tu...leh amek color2 moist untuk pelamin tu...kat atas and bawah ni contoh bunga tisu gebu aku..


siap ajar anak murid lagi nak buat bunga ni tahun lepas..esok lusa aku upload gamba pelamin camne aku nak buat. kenape tah. time kawen aritu tanak buat. time orang kawen aku plak yang sebok2..

sekarang gak tengah pulun baca english novel. sebab nak meningkatkan vocab...
ada dari penulis lain. tapi sekarang ni tengah gila JODI PICOULT..

ni buku terbaru jodi's aku beli...after buku2 
  • my sister's keeper
  • change of heart
  • sing you home
jeng-jeng-jeng


 :)..gambar di ofis baru. even meja tak tinggi tapi tetapi suka ofis baru..

selepas berlakunya rombakan di sekolah. sebab nak anugerah sekolah kluster. bilik port aku untuk latih budak zapin. pusat tuisyen. tempat jualan. tempat jahit kostum action song. latih budak persembahan hari guru dan myshoolrock dah kene ambik.

aku? bengang memang la ada. ye la..aku n kawan-kawan duduk bilik tu bukan bersenang lenang sahaja. tapi buat semua kerja sekolah yang kiteorang buat secara rela hati kot.. balik rumah lewat pun tak kisah sebab kiteorang suka bilik tu. buat kerja tak terasa. tempat kerja rasa sebagai rumah kedua.

tapi dah kena amik.
jaki dengan sorang cikgu tu ah..
bila GG cerita aku jadi hangat..
bajet dia ngandung dia aktif la konon...

ptuii..


haha..emosi...

dah...nak tengok berita...

:) saya sayang suami saya..
tetiba..

~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers