Sunday, April 14, 2013

random : hati tisu

sejak dari dulu sampai la sekarang mengandung tinggal la sebulan lebey b4 deliver lil caliph ni. dah puas kena tinggal suami. boleh kira brape lama duduk bersama. dari anak dara zaman bercinta sampai la dah nak beranak sorang.

perasaan tu memang la akan menjadi seperti tisu. mudah benar koyaknya. tapi bertabah adalah benda paling penting yang aku perlu tanamkan setiap kali bangun tidur pagi-pagi. dan suasana akan menjadi seceria yang mungkin.

sekarang my lil caliph dalam perut memang bergerak aktif. sebab tu jugak tenaga semakin berkurangan. cek kat klinik stakat ni xpernah lagi ada masalah darah cair or ape2 lagi. alhamdulillah semua ok. mengandung kali pertama ni pun tak la susah mana. no morning sickness. no alahan or anything else. sangat mudah. 
dady claim idung mcm dady syg..:)


naik tangga tingkat 3 sekarang akan membuatkan leher berpeluh. alah..even tak naik tangga pun peluh dah meleley2 keluar. time baring pun memang berpeluh macam berlari 100 m. menjadikan aku sangat tak selesa. mandi sekarang bukan 2 hari sekali. tapi dah kira macam masuk bilik air kencing je nak mandi terus. mungkin jugak sebab cuaca bumi yang makin panas. 

ujung minggu sekarang dah jarang balik kampung. balik umah mertua pun da jarang sebab makin tak larat nak travel ke sana ke mari. lagi selesa duduk sorang-sorang kat rumah sewa. tapi kadang-kadang scary jugak tpk bila time husband jauh. duduk sorang2 nak terbesalin. haha..naya je

tapi bila baca pengalaman orang nak bersalin ni..anak 1st lambat bukaannye. so mayb sempat lagi kalau aku nak mintak pertolongan sape2 time mengerang2 sakit sensorang kat umah gaknye. heee

time mengandung ni jugak banyak benda rasa nak update. tapi masa pulak macam terhad la pulak. sekolah sekarang. eventho tak sebz macam time takluk jajahan cik HJH dulu, tapi masa pulak makin terhad ha...balik aje da penat. rilex2 kejap..tido dalam sejam dah petang. asar aje dah kene start bangun makan..dah malam. 

memang orang kata la kan..

sekarang ni masa memang cepat sangat berlalu.


****


~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers