Friday, October 16, 2009

=avant-window-navigator on fedora=

bila tengok pc orang lain cantik-cantik guna icon pusing2. aku pon teringin nak jugak ade icon tu. tapi dieorg guna ubuntu. aku lak guna fedora. nak mintak sesape ajar..baik aku cuba belajar sendiri. btol x??
setelah aku try godeh2..aku pon cube2 la buat kat desktop gnome aku (setelah panel KDE aku ilang..muahahaha)..
ni adalah cara-cara ape yang aku buat.
1. bukak terminal
2. jadi ler root (su -)

3. rpm -ivhU http://rpm.livna.org/livna-release-9.rpm
(tapi sape2 yang dah install desktop effect..sila skip cara-cara ini. anda semua boleh active desktop effect di syste,->preferrence->look and feel->Desktop Effect)

4.dan..untuk install awn ni codingnya adalah yum -y install avant-window-navigator awn-extras-applets
5. lepas tu dah boleh launches the awn...dan customize ler sendiri..nak jupe awn manager kat mane?? same je macam step no 3 tu.

nak tau ape tu avant-window-navigator?? itu ha..icon kat bawah tu..leh customize kn..

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers