Wednesday, February 11, 2009

=politik punye hal=

Mohammad Nizar diiringi beberapa bekas Exco yang menaiki kenderaan rasmi kerajaan negeri tiba di hadapan bangunan berkenaan pada pukul 11.03 pagi.

kecoh btol soal politik negeri perak sekarang ni..aku pon ikot nak nyibuk2 gak..bukan nak komen psl ape pon..aku cuma nak tau je ape gaknye tindakan manusia2 ni lepas ni..lebih senang jd pemerhati..sebab merancang dlm senyap adalah cara terbaik..dari menggembur2 kn keadaan..

aku pon bukan arif sangat tentang undang-undang..so aku bertanya la slh sorang housemate aku yang jg legal officer a.k.a peguam...boleh ke tindakan semua tu berlaku...
berikut adalah komen die
"dalam undang-undang..tindakan karpal nak saman Raja Perak tu memang boleh...tapi bila dia buat macam ni..macam da kurang hormat dengan institusi kerajaan tu" "tindakan nizar lak (x-ketua menteri perak) tu agak melampau sebab ingkar perintah raja yg memerintah negeri..Raja memang mempunyai kuasa melucutkan jawatan seseorang..." aku pon mengangguk laju...pastu lom lg klua soalan br...die da smbung "cuma yang pelik..satu je..sbb exco yang sedia ada tak dibubar..supposely...kene bubar semua..baru la tak jd kecoh"

aku pon mengangguk setuju..so aku sambung soalan lg...
"so..nizar da tak lyk la kn duduk kediaman menteri tu..." n die plak yg mengangguk stuju..

pendapat personal aku lak....aku memang tak ske karpal tu..mulut celupar...n tak sedar diri..mak aku ckp "die da wat slh..sebab tu la mcm2 die kene wat" ble aku pk2 btol gak ape mak aku ckp..mentang2 die peguam tua..die ingt semua kene dengar ckp dia....tindakan die tu boleh memecah belah kn kaum...bila semua da jd..dia ke nk bertanggung jwb..susah2...
BUANG NEGERI JE!!..

lgpon sebab die la anggota polis da jd byk keje.kene uruskan pelbagai aduan..di setiap pelusuk negeri...so aku nampak dari semua ni cuma satu...org melayu kene sedar..andai kita bersatu..kita pasti jd kuat...tgk la sekarang..semua tempat mengadu benda yang sama...cuba semua bersatu hati...ni tidak..ada je makhluk yg bernama melayu berhati songsang..bersifat dengki dan keji...

gila kuasa..dan akhirnya melibatkan orang lain..wat gosip sana sini...sebab nak kuasa..sanggup jatuhkn bangsa sendiri..time syaitan da naik kepala...smua benda da tak di hiraukn da...kdg2 bosan pon ada...ble dieorg cr publisiti murahan..skang ni..bkn artis je pndai cr publisiti camtu..ahli politik juga tak terkecuali..

yang peliknya..nizar tu yang kene buang...si karpal lak yang menggelabah..bak kata org..
cubit peha kanan..peha kiri lak terasa...tp peha knn tu kebal...

da r..tanak komen psl ni byk2..kang tak psl2 aku termasuk dlm akta "hasutan"..bahaya weh..n aku bknlah pejuang berani mati....

so nk bc lebih lnjut...pi kat link

karpal

nizar

**************************************************************************************************

kekosongan jawatan yang aku nk umumkan ni mcm tak glamer lak nk announce kat blog..hehe
tapi org ckp..tak slh stakat announce..so sesiapa yng berminat nk jd tea lady di kwsn cyberjaya..sila la contact aku..hehe..takpon anta je resume pi company aku..tp...nk jd tea lady kene anta resume ke ek???

sblm abiz tu..nk letak gamba2 n vdeo rumah terbuka CYBERJAYA..hehe...so pd yg aku candid gambo tu..jgn marah...=)



video
vdeo dok kat meje aku..yg len smue kat ujung blah sane


grgnye muke saro..saro tgh meninjau sekeliling..

ape yg eavay wt??mintak air abdullah ke??

ele..ye2 je abg jamal tu...

ala..kpale indran lindung muke en haris..

ni lak..vdeo sblm balik opiz..sempat gak aku nengok singa tu mnari2...
video

k..tata

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers