Tuesday, February 3, 2009

=hari wilayah=

cuti hari wilayah jatuh pada hari ahad 1 februari 2009 yang membolehkan hari isnin 2 februari menjadi ganti. seluruh warga wilayah termasukla ofis aku..wlpun berada di dalam kawasan selangor...ofis aku mengisytiharkan kami mengikut wilayh persekutuan punye cuti...

so aku pon bercuti la smlm...mcm yang aku rancang..aku nak lepak keramat..slalunye..taun2 lepas aku lepak kat AU1...dekat2 dengan stesen LRT jelatek..cuti kali ni aku lepak kat apartment mayang sari AU3 keramat...memula..masuk je kawasan tu..aku cam tak percaya je aku kat area KL..dengan rumah-rumah kedai di pinggiran jalan....sebijik pemandangan aku melalui jalan kuala pilah serting..ehehe...

tapi bila aku tengok signboard..memang aku di kawasan KL..kawasan wilayah persekutuan..so maknanya aku bukanlah di landa dejavu...

bertolak dari seri kembangan...tengahari then sampai masjid jamek lebih kurang pkl 2.30 ptg....hujan renyai menghiasi bandar KL...kawan aku da standby kat area jln TAR..malangnya nasib aku...aku tak bawak payung..cari kedai tade la plak yang jual payung time2 camtu..konpius aku...memandangkan aku da lewat....aku redah je hujan..

tade yang berkenan sepanjang perjalanan aku meronda jalan TAR..cuma baju kurung silk china tu nampak menarik..n aku bercadang nak bli banyak sekali untuk raya taun ni...
shelai tok mak aku..
shelai tok akk..
shelai utk adek..tu yang penting dl...

pastu kira anak sedara pompuan aku pulak..
ima...ain...ziha...fara..alysa...fifi...fatin..fazrin...aleya..dan nurin..

eh..byk la plak..kalo shelai da rm 50..n aku tawar2..mayb dapat rm 40..so..budget spttnya....

rm 40 x 14 = rm 560...

eh..takleh2...tak adil lak utk ank sdara lelaki aku...so..bek aku bli pat helai je..then ank2 sdara aku tu..aku bli kain gulung bunge2 huhu..yang lelaki lak..pepandai mak bpk dieorg la nk support..uhuhu

eh..da sibuk crite pasal baju raya la plak..
*****************************************************************************
sampai flat lebih kurang pkl 5.30 ptg setelah penat berjalan2...malam plak aku klua dlm pukul 8.00 mlm ke jusco AU 3..jusco ni baru je bukak bulan januari lepas..kwsn luas..tapi structure bgnn mcm pelik cket sebab byk tangga2 pendek..cam dua tiga ank tangga msk..then..antara pintu tu pon ada lagi..kalau 1st time dtg..mesti tak pi semua tempat sebab struktur camtu...sebab mcm pintu klua pon ada..rupenye..pegi kedai2 lain...

conclusionnye...konpius....tapi..sempat gak aku bli baju n kasut...

hari ahad..aku pi wangsa maju lak...klua pon da nak tghari....jalan2..teman membe aku cr kasut...smentara tu aku pon berniat nak bli baju gak...jalan punye jalan..singgah le nose..kwn aku da siap berkenan kat satu kasut wane merah..then mintak le spasang..sbb nak test jalan2 ngn kasut tu..

ble aku perhatikn..cm konpius lak knape la kasut tu nmpk berbeza...tnye dieorgnye sales girl dia pi bantai cakap kasut tu memang design cmtu...eleh..mcm la kiteorg bodo sgt nk tipu...satu tu merah kotak2..satu lagi..merah bintik2..nta2 die yang slah parekn kasut..n letak dlm satu kotak..pastu sendiri konpius..uhuhu...

so tak jd la die amik kasut kat nose tu...time die sibuk cari lgi kasut...aku pi la jenjln cr baju..singgah padini...dpt la shelai bj tebal..ehehe..singgah lak goggles...dapat 2 helai kmeja...singgah ti:zed dapat shelai slua...da tak larat...aku ngn lijah (membe aku yg cr ksut td) pi la lepak dunkin...

time tu la plak msk spasang couple agak mencurigakan..(jht kn..ehehe..asik prati org je) couple tu dok blakang kiteorg..pdhl kiteorg da duduk tmpt paling ujung..skali imbas..mcm anak ngan bapak...tapi gaya pompuan muda tu nmpak mencurigakan...dia mcm serba tak kena ble bertentangan mata dengan kiteorg..so ni menunjukkan die klua dengan suami org..

ehehe..pndai btol kite org agak...sbb kalau ank lelaki yang agak berumur tu..4 sure die tak rasa segan2...n then jln pon slambe..kalau lelaki tu laki die lak..mesti die tak teragak2 nak bermanja2..ni semua serba tak kena..uhuhu...

da penat bergosip..kiteorg sambung shopping..pegi nyc...membe aku rembat kasut..aku lak sempat sambar lagi satu baju scarlet..pdhl mlm td aku da rembat 2 heli bj scarlet..camtu r kalau nafsu tengah dtg..tak leh di kawal...

untuk mengelakkan pembaziran terus berlaku..kwn aku cpt2 ajak balik..sebab aku da berniat nak pi PDi cari lagi shelai baju...balik rumah...trus lepak..tgk2 tv..n terlelap..

smlm lak aku pi midvaley..ingat nk tgk wyg..tapi terbantut lak..truz amik ktm..balik umah...

****************************************************************************
hidup memang senang bila byk duet..=)
ble leh dpt "bakal suami" kaye??

4 komen yang perlu dibaca:

  1. kaya ngan kasih syg, kaya ngan iman dan sederhana dengan wang...

    ReplyDelete
  2. hehe..tu la namanya kaya...kaya ngan segala-galanya kak..
    1.kaya ngn kasih syg
    2.kaya ngn iman
    3.lg baik kaya ngn harta
    so..kalau dapat smua pakej tu serentak..alangkah bahagianya

    ReplyDelete
  3. cukup hanya dia 1 dihati...jgn cari kelemahan seseorg..carilah kebaikan seseorg smoga hidup kite sntiasa bahagia..Amin

    ReplyDelete
  4. hehe...bkn cr kelemahan la sara..mencari sinar dalam kelam..uhuhu..mane tau jupe permata dlm kaca..

    ReplyDelete

page

Followers