Tuesday, February 10, 2009

=sakit tekak...bumi beriklim sejuk??=



tak cube lg..tp da post kat cni.. shima kata "ko jgn caye..jgn brangan"...tapi aku skadar ske2...ehehe...mmg aku degil..leh di piat telinga...opiz sejuk...tekak sakit..n tak lama lg..mesti aku pembawa virus batuk dan selsema..berkongsi wabak ni dengan satu opis...nak garu tak leh...rase cam pedih2...

tak slera mkn...tapi habiz gak nasi lemak n ayam rendang aku telan..malam da mkn bubur..lepas balik kg..tersampai awl lak wlpn tade tket..ingat nk wat long journey..dari bp->muar->melaka->seremban nek bas...then bari amik komuter pi serdang..tapi tak jd..sbb buah hati aku bising

"nk smpai pukul bape?? jgn mcm2 leh x.." dia da bising2.. "ala..mana tau...tade tket..nk pi bli jauh la batu pht tu..nek bas jauh..nk pth2 balik...penat r.." aku balas balik..

sebab aku mls nk bertekak byk2 aku tumpang je abang die blk nilai..n bakal abg ipa aku tu turunkn aku kat stesen btg bena...aku sampai2 je..belom lg nek jejntas..kpale tren da sampai kat platform..nsb r aku pkai slipa jepon je..aku pon pecut nek jejantas..trn2 je..pintu tren da tutup..

uwaaa....tapi aku ngan glojoh n tak puas ati..try picit butang kat pintu tren sambil bharap tren tu brenti n lom jln lg..sambil tu aku dengar suara pendtg asing yg br trn dr tren tu ckp

"khesian loh...tlepas trennya...nungguin lama lagi jdnya..ahahaha" leh lak die sibuk2 bg komen..tah cane..lepas je "pendtg asing" tu ckp camtu...tren tu brenti n bukak pintu balik tok aku...wahahaha...aku dengan banggenya mlangkah msk wlpn time tu jntung aku berdegup2 kencang sebab baru lepas berlari.. n pe lg..aku wt r muke kerek sbb bjya nek tren tu...

sampai umah dlm kol 4.30 ptg..wktu plg cpt aku blk slame aku dok area ctu..gaknye bkl abgn ipa aku tu bwk kete laju...tak penahnye nak pi ke lane belah kiri...tak penat gaknye asik nk tekan pedal minyak...eheheh...

balik umah..aku tdo..n petang lak msk bubur..sakit tekak r..nk MC r cani..tak pon bg truk cket..n bg jangkitan kat satu opis...ehehe...iklim khatulistiwa..tp cuaca mcm bumi beriklim sejuk lak...ptt r malaysia boleh menang dlm ukiran ais kat jepun..

sbb org2 mlysia da biasa dok tempat sejuk2..sbb aircond opis cam udara kat genting sjuknya..mau je aku bli sweater ade glembung2 tu..tapi kang org kate over lak ye..hehe..cnthnye jaket cani

ha..mau tak org akan ckp aku menggelabah..tu lom pi oversea lg..br dok opiz sejuk...da sibuk bli bj mhl2..oo..ye...
sblm terlupa...congratulation wat team ukir ice malaysia..da menang kali ke tiga da..so mkn byk r org jepun nak dtg malaysia...
****************************************************************************
cakap psl org jepun ni aku teringt aku penah tlg psgn jepun cr jalan nk pi stesen hang tuah...wlpn aku phm ape dieorg ckp..aku ni tak fasih ckp jepun..ssh btol ble da lame tinggal..hape yg cikgu aku aja..smua ilang..pdhl aku dpt A time wt direction course tu..last2 ble die ckp jepun..aku phm..then aku jwb lak dlm bhs inggeris..nsb r dieorg agk educated cket..phm ape yg aku ckp..
die asik ulang ckp "watashi wa..koko ni..koko ni...doko desu ka.."sambil tunjuk peta yang die pegang...

eheh...menggelabah jugak aku...tp akhirnya aku berjaya la bg direction yg btol wlpn dlm bhs yang agak berterabur...
n byk kali gak die ckp arigato2..aku nk bls "terima ksh" da r pnjng dlm jepun..last2 aku senyum je..yela...mau tak berbelit lidah aku nk mnyebut "doitashimashite" byk2 kali..da r dieorg ske tunduk2..

akunye perbualan tu sempat gak menarik pakcik yg jg kaunter star tu..siap tnye org tu nk pi mane lg...aku pon senyum ckp.."hang tuah"...then aku truz blah..
****************************************************************************
sblm abiz entry kali ni...aku nk announce..sape2 yg nk cr bdk practikal bhgn kimia industri contact2 la akku..aku de kenal bdk2 nga sibuk cr tempat prac...

p/s : kak arni..tak minat ke SPAN nk amik bdk kimia industri wat prac kat sana...leh cek2 bhn kimia dlm air ....=)

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers