Thursday, March 5, 2009

=cinta beralih arah episod 2=

ahhhh...lamenye rase tak updated..nak updated cinta beralih arah episod 2 pon tak sempat...pe lagi nak muatkan xtiviti ujung minggu...
1st week in mac..aku da MC da..kene batuk2 n demam agak teruk...myb sebab faktor cuaca..tidur tak lena...sbb senang terjaga..so aku nakkan tdo yang berkualiti supaya badan tak letih..tp sebab batuk berpanjangan..macam takde choice plak...

tengah2 bulan 3 ni da start cuti penggal pertama sekolah...aku..banyak sangat rasanya aktiviti nak kene buat..tapi sebelum tu..kene la cerita dulu ape aku wat 1st week time demam tu...

sebab minggu tu aku takde plan..aku pon turun la pegi tengok movie.....aku tengok upin n ipin..

komen aku : erm..bg budak2 klaka kot..tp aku??...cam biase je..hehe

********************************************************************************
pastu minggu ni aku pi tgk crite marley n me...memula aku berhajat nk tgk crite len..tp sebab gambo crite ni mcm lucu..aku pon blir tiketnye...

komen: cerita ni kisah psl puppy rupenye..ehehe..tp yg penting cerita ni lucu n sedih...sebab last skali puppy tu mati..
********************************************************************************
mggu ni lak nk balik kg..hureyyyyy...mak aku nk wat kenduri doa selamat+aku nk pi kenduri kawen kwn aku..mggu ni je ade 3 jemputan..naik pening aku...kene gak pi menziarah..kang time aku..tade sape lak nk dtg..


********************************************************************************

sekian lame da aku nak sambung story psal haz n konflik cinta dia tu...so hari ni bia r aku tenang-tenang kn otak story psl die..dlm mggu ni jugak haz ade jupe aku lg..wlpn aku bz memanjang mggu ni...dpt jupe die maknenye meringankn pale otak die yg makin menjerat..


“lin...boy I da start keje tempat I..” dia start bukak story..

aku start ngn intro yg biase..“hehe..i tau...kn u ckp start awal mac..sekarang kn da dekat tengah2 mac..”

“u know wut...syuk ckp..dia da jupe boy I kat miri..” aku da start konpius..ble lak la si syafiq tu pi miri..ups...bek letak notes dulu

*syafiq...-name boy haz skang

*syukri..-name bakal bf die..ehehe

“huh??ble lak si syafiq tu pi jupe syuk?? die dah tau ke??” aku da start berdebar2..ade ke patut..crite org..aku lak yg start berdebar..

“takde la lin..i tak bgtau syafiq lagi..i taktau nak explain cane..lgpon syafiq n syuk tu dieorg kene work together..i tanak dieorg rase janggal”..

“ooooooo...” aku mengangguk phm..aku ingt si syafiq tu pi cr syuk ke miri sebab si haz..ceh..wat suspen je..

pastu..aku tengok muke haz..die pon cam konpius..aku lagi r..slalunye..aku mesti bley kuakn pendapat bernas gak r wlpn camne keadaan mslh tu..tp hal ni..aku pon nek buntu.

Kalau aku tak tolong...aku kesian lak kat haz ni..yelah..penat die pi cr aku nak dptkn nasihat..

then..aku start r soal siasat haz ni “haz...u rasa..u akan pilih sape dalam hal ni??”

haz pandang aku..aku lak sibuk men selak2 buku cerita aku...


yela..buku crite tu aku lom abiz baca lg..tebal gle..buku tu..tajuk pon cam menarik je “slamat pengantin baru isteri ku”..

haz da start bukak mulut “buat masa sekarang..hati I lebih pada syuk”..dia jawab camtu je..pastu kene r aku start soh die bercakap..tp aku basuh cket..

“haz...biasa la..u dengan syuk tu baru lagi..masih manis..sebab tu hati u lebih pada dia sekarang..u ngn syafiq da dekat 4 taun..”

“lin..i bosan sbenanye..sbb I da lame ngn syafiq la bende ni jd camni..die slalu da locatekn masa utk kwn2 dia n I takkan kacau..kiteorang da jadi jarang berinteraksi..so bile sekarang I rasa macam dia nak balik perhatian yang I pernah bagi dia dulu..i rasa..i macam dah tak boleh bagi..”..haz da start tak saba..

“my dear, listen here..kaum lelaki ni..even da kawin pon..masih perlukn masa for himself sayang..bukan kita je yang dia kene pk..lgpon..syafiq tak pernah abaikan u kan...i tak nafikan..memang ada gak salah dia..tapi..in relation ship..kene ada tolak ansur..i tau..hati u da rasa kosong bila dengan syafiq..tapi percaya la..semua tu boleh di pupuk kembali..”..aku da start bagi ceramah..then aku stop aku tengok muka die..die nmpak sedih je..so aku tau la..hati die memang da 100 % ngan si syuk tu..so kene la aku jd tak bias.hehe

“ok..kalau u da syg kat syuk lak..u cr jln nak bgtau syafiq..takkan u nk seksa dua2 sekali”..ek..rase cam kejam lak ayat tu..dia pon cam tgh bpk gak..pd aku sbenanye..die bkn tak syg lg kat syafiq tu..cuma..hati dia da tawar je..

“haz..u kene faham..takkan u nak bia syafiq tanam angan2 kosong..n syuk lak tak official ngn u sampai ble2...kalau u kesian kat dua2..u kene decide nak pilih sape...u bg tau syafiq..hati u da tade kat die...n u bgtau syuk..dia kene sabar kalau nak u sebagai official gf dia..lgpon time die konfess kat u..bkn dia tak tau u girl org”...akhirnya..aku rasa cam lega je da bg nasihat tu..dia pon cam phm ape yang aku nak sampaikan..

“i tau..semua ni susah untuk u buat..n I ckp memang senang..tp..i ni penasihat je..bkn org yang kene lakukan..” aku sambung lagi bia die phm..ckapa lgi senang dari nak buat

“yelah lin. I tau..thanks..” die pegang tgn aku

“welcome...” n bile aku pandang muke die balik..dia da mampu tersenyum...so aku sambung lagi..

“so..da decide nak bgtau ble???”........dia hanya tersenyum tawar dan...........

da pnjang sgt le...smbung ep 3 la kot

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers