Monday, June 1, 2009

~konvo day~ vs ~marriage~

yeay..aku dah ade degree kirenya..satu jun...bermakna 2 hari lepas majlis konvokesyen uitm sessi ke 70..sidang ke 8..nama fakulti aku pon dah tukar..dari FAKULTI teknologi maklumat dan sains kuantitatif kepada FAKULTI sains komputer dan matematik. hehe..

thanks to shahrul n family bang jak sebab datang pi konvo aku kelmarin..rasa cam berbaloi lak bila family n bakal husband aku datang..takla aku rasa sedih teramat macam dulu time aku amik konvo diploma...gambar konvo candid dah dapat...tapi alamak...gamba tu tak senonoh lak...malu siot nk letak kat frame gamba...ntapape la camera2man/women tu..huh..huh..penat aku bayar yuran mahal...
to sara..sory sebab tak dpt join pi berposing pakai kamera besar kat putrajaya..cume cam lece la plak nk patah2 balik..nway..to all CS227 tahniah atas graduation anda semua...

ni ada la beberapa keping gamba yang sempat di snap selain bergelak ketawa..gamba yang aku upload ni start dari kenduri sembahyang hajat family aku lepas je kejadian pecah rumah sampai la aku pi jenjalan kat garden smlm pi tengok wayang..n way..wlpn harga tiket kat garden mahal..tapi selesa...=)..

*************************************************************************************
tibe2 lak ada jejaka yang tnya aku soalan ni
"r you happy with ur life??"
aku pon cam tercengang2 je..n aku terus je jawab tak..nape ek?? ala aku bukan tak bersyukur ke apa..tapi aku tetap rasa hidup aku tak lengkap...yela...eventhough aku dah kerja...ntah ble aku nk dpt keje yg betul2 menyakinkn..huwaaaa....=(..ape lagi nk cerita pasal masa depan...smuanya rasa kelabu..
ada setengah2 kwn aku pk senang je..
1.belajar kat sekolah sampai SPM(itupon sebab wajib sekolah) 2.lepak2 dulu then pi cari keje kilang 3.time ni dieorg rasa cam hidup dieorang dah complete 1/2 sebab dah kerja n abis sekolah 4.cari lelaki yang agak bley dijadikan teman hidup... 5.kahwin 6.1st year after marriage..dah ada anak
....then after step no 6 tu start r dieorang akan tnye2 aku balik..."lynn..bile lagi..tak baik lambat-lambat..nnti muka dah kedut...tak cantik nek pelamin"
aku pon wat muka comel n cakap "hehe..takpe..takpe...tggu ko ada anak 2/3 r..time tu aku jemput r ko nanti"..
bile aku terjumpa balik baru-baru ni..tengok anak dieorang yg 1st tu dah sekolah tadika..n dah ada adik 3 orang..hehe..aku lak still sama..=(..owh no..time tu aku rasa cam di tinggalkan jauh sangat..bila tengok kwn aku tu...matured ya amat..aku lak leh cam budak2 tak cukup pe el lagi..ah..shit...!!aku still leh hang out ngn anak2 sdara aku yang kebanyakannya dah besar2 belaka..
time tu rasa macam down gle ah....tapi bila aku masuk bandar balik..kebanyakan kawan aku lak pk camni
1.blaja utk amik SPM..struggle abis r...then dpt result best 2.trus sambung blaja..amik diploma/degree... 3.time blaja concentrate abis...tak ske komitmen lain ex : ada boy tetap...leceh 4.dah abis blaja sibuk cari kerja best2. 5.fikir lak nak bli harta...rumah..kreta.... bila aku tanya.."ble korang nak kawin ni??..umur kite dah lanjut weh.."..dieorang jawab balik..."ala lynn...rilex r..lagipon lelaki sekarang ni makin kurang..macam parking lot...either has taken..or handicap..ada la gak stengah2 tempat tu buat parking bertingkat..tapi taknak aku.."..punya la berfalsafah gle..uhuhuuuu..then hati aku jadi tenang balik.. bagi 6.bile dah cukup rumah n kreta..dieorang dah rasa leh idup sendiri n mls nk cari teman hidup..amik anak angkat..n hidup camtu je..
aku lak..=(..stil lagi rasa terumbang ambing...
when time pass by..i'm realize..aku patut nikmati setiap saat hidup aku walau macam mana pun yang aku lalui..there's no regret syg...hidup setiap insan berlainan..so do i..
*************************************************************************************

dalam dewan
beratur nak ke dewan

ini budak bengong..
kat bwh ni lak gamba jenjalan kat garden..=(tade gamba pemandangan

dua gambr kat atas ni gambar sembahyang hajat kat kg..

hadiah time konvo..

3 komen yang perlu dibaca:

  1. Tahniah da konvo. Kene keje la plak, kan? :P

    ReplyDelete
  2. sy dah keje..wlpn baru konvo this month..alhamdullillah...sy dah keje dekat 9 bln..=)

    ReplyDelete
  3. gempak gmbr...huhu...lynn ni blog manik aku...
    nanti sng2 tgklah...
    http://manik2anies.blogspot.com

    ReplyDelete

page

Followers