Thursday, January 22, 2009

..aku dan...dot..dot..dot..

ni kat dalam class..tengah bagi sume participant latihan...wat impress..uhuhu..class kali ni cket lak orang..ni pon 3 participant da kantoi class..katenye..kete rosak..nta la...pagi tadi jalan area equin da agak lengang da...da ramai yang balik bercuti raya cina gaknye..uih..beznye..

aku lak..macam malas lak nak balik..tapi cam bez lak sebab leh jupe ank buah n adik aku..tapi..gaji lom masuk lak..=(..so sad..owh lupe lak..de jnji nak pi umah wenn kat bukit ampang..bez gak...mak die da byk kali bising tanye nape aku da lame tak pi mah die..
so cadangnye..raye cina ni nak pi menziarah...umah haja pon da lama la sgt aku tak pegi..mak dia pon makin sakit2...slalunye..umah kwn2 baik aku...sure aku pi utk kenal family dieorg..so slagi aku tak sampai umah dieorg..kirenye aku tak baik sgt la..

ehehe...

aku baru je habiz mengajar impress..topic pon tak byk..so aku cume nak selitkan sikit je la...dalam impress, kalau nak tukar templates yang sedia ada..contohnya nak tukar nama presentation ke..nak letak date ke...nak tukar format templates ke...caranya ialah :

1. pi kat menu bar....view ->master->slide master

kat slide master..kita boleh ubah format untuk templates tertentu...boleh set warna...tarikh present..even header n footer pon boleh...
lepas je dah ubah slide master tu..jangan lupe close lak..kalau tak..tak nmpak a isi-isi presentation kita....

opss..sblm terlupa..thnx to suria tlg hantarkan cupcake shifa ke rumah aku....ujan lebat la sangat petang semalam..aku apalagi..basah kuyup tak ingat..sampai umah trus je mndi..kalau tak 4sure aku tak pi keje arini sbb demam...

***********************************************************************************

stakat ni..raya cina takde la mendatangkan apa-apa kenangan manis pon bagi aku..pahit pon rasanya takde..cume yang aku ingat..raya cina cuti...itu je la..yela..time jadi student..pantang cuti..mesti nak balik kampung..pantang de kelapangan..mesti nak balik..tak kisah la time tu ada tket atau tak....tade tket..kantoi la class..senang btol...

lupelak...da lama si ana farhana tu bertunang..aku asik lupe je nak wish..so ...kepada norfarhana ali..tahniah....blm abiz blaja pon da jd tunangan orang....tak le mcm akk ni..tak laku2 lagi..hehe...

sekarang ni..brita paling menggerunkan ialah pembuangan pekerja secara besar-besaran..aku yang baru je grad ni..punye la risau...pening la kpale pk..yela..graduan makin bertambah tiap taun..bayangkan la..taun ni..brita pon byk gembar-gemburkan pembuangan pekerja..yang br nak cr kerja..ada ke kerjanya??

kesian graduan..nasib tak terbela..atau..kurang peluang?? so pendek kata...cik2 graduan...en2 graduan..sekarang ni kenala ingat...setakat ada sijil aje tak guna..kene gak pandai market diri kat dunia lua...kalau susah sgt..blaja pandai2..berkhidmat jadi tenaga pengajar saja senang..pahala byk....laluan pon senang...

***********************************************************************************

1 komen yang perlu dibaca:

page

Followers