Wednesday, January 28, 2009

=)...cuti..

dari hari sabtu yang lepas...sampai la smlm...cuti..then arini start balik keje..bz nak siapkn artikel pasal certificate OpenOffice.org & Linux....tapi sbb nak ilangkan tension...aku nk meluah idea jap...tade jr aku nga sibuk blaja cane nk upgrade skin blog pada templates yg kite leh donload...

b4 this..aku pon gn skin len...skin aku donload dari www.blogskins.com then kat ctu..aku pilih la mana2 blog skin yang aku ske..then edit sket2 dari skin yang da ade tu..pastu..tggal r kredit tok pencipta skin tu...
pastu...nk donload cara2nya camni :

1.pi kat www.blogskin.com (then pilih skin mane bkenan..scroll pi bwh)
2.pi kat ruangan action, click blogger main (for full templates)
3.save to disk..pastu bukak aplikasi tu guna editor text dan yg serupa dengannya..
4.then bg blogger yg gn blogspot..pi kat tab layout->edit html
5.scroll then click revert to classic templates.
6.upload html code yang kite da edit tadi n save
7.preview and close
8. so da jd skin yang kite nk..

so gudluck

**************************************************************************************
sbenanye aku nk crita psl cuti aku...hari sabtu pepagi lagi aku da kua ikot shida..then die trnkn aku kat ktm serdang..org ramai jgn ckp r...aku mls nak bwk moto sbenanye..ramai org+jln msti byk kete..aku amik ktm dari serdang ke kl sentral sbb nk anta laptop kat ank sdara aku yg sampai awl pg kat sana..btolak dari arau then singgah kat kl amik laptop tehn smbung pjlnn blk ke johor...
so aku sampai dlm area kol 8.30pg....lepas sarapan kat mcd..aku pon start r mrayau cr kedai photostet...nk copy doc nk kasi kat membe aku kat midvaley..time tu jam br 9.30 pg..jupe la satu kedai buku..then da xcited tu..mesin tu la plak rosak..naseb baik uncle tu ckp ade lg satu kedai ade photostet..tapi mhl..shelai RM 0.30...naseb r aku nk copy tak byk...kalau tak..mesti rugi..
aku pon pi la cr disebalik cube kl sentral tu..tgk2 bussiness hour start kol 10 pg..aku pon bli zine...lepak dpn kdai tu sampai le die bkk..then membe aku msg ckp die da btlak..aku pon xcited la pi bli tket ktm nk pi midvaley...org jgn ckp r..mmg padat...pdhl time tu br nk kol 10 pg..nsb r aku tak bwk ank kecik..kalo tak leh lemas..uhuhu
sampai midvaley..aku pi jenjln jap then bli zine..lepak kat coffee bean sambil minum mocha ice blended n bc zine..sejam pertama aku leh cool lagi..msk 1/2 hour..aku da tak sedap duduk..membe aku lak tsangkut kat jam...tu la...ngengada nek kete...ble msk 2 hour..aku da nek beku..ice blended aku pon da start mencair wlpn keadaan sjuk..

time tu br kol 12...then membe aku msg myb die smpai dlm kol 1..fed-up btol..then die soh pi mkn dl..aku pon blah dr coffee bean n jenjln..kunun2 nk cr tmpt panas r...ntah cane..dtg idea gile aku..amik ktm pi sentral then tuka putra p masjid jamek..time tu yg aku tau nk mbazir ms...

smpai sane..aku jenjln2 kat TAR..sampai area sogo..dlm kol 3 br r aku jupe tmpt nk mkn..kwn aku td aku bia je die tggu jap..die mrh jgn ckp r..ngamok2 lg tggu aku..uhuhu..pdhl die yg lmbt...then dlm kol4..br aku smpai midvaley blk...time tu aku tgk..muke membe aku cam singa nk baham daging je...slh aku gak..mrayau nk mkn tghari sampai 3 jam lak

so aku spend time jap ngn membe aku..pujuk2 cket..sampai r kol 8 mlm..blk umah..then rlex...ahad...dok umah sbb kaki kejang jenjln...isnin lak aku tggu membe kat umah je..spend time sesama kat rumah je..tgk tv....mkn n bual2...

slasa lak aku pi party cny kat umh eric...ngan azimah..pastu ptgnye aku pi jenjln lagi..dari sentral pi klcc...then jln kaki pi aquaria....tapi lalu je dpn aquaria..sberang jln pi pavilion...kali ni pi ngan bf aku....kiteorg pi jalan2 then tgk movie crite inkheart..dlm kol 8..menapak pi bukit bintang..then anik monorail pi kl sentral..trus blk umah...

ari ni lak..da keje...........uwaaa.......

da r nk wat keje..akng tak siap lak..uhuhu...

1 komen yang perlu dibaca:

page

Followers