Wednesday, January 14, 2009

~Dinner utk Alumni UiTM Negeri Sembilan (1999 - 2008)~




Pada sesapa yang pernah menimba ilmu..merasa menjadi anggota..bekas pelajar ataupun staff UiTM Negeri Sembilan, anda semua di jemput hadir untuk memeriahkan lagi makan malam bersama pada 24 January 2009.
semuanya sebijik sbotol mcm gambo kat atas tu...

nway..aku harap la sangat pada semua bekas-bekas student pilah..sudi balik berkumpul..Alumni yang berminat untuk menghadiri majlis tersebut dikehendaki membayar yuran penyertaan sebanyak RM 50.00 dan di masukkan ke akaun seperti berikut;

  • No. akaun : 05030010011038
  • Bank : Bank Islam Berhad
  • Bayar Kepada : Bendahari UiTM

Sila email butiran berikut setelah membuat bayaran.

  • Tarikh dan masa deposit
  • Tempat deposit
  • Nama dan No. kad pengenalan pendeposit
tak pon...kalau susah sangat..tinggalkn je comment pada blog aku ni..4 sure aku akan sampaikn maklumat berkenaan pada pihak berwajib..so..pada sesapa yang berminat tu..jgn le rasa berat hati nak pergi..time ni la nak menjalinkn ukhuwah..
sesetengah orang memang tak nampak ape kebaikan berjumpa balik macam ni..pada pendapat aku sendiri..time ni la kita nak meluaskan contact kite..nak bertukar no tepon...meluaskan pergaulan..mane la tau..tibe2 ade salah sorang dari alumni tu da establish..untung-untung kite leh kenal..

then bagi yang bermasalah transport..pegi je kat uitm sh alam...bas telah disediakan..so luangkan la masa sehari dari cuti tengah sem tu meluaskan pemandangan...

kalau diner tak sah la tak de tema kan..mengikut salah sorang jr aku...yang aku sendiri lom penah jumpe..tema malam tu adalah glitterz n glamorous..uhuhu..skali imbas aku cam tak caye je..pengerusi leh stuju dgn cadangan ni...nway...harap sgt..semua join...

************************************************************************************************
~balik kg...~
yeay..jumaat lepas...abiz je kerja..aku terus amik erl dari putrajaya pi pudu..then cari tiket trus balik batu pahat...rasa seronok sgt le bile balik kampung..aku sanggup tahan lapar dari KL ke yongpeng utk mkn mskn mak aku..bas kali ni bergerak laju..dalam area 9.40 mlm je aku da sampai rnr sebelah yongpeng...aku turun..tengok-tengok anak sdara aku da tunggu..pe lagi..trus la balik..then sampai je rumah aku tanggal tudung..cuci muka..then cakap kat mak aku..
"mak..........lapa........"
mak aku terus je bukak tudung saji atas meja..die cakap...die da prepare siap2...aku pe lagi..tinggal suap je...
hehe..mak masak asam pedas ikan patin..n kangkung goreng belacan..n ade la 2 3 lauk lagi yang kurang menarik perhatian aku..aku makn..tak sedar dah 2 kali tambah..kenyang sangat...tapi memang best la balik rumah...

mak n ayah aku bantai gelak je tengok anak dara dia ni..da besa panjang..tapi still manje lagi..nak wat cane..aku dok jauh..skali skale balik tu la nak bermanja...siang esoknya aku bgn tido je..aku tengok mak da gorengkan pisang n mee goreng...siap letak udang beso2 lagi..tapi sebab aku tak bwk kabel fon..tak leh le aku nak upload gambonye...tengahari mak aku da sibuk2 nak pi yasin kat balairaya..tapi sebelum tu..die siap pesan..

"esok balik kol bape??"
"taktau lg r mak..tgk kak idah r..nak die anta esok.."
"esok de assyura kat surau...balik le lambat cket..."
then aku angguk2 je phm..dalam kepala aku da sibuk terbayang bubur lambok..uihhh..alangkah sedapnya...

bile aku da siap sapu umah..aku trus pi jupe anak sdara aku si aliff n ain...dieorang baru je start skola..
si aliff darjah satu..n ain msk tadika...
punye la sronok dieorg crite..siap tunjuk kat aku lagi..die ade 5 btg pensel..4 pengorek...aku pon pik gak..pehal byk sgt pengorek pensel..bile aku tengok br aku tau..pensel lain2 saiz..canggih btol..aku dulu..mane rase bende2 canggih camtu..die ckp ucu yang blikn pensel sbb aku (alang) da blikn die beg tarik2..aku pon tatau katun pe kat bg skola die tu...die cakap katun 'benton'...ehehe..aku pon iyakan je la...abang aliff lak da sibuk2 pi gotong royong cari kayu api utk masak bubur esok...

akhirnya aku sempat jugak merasa bubur lambok kampung aku..sebab akak aku mls nak balik jb awal2...sedap....aku siap tapau pi seri kembangan lagi...memula nak gak aku ikot die balik jb..tapi tak jd lak sebab aku ada hal esoknye....

balik je pi seri kembangan..aku rase cam tangan aku sakit je...then aku bia je la sampai pagi..esoknye aku trus pi klinik pi check..doktor kata muscle aku tegang..so kene rilexkan otot...kalau la aku tau aku mc isnin..da lama aku dok kampung je..mesti lagi puas...then slase aku cuti..pi sh alam...blikan ank sdara aku laptop...akhirnya..semalam..berjaya gak aku membelikan laptop wane biru tua tok ank sdara aku..4 sure die kat arau tu da terlonjak2 gembira tak saba nak amik laptop baru die tu ngn aku..

rasanya da tade pe kot nak stry..lgpon nga bizi ni..ehehe..k...





1 komen yang perlu dibaca:

  1. aSALAMUALAIKUM..
    Saya sedang buat blog untuk kumpulkan blog bekas pelajar UiTM..
    Sudi kiranya singgah di http://bloggeruitm.blogspot.com/2009/05/blogger-for-uitmers.html
    Tq..

    ReplyDelete

page

Followers