Saturday, February 27, 2010

stail lelaki..

ha..
sila tengok.
pipi sudah tembam..bontot makin lebar..muka makin kedut..:(
tapi rasa hari2 tetap same. kalau nak dibanding beza 10 tahun dulu dengan sekarang..yang banyak berbeza adalah kehidupan.
dah lama tak tulis entry ringan aje..cerita hal2 peribadi.
shit btol fesbuk..
aku nak pi buang akunye link ke blog dr ctu..tak jupe lak..
dah la sekarang panas membahang, mood pon jd tak ok. rase nak letup2 kan kepala orang je.
dengan perasaan de motivated n insecured lg..haih payah..

aritu..ade sekali, aku balik kg. then mak aku tbe2 tanye lg soalan cepu emas..
"kau kawan da lame..bila nak ikat??"
aku tunduk diam je..dan aku buat2 tak dengar. orang tua, kalau dah sebut soal tu..memang susah nak berenti. kan ke senang time mak aku cakap2 camtu datang putera raja kaya dari mana2 pinang aku.

aku pk balik fakta2 orang yang kawen cepat. kebanyakan orang yang kawen seusia aku sekarang, umur hasben dieorang mestilah 30 thn ke atas. yang mana time waktu ni..adalah waktu sesuai lelaki mendirikan rumahtangga. bersedia dengan komitmen dan berkemampuan. so salah aku jugak dulu, tak nyanyi banyak2 kat dapo, sebab tu sampai sekarang tade orang tua yang dtg minang.

walaupun aku rase jadi lelaki payah, tapi jd perempuan ni lg susah sebab bila umur macam aku orang da chop sbg anak dara tua..:)..tapi time aku kerja dulu, aku tengok rilex je orang2 keliling aku tak kawen. mungkin jodoh tak sampai. even jiran akk aku pun tak kawen sampai tua. sekrang ni aku jupa ramai gak lect perempuan tak kawin. aku pk gak knape..then aku simpulkan sbg..time dieorang muda dulu, dieorang bercinta jugak, tapi lelaki yang dieorang kawan tu tak bsedia nak hadapi komitmen, taraf hidup tak tetap, main3kan perasaan dieorang. sedangkan dieorang adalah wanita sofistikated, pandai, berjaya dari segi hidup. lalu..say gudbye adalah langkah terbaik dari membabitkan diri dari kancah masalah

tapikn,,mesti bengang bila, masa kawan dengan kita, punyalah liat nak kawen, tak bersedia nak ade komitmen la...takde duit la..tapi bila putus tak sampai setahun, tau2 je dia da tunang nak kawen. haha..
itu namanya ape?
aku pun perhatikan benda ni. biasanya 2nd couple kepada lelaki yang pernah menjalinkan hubungan dengan perempuan dlm tempoh masa lama akn mendapat untung.
kenapa aku ckp macam ni? sebab
1. lelaki tu myb da serik hilang awek. so trus ajak 2nd couple kawen cepat2
2. dieorg ckp mls nk bazir duet byk2
3. dah gian sgt nak kawen
ha..nak salahkan sape tu?

dari point of view aku plak, aku lg kesiankan dkt awek 1st tu sbb
1. da la penat tggu jantan tu, sbb dah tak thn mintak ah clash..sbb couple da lame sgt tade prubahn.
2. dia akan menjadi orang yang sggp bersusah pyh bertahun2 tapi kurang dihargai sebab bila couple da lame..smua tu da jd lumrah. iyalah..perempuan bukan berkira sgt.

dan kesimpulannya. jgn couple lame2 sbb
1. rugi
2. tak dpt ape pon

sebab..kawen tu tak sama dengan mase couple..:)..so..mari2 mengorak langkah mencari pasangan baru. couple 3 bulan..trus kawen @ suruh je emak bapak ko terima pinangan orang kg.
yelah..kalau ikotkan..dah berlambak da org msk merisik. sbb tggu sorang...habuk pun takde..
tapi..
setiap orang tu kn ade jodoh masing2.
*****************************************
notakaki: kwn aku si peah rase2nya da clash. kesian kat dia. mcm tu ah lelaki. time nak di timang2. time tanak men buang. takpelah peah. myb nak dpt org yg lg bgs tu..:) go go chaiyuk girl..kumbang bukan se ekor, tapi memang susah nak jupa kumbang yang setia pada 1 bunga. sifat asal dieorang..
TAMAK & HALOBA..

1 komen yang perlu dibaca:

  1. Lyn.. gilos tenbam a muke ko skrang weiii windu aa mai le dtg umah weii ~ILLa

    ReplyDelete

page

Followers