Sunday, September 18, 2011

wedding preparation : baju sanding

dalam sebok kira ada berapabulan lagi majlis nak berlangsung. tak lupa gak dengan kehidupan seharian.
minggu lepas setelah bertungkus lumus untuk sekolah akhirnya masa tu pun berlalu jugak.
nazir selamat memantau SKST.

sebab cuak, eventho petang isnin tu sempat meronggeng dengan azah n pi jumpa ing boon keong, sempat jugak aku siapkan sistem smart koko untuk hari selasa tu dan persediaan mengajar yang teratur. eventho tahap satu cuti, aku stil ada 2 kelas nak mengadap nazir tu.
1st year jadi chegu nazir datang sekolah. mesti la cuak. chegu yang dah bertaun pun cuak, aku apetah lagi. jagong muda lagi beb

tapi nak taknak lepas balik malam tu, lepas puas beronggeng..aku bersengkang mata untuk hari selasa. 
then pk, 
handout kelas KH-done
handout kelas Math -done
terus PK nak cari video ah untuk kelas KH kali ni. lagipon topik introduction tajuk baru senang nak pancing minat budak. terus godeh2 website. 
video kelas KH -done.

then sistem smart koko tu sempat isi satu kelas je. print pon as fast draft sebab nak cepat. asal ada as rekod benda tu sudah. 

pepagi buta lagi trus datang skola, serahkan smart koko pada PK koko, trus cari LCD untuk di bawa ke kelas. naseb baik sebab memang tinggal satu LCD je. hari tu memang semua chegu jadi dedikasi.  hihi.

aku sempat lagi pagi tu buat slide n lampiran contoh untuk kelas KH aku. dalam dupdap2 tu kawan aku dapat cal dari pentadbir cakap dia kena observe. cuak member beb.
eventho sampai aku masuk kelas..takde pon pentadbir cal yang nazir nak masuk kelas aku. sebab dah rancang aku buat jugak. tup-tup tengah mengajar, dia jenguk kelas aku dan mintak izin nak masuk.

bkn aku je gigil, budak kelas aku pun gigil beb. haha. beri salam pun bergetar je bunyi.

yang penting semua berjalan lancar. alhamdulillah.

macam biasa la..
bila hari cuti aku memang xcited nak search benda berkaitan majlis aku. sedar tak sedar dah 1/2 tahun da jadi tunangan orang. kejap sangat masa berlalu. dalam masa 1/2 tahun ni sebok bising pasal benda cam konsep ah. jemputan ah. tema ah. padahal tarikh memang belum booked lagi. nak tunggu takwim sekolah keluar dulu. takot kelam kabut kang.

decide.

tema adalah brown gold pihak perempuan
black silver dari pihak lelaki.

eventho dah ada tema. stil lagi browse baju yang cute2. kawen skali skala kan. baju nikah dah ada design. tinggal cari material n tempah. cuti skolah kang dah bley tempah.
then pk untuk baju sanding..dapat beberapa design yang berkenan..antaranya mCm gambar kat bawah ni. aku google banyak dari page dinahalim.blogspot
boleh tengok banyak baju menarik. ini antara pilihan yang aku berkenan. baju tersebut semuanya akan bertukar warna ke warna putih vs gold.
baju pink akan jadi putih n tali putih akan tukar dengan kaler gold


peach. sedia sesuai


ini idaman kalbu. takde kerawang yang sebabkan gatal2


ataupun kurung moden dengan bead simple ni
jangan konpius lak. entry b4 this lebih pada hari nikah dan kali ni untuk majlis bersanding.
so material untuk baju sanding belum lagi konfem. belum jumpa tailor pun lagi.

so..untuk majlis kali ni kalau bride dah pakai putih, aku akan buat aku punya bridemaids untuk pakai warna emas cokelat. antara bridemaids yang aku dah pk camni

floor manager - adek
pengapit - ima
flower girl - fatin, ain, nurin, safiah
flower boy - alif
angkat dulang - zieha, fara, alley, allyesha, alang, wani, nabila

itu semua terdiri daripada anak- anak sedara n sepupu. kiranya cuma melibatkan 3 orang sepupu. so kena pk untuk outfit diaorang jugak. 
so akhirnya bila browse terkenan pulak dengan konsep batik jawa..
so kain corak 'parang rusak' dah berkenan kat hati.

so..seisi rumah akan diberi kain batik corak macam kat atas ni untuk dibuat kain dan kain plain coklat untuk buat baju. lebih kurang macam gambar kat bawah ni la..masa adlin n emelda kahwin tu. cuma tengok pengapit dia tu..pakai kain batik n baju coklat. tapi ni sebagai rujukan je la.takde la nak anaak-ank sedara aku tempah baju mhl. just buat baju kurung pun dah ok.



so macam dah berjela cerita pasal baju sanding kali ni. 
so..
sampai cni ajela.
nak bersiap balik JB da. 

so takecare peeps. pegi indon jgn lupa bgtau. nak kirim batik beli banyak2.
hehe
~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers