Monday, September 19, 2011

wedding preparation : hand bouquet + bunga telur

okeh..
time wat entry persiapan ni mesti la berlambak idea datang mencurah-curah. 
kali ni nak cerita pasal bunga tangan n goodie bag yang aku emak dan adek aku dah bincang. walaupun semua tu sebenarnya semua idea aku..aku tanya gak pendapat dieorang. setuju ke tak nak buat tu semua.

start dengan telur la. boleh je aku nak buat telur pindang sebab sedia masuk dalam tema. yes. maka salah satu menunya ialah telur pindang masak kicap. haha.

sebab konsep emas dan coklat. kalau boleh aku nak sediakan 2 telur untuk bunga paha n khatam alquran aku nanti.
konsepnya adalah telur emas & pindang.
telur emas tu aku dah pk..nak kena balut pakai kertas emas macam aluminium foil tu. then yang telur coklat plak aku kena wat telur masak pakai rempah kayu. tak pun aku nak cari cat. haha. biar berkilat cket telur ayam emas tu.
lebih kurang macam gambar kat bawah ni la..
tengok..menawan ke tidak telur emas aku. hihi. rasa macam sayang gila nak makan
telur emas: 1,2,3 i love u
bunga telur coklat.

ini adalah antara bunga telur yang aku dah surbey. invitation kad pun dah survey. 
lepas ni kena pk untuk pre wedding picture. signage. batch untuk ahli rewang.
tapi tu semua lain entry. 
ni nak cerita hand bouquet dulu.
banyak-banyak benda yang akan ada sepanjang waktu sanding tu dengan aku kang adalah hand bouquet ni. so mestila nampak gorgeous supaya gambar nampak menarik. hhihi
ade yang cakap dieorang buat sendiri. aku macam prefer untuk bunga palsu kali ni. kena la merayau pasni membayang nak buat bunga tangan ni.
kat bawah ni antara bunga tangan yang menarik perhatian..tapi aku lupa aku dapat kat mana. aku google kot..
nampak suci kan bunga ni. thumbs up

ce tengok. betapa jelitanya aku pegang bunga ni.

dah sakit bahu duduk dalam kelas lepas mengajar ni.
so nak balik rumah n meronggeng sama kawan baik


take a look yer B2B sekalian.
love you.

arigato...
~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers