Wednesday, September 17, 2008
nuzul quran***

hari ni da masuk hari ke 17 ramadhan..sekejap je rase masa berlalu..dan hari ni gak hari nuzul quran..selangor cuti...tapi..ofis aku tak amik lak..kene gak le aku pi keje...

smlm aku pi jenjln kat bazar ramadhan putrajaya...ramai sgt org..ditambah lak semalam ade pasar tani...selalunye tapak wt bazar ramadhan tu adelah pasar tani..tapi..sebab ramadhan..parking kete sbelah tu pon die wat pasar gak..

mcm biase r..aku pi sensrg..balik dari kerja...aku pon bli r ikan patin msk asam pedas n ikan bilis bantan wat lauk tok buka...tapi bile sampai mah..roomate aku da pi blikan ns lemak lak 2 bungkus..eish2...

so..aku mkn r mknn tu ms aku sahur pagi td..

putrajaya...mmg le sgt cantik pemandangan kat cni..dari jambatan seri wawasan tu je..aku leh nmpak masjid merah..tasik...mmg mendamaikan..
so hari minggu ari tu..aku pon tringin la nk pi library kat masjid merah tu..nk wat akunye final project..
tapi hampeh...

library tutup..da la penjaga pintu msjid pompuan tu blagak..mcm cantik sgt je muke die tu...nek nyampah lak aku..ckp bek2 bkn tak leh..ni tak...mcm mane r die nk jage status adat kat dpn2 pelancong..mmg tak bleh blah btol

ble aku tanye "erm, tumpang tanye..library kat cni bukak bile ye?"
die leh jwb ngan muka sumbung die"arini tutup..ofis hour je bkk!!"
haku punye r menyirap...

pastu aku pk r..kalo r library tu bukak time ofis hour..sape je nk pi..wat library nk wat perhiasan je ke smate2..pttnye..library r bukak hari minggu..time cuti umum..sbb time tu r org ade ms..

pelik bin ajaib..even bdk skola pon takleh nk pi sbb dieorg skola..tak puas btol ati aku..masjid cantik2..besa2..tapi perkhidmatan...sume perhiasan wat org2 dari taiwan tu mlawat...HAPEKEJADAHNYE!!

then aku lepak r depan msjid tu je wat keje..tapi..tibe2 je ade sorang mamat mlayu ngan seko minah warga asing ni bermadu asmara dpn aku..pergh...kot iye pon die nk bermesra..pi r tempat len..ni depan masjid...bulan posa lak tu...
ei....
aku trus je tutup laptop..pi kat park moto aku..n blah..

ptg tu..tbe2 lak aku tringin nk mkn kfc..aku pon pi r alamanda..tapi sblm tu aku pi round2 kat MPH..cr satu buku tajuk
"ANDAI ITU TAKDIRNYA"..
haku punye r bace st2 tajuk buku tu..tak gak jumpe..then aku bwk r mjlh remaja n tnjuk kt kaunter tu..de tak buku tu..die ckp..abiz stock..
pastu aku pi r kfc..tp.........
...
...
rupenye KFC renovate..wakakkaka

tension aku..ntah hape la dosa gaknye



haku lom bli tiket blk kg lagi ni..msti da abiz..so tak blk braye r aku jwbnye..
nk pi jupe supervisor kedua aku..
cuti pon tak lulus2 lagi
adoh..pening....

1 komen yang perlu dibaca:

page

Followers