Monday, September 15, 2008
*RAMADHAN & MERCUN*

sinonim kan bila cakap pasal ramadhan, mesti kita teringat pasal mercun...biasa la..kalo kat kg2..time lepas sembahyang terawih tu la ank2 kg berkumpul untuk men segala jenis meriam mercun n bahan api..

tapi..zaman dulu jarang kite dengar berita pasal incident melibatkan bahan api ni..yela...sekarang ni..asal ramadhan je..mesti klua kat paper2..bdk2 cedera akibat benda2 ni...

maka..pihak tertentu mula la sibuk menyekat pengeluaran bahan -bahan tersebut...bila da disekat..bdk2 muda mula la wat initiative sendiri..wat kretiviti sendiri menghasilkan mercun n sbagainye...
tu la yg menyebabkan makin byk kemalangan jiwa berlaku...
sebab ank2 tu tak dapat yang da dibuat sendiri..dieorg bantai r wat sendiri...
sape yg ssh??
mak bpk dieorg gak



sebab nk ulas crite ni jadi lagi menarik..aku da sdiakan care2 nk men mercun dengan lagi sihat..

hehe..maklum la..aku ni anak gadiz kg sejati..tp idea ni sume dr buah hati aku sbenanye


cara nk men mercun
(zaman dulu2)

1.bakar
2.lari
3.tunggu
4. lihat dan dengar...


cara nk men mercun (zaman skang)

1.modified
2.bubuh dalam medium merepek2
3.halakan ke muka
4.bakar
5.tunggu dan lihat (tp tak lari)
6.tunggu kputusan doktor


hehe..pelik kan..tapi benar..tu la yang terjadi
n dalam kesempatan ni..
aku nk ucapkan..berhati2 la nk raye ni...
sbb hariraya tu kemerdekaan lepas kita berpuasa sebulan...
hari utk bersuka ria..
tp time bsuka2 tu jgn sampai terlupa...duka boleh mengundang tiba..

adioss

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers