Tuesday, August 25, 2009

"all maried women can release early"

Time is like a river, you
cannot touch the same water twice, because the flow that has passed will
never pass again, Enjoy every moment of life
*******************************************************************
Doing nothing is very hard to do ... you never know when you're finished.
*******************************************************************
aku keboringan yang amat sangat..
dan entri di bawah ini berbaur perkauman. haraf di maaf.
aku dah lame rase heran dengan satu rules yang ujud tatkala bulan ramadahan. pelik..tapi benar..
"all married women" boleh balik awal sebab nak serve suami dieorang berbuka. ingat yang bujang ni tak perlu ke berbuka? yang lelaki bujang tak perlu ke cari makanan sendiri?
apetah rules camni...
gaknye memang macam ni la kalo orang yang buat rules tu tak kaji dulu rules yang dieorang buat tu. secara peribadi...aku cukup tidak menyokong rules tersebut..berikut adalah beberapa sebab aku tak bersetuju
1. kadang2 org pompuan dah kawen pon bli kat kedai jer..same macam orang bujang..
2. menjadikan tiket perkahwinan sebagai tiket nak balik umah awl
3. kalau orang tu tade jodoh sampai tua..takkan die tak leh mrase rules tu? bukankah rules perlulah adil bagi semua.

kalau nak ikotkan masa bekerja yang dieorang berkira sgt..kunun2 rugi la..itu r..ini ar..bukan smua satu company orang muslim. setiap department ade non muslim. so stakat cover sejam..takkan la orang non muslim tu takleh buat..bukan lame..sejam AJE...

so kerana aku terasa rules itu sungguh tidak logik..aku perlukan jawapan. terangkan kenapa rules sebegitu boleh wujud...common ah..pk r secara bernas dan logik kalau nak buat rules..jangan asal boleh je...kalau orang yang buat rules tu bergred 1..takkan ah aku yang bergred -1 ni bley pk..mayb sebab aku ni dilahirkan genius kot. penuh rasa kemanusiaan. terlalu memikirkan perasaan orang len.

ele...kunun2 ah tu...

p/s: sesape tak puas hati cakap depan2 ye....tapi kalau aku ngadu hal ni depan2...mesti le orang besa cakap....itu RULES..alahai..macam ah die ikot sgt peraturan...cube die jd andartu..baru tahu!!

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers