Wednesday, November 3, 2010

hari ini hari rabu

hari ini hari rabu.
haha
ape motip mulakan entry macam tu? aku pon macam tak dapat agak sebenarnya apa yang otak aku tengah pk. macam otak dengan jasad aku ni terpecah dua. sejak kebelakangan ni aku sangat suka tulisan bulat2. aku cari tulisan century gothic kat blog ni. tapi yang ada cuma trebuchet je. tapi aku tetap suka. bila baca balik entry aku tulis terasa macam comel2. haha
hari ini hari rabu. watdehel tah asik sebut hari ni hari rabu. entri sebelum ni, masa aku keje kat oscc dulu..aku selalu sebut aku tak suka hari rabu. sebab hari rabu aku dah cukup stress ngn keje2 opis. dan aku sangat mencintai hari khamis. aku memang suka hari khamis tapi bukan hari rabu. dan lagi ramai orang cintakan hari jumaat sebagaimana mereka tidak sukakan hari isnin.
hari isnin? aku takde perasaan suka atau tidak. sebab hari itu ialah hari permulaan kepada semuanya. stat nak keje. stat kelas. so tade masalah. selasa maseh mantain lagi tenaga. bila sampai rabu..rasa tenaga itu sangat lemah. sebab itu aku tidak suka hari rabu.
entah knape. aku tulis entry hari rabu.
meh aku cerita kenapa aku suka hari khamis tapi bukan rabu.
hari rabu kan aku ckp..tenaga da abis kan...selalunya hari rabu tu la semua orang sebok nak bagi macam2 keje. time keje dulu. setiap hari rabu mesti ade training sebab itu adalah pertengahan hari minggu. orang pon tak suka amik cuti hari rabu sebab tak boleh sambung dengan mana2 hari. sebab rabu itu ganjil.
korang pernah perasan tak?
yelah..weekdays kan ade 5 hari. so hari ganjil itu ialah hari rabu.
ape lagi ek?

knape aku suka kamis? selalunya aku excited nak pegi keje ari khamis..sebab lepas kamis hari jumaat. so keje ari kamis sudah tidak stress sebab kenangkan kamis itu ialah pengakhiran kerja bertungkus lumus sebab esoknya jumaat dapat rehat lama sambil pegi jalan2 alamanda. tetiba je hari kamis terus jadi full booster. semangat yang rabu tadi tu dah dibawak pegi hari rabu. logik x?
huhu

so..kalau nak nampak aku efektif. aku ialah efektif di hari kamis. tengok!..aku da jupa sebab kenapa aku tulis entri ni ari rabu. sebab aku tengah boring. nak baca buku pun takde mud. then aku akan basuh baju hari rabu sebab rabu selalu aku boring. arini nak basuh baju takde duit siling 20sen ngn 50 sen. aku ade 4 keping je 20sen. mane cukup nak basuh baju. ni semua sebab ari rabu. kalau bukan ari rabu mesti aku tak pk nak basuh baju.

dah!. mls nak basuh baju. bawak balik kg je!.

dan sekarang aku tengah sakit perut di hari rabu. eish!. menstrual. menstrual. benci!..benci!..tak psl2 aku dituduh takde mud!. tapi memang aku tade mud. tapi tak sangke ahli nujum seberang laut tu terer sgt. smpai denga sore je dah tau aku takde mud.

tipu betul!. pakai sihir ah tu gaknye..

sambung2. hari kamis buat aku suke sebab selalunya ari kamis dulu leh duduk kat bilik training je. haha.

aku rindu ah nak keje balik

ade keje kosong tak?

bagi aku keje sbulan. jadi bibik ke........
tadikan aku pi jalan2 blog orang. macam bes je kalau letak nama anak dengan name bunge.
kang taun moden2 kang. kot2 taun 2020 jupe orang name mawar medina ke..iman dahlia ke..baik korang tanye name mak die sape.

hehe..brangan je..

tapi memang aku brangan nak anak 3 orang je. tapi dapat 4 pon takpe. yela. kawen lambat. ciket la anak aku.
kalau aku kawen lepas SPM. mesti aku sangat produktif. silap2 sekarang ni pun dah anak 3. so populasi anak yang aku dah lepaskan adalah 3 orang. so tinggal 3.
salah sape aku kawen lambat.

salah ahli nujum tu. huh!..

brangan hari rabu tak bes.
dah.
nak brenti!
~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers