Saturday, January 1, 2011

nmpk lembut tapi garang

aku tinggal kat kampung. kampung aku direntas highway utara selatan atau lebih dikenali dengan nama highway PLUS. kalau sekali sekala masuk kampung. mesti rasa eh-eh-sesat-kah ini
sebab masuk kampung aku memang memerlukan mental yang tinggi

eceh. cuak je lebih.

tapi biasa woh. kampung kat joho ni. memang jauh. tapi sebab lalu highway. dekat je rase. oho..
ni pun tipu. nak pegi mane asek naek hgway je.

aku nak cerita. kat kg aku ni kirenye kampung family. satu parit aka penempatan di huni oleh kebanyakannya memang ada bau-bau-bacang ataupun pertalian darah. maknenye masuk kampung terus kene jadi nama

cik lina sopan.

haha.

padahal kat banda orang panggil lynn. konon je kan.

bukan salah aku pun. aku penah sarankan kat kawan2 aku masa teknik dulu panggil aku ina ke. lina ke. dierang kate tak sesuai sebab nama tu untuk orang lembut2 jew. eceh. tak guna je. pdhl aku memang lemah lembut pun.
*****(*___*)*****
dulu time kecik-kecik nenek belah mak aku tu selalu tego aku.
sebab masa aku kecik2 aku sangat suke pikul beg skola kehulu kehilir.
ko bayangkan la anak korang yang umo 3 taun dah sebok belakon nak pegi sekolah. pastu siap jawab pelat-pelat kalo orang tnye nak pi mane dia jawab
nak pi colah (sekolah) nek. nak colah
mesti terasa comel kan.kan..
hiiiihii

aku dulu camtu la. sebok asek nak pegi sekolah. last2 sampai umur 26 taun semalam dan hari ni 27..ade setaun je aku skip untuk tak pegi menuntut ilmu.sebab time tu aku patutnya dah tamat menuntut ilmu dan bekerja.
haish.

cita-cita dari kecik kan. nak pegi sekolah.
dan sebab hari ni. aku da masuk 27 tahun.
lagi 2 hari lagi aku kene pegi sekolah balik.

nampak gayenye sampai tua la aku kena pegi sekolah. hari2 pegi sekolah. sampai la aku pencen.

saje nak buat entri ni sempena 1.1.11 kan. aku nak umumkan
lagi dua hari lagi
aku kene pegi sekolah.

dan mulai isnin ni.
budak2 kena panggil aku cikgu lina
spy nmpk lembut tapi garang.
haha

tajuk sempena ayat paling akhir entry..wink2

~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

5 komen yang perlu dibaca:

  1. aku pggil ko kak lina leh x?hahaha

    ReplyDelete
  2. keh3 slamat bekerje cikgu lina. didik anak murid elok2 yeeeee

    ReplyDelete
  3. Kdee : haha. pehal tetiba. tapi bleh ah..aku kan lagi tua.huhu

    ARC : TQ..akan cuba sebaik mungkin nak didik ank2 orang tu..:)

    ReplyDelete
  4. salam cikgu, salam kenal ye.huhu... cantik background.jeles =(

    hee, macam nama kitekan, semua nak panggil intan. sebab kalau panggil lain diorang kata tak sesuaiiii. sebab kite tak lembut. cehhh.

    ReplyDelete
  5. hihi..tu la intan. kite tak lembut kan....

    ReplyDelete

page

Followers