Thursday, October 21, 2010

3.2.1 - openoffice new update

wah..
sungguh lame tak berstory pasal bende2 open source ni..
tapi aku pon bukan ah master bende2 open source ni..dulu je aku penah pakai ubuntu ngn fedora..itu pon mase keje opis dl..skang?
hampeh..cakap open source je sume jd buta IT..tade kawan da nak share..
tape2..
walopon tade orang pon yang tau pasal openoffice ni..aku still lg guna..yela..penat staun aja org n master dalam selok belok OPenOffice..sendiri tak guna ilmu tu..sape lg nak guna ye x??..aku kalo leh nak sume kengkawan aku tu tau gune open office. ade gak aku cerita kat dieorg kelebihan open office ni..kirenye utk market strategi ah...tapi dieorg kebanyakkan tanye..mane installer tu..gaknye kalo aku soh OSCC bagi supplier kat cekgu2 ni bukan bagos ke? yela..myb bagi training kat cikgu2 da tua lambat cket nak implement..try ah bagi latihan kat budak2 freshie yang akan gret ni...konpem trus implement kat skola..
haha..
kan dah membantu dlm proses implementasi..
bijak kan?
haha...
nak story psl open office terbaru ni ah..baru je install tengahari tadi...tak sempat nak explore lagi..cume ape yg len adalah..selalu dari SUN..kali ni oracle kuakan..hm..ni interface 1st bile bukak..
ha...canggeh da..wane biru beb..
macam sume tau ah..klebihan openoffice adalah..
bende free..
senang nak update..
takyh susah2 nak bli lesen..
nak openoffice?
tak susah..pegi je kat link http://www.openoffice.org/..
abes crite..
dah ade yang minat bile aku tunjuk klebihan dalam class tadi..huhu..

~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

0 komen yang perlu dibaca:

Post a Comment

page

Followers