Thursday, December 2, 2010

knapa asik lupa?

hm..
hujan lagi.
johor asek ujan sahaja. makin malas la tubuh montel ini bergerak ke sana sini. semalam timbang berat badan. da naek lagi 2 kg. homaigod...*_*...
haha..

sebenarnya takut jugak bila maken lama..berat badan aku dah tanak kurang da. dah tak pernah dapat sesolid masa belajar dulu. asek2 mantain 43 - 45 kg je. siap belagak lagi ngan budak2. aiyooo..sekarang. jangan harap. siap baju kurung pown da sendat2. =(...takot tak..takot x?

aritu aku tengah khusyuk kopek buah limau. tetiba makcik aku datang anta anak dia ngaji. mulut aku tengah penuh berisi. so aku salam dia sambil kunyah2 la limau tu. boleh pulak dia sound
"mana la ko jd tak gemok lina..asik ngunyah aje kejenye.."

aku cuma boleh senyum aje...

staun yang lepas. aku jugak yang sebok nak gemuk kan badan.

tengah2 aku tulis entry ni kan. ada je bende nak kacau hilangkan mud aku. heish.
ni call dari carefour. dia cakap takleh anta bookshelf aku beli semalam tu arini. dah pukul 645 ptg tengah hujan2 baru dia sibuk call n bagi alasan hujan. haih.
memang alamat la kene sembur. dia belum tau lagi tuan punya barang itu sangat cerewet + banyak soal siasat. lg2 kalau org mungkir janji. trus2 je rasa nak marah. bila di timbang2 balik. aku sedar aku ni emo sangat. tapi nak buat camna. aku ni mementingkan kesempurnaan. salah sikit pun aku memang pantang jadinya.

da la dia buat alasan HUJAN. padahal dari tengahari tadi panas berlengas ha. time petang2 camni la baru nak sebok2 cal. so kesimpulannya. padan muka dia. mintak2 time bende tu sampai. mood aku cukup baik supaya makhluk allah tu tak kene marah.

kali ni aku nak cerita pasal idop aku. hihi
hujan kan.
bek aku cerita bende lampau. baru bes..lepas2 ni aku cerita kisah cinta aku zaman skola plak kalau sempat.

*********************************************************************

mase kecik2 dulu, biasanya semua orang akan bagi cita2 yang sangat biasa dengan persekitaran dieorang. time zaman aku dulu, mana ada cita2 budak nak jadi angkasawan. memang takde pun. dan tak penah wujud lagi. sebab budak2 time aku dulu memang tak pernah ad pendedahan pun pasal angkasawan.
kat kelas aritu pun aku ade tanya2 cita2 budak2 ni. hihi.
ada la beberapa yang lain dari yang lain. antaranya ialah :
1. nak jadi PTD
2. nak jadi pakar motivasi
3. nak jadi bisnesman.


hm..bgs2 budak2 zaman sekarang..zaman aku dulu..bila tanya cita2 je. ramai pakat nak jadi
1.doktor
2.misi
3.cekgu
4.askar
balik2 kalau tanya itu la cita2 budak2 skolah. dalam pat tu..aku sebenarnya lebih kepada yang beruniform. dari dajah 1 sampaila aku tingkatan pat. cita2 aku tak penah berubah tau. banyak2 bidang. aku taktau knape la sampai da besa panjang umo 16 taun cita2 aku tak penah berubah. yela. sepatutnya cita2 berubah mengikut perubahan umur. ye tak. masa dah naik menengah, ada la beberapa orang moden cket cita2nya cth nak jadi akitek ke..pakar bedah jantung ke. akauntan ke. stafnes ke. ha..kan makin moden tu.
tapi.
aku tatau la kenapa cita - cita aku tak jugak berubah.
aku siap pk lagi.
aku tanak masuk unibersiti macam budak2 lain impikan tu. tak payah pun blaja tinggi2 tu.
tapi yang peliknya..selama 16 taun aku bercita2 sedemikian. aku langsung tak pernah cek kriteria yang diperlukan untuk menggapai cita - cita aku tu.

semua igauan aku tu berakhir bila aku dah masuk f5. semua orang tengah sebok tentukan hala tuju. aku pun sebok la tengok apa yang aku patut buat nak kejar cita2. last2. cita2 aku terkubur camtu je sebab aku tak lepas mana2 kriteria.
haha.

berat aku time tu pun tak cukup. tinggi pun kurang beberapa inci..so. aku kuburkan je la cita2 tu.

aku budak joho.
sekolah agama sampai dajah khas.
mak bapak aku sebok suruh aku jadik ustazah. tapi. bukan jiwa aku kot. mati2 aku ngelak. last2 aku sambung gak belaja sebab tanak masuk maahad. aku pun akhirnya sambung diploma kat kole pilah.

ala.
ujan da brenti.
otak aku pun macam berenti berfungsi jadinya.

aku terus blank nak cerita apa tadi.
+++++++++++++++++++++++++
aku nak cerita pasal buku cerita aku tengah baca sekarang ni kot.
tulisan norhayati berahim.
len kali la cerita.
sebab aku da lupa.


~c.i.k.g.u.l.i.n.a~

3 komen yang perlu dibaca:

  1. musim hujan nie cik lynn mmg mulut nie asyik nk mkn jer.....sma jer kita nie....hehehe

    ReplyDelete
  2. gaknye memang da tak boleh nak elak kan aiyu..hehe

    ReplyDelete
  3. npk nyer cam gitu ler.....psl berat bdn tu,nnt2 ler kita pikir kan.....heheh

    ReplyDelete

page

Followers